• U bent ingelogd als:

VVZ’49 koploper af

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De opstelling van het elftal was vrij logisch. Bij absentie van de beide vleugelverdedigers, Stan met een enkelblessure (opgelopen tijdens de training) en Steyn met een griepkoppie, werd Bjorn opgeroepen om als rechtsback te fungeren en Delano nam de positie van Stan over. Het centrale duo werd dus ingevuld door Ruben en Kevin.

Een middenveld met Sebastiaan, Björn, Thijmen en Uzeiyr en een voorhoede met de beide youngsters Luc en Floris, was bij absentie van Jordy ook een logische keuze.

Of het nou kwam door de harde wind is niet echt te zeggen. Feit is wel dat toen de klok aangaf dat er reeds 30 minuten verstreken waren, er het gevoel was dat de wedstrijd nog moest beginnen. Welgeteld 1 serieuze doelpoging die na een prima voorzet van Bjorn Bosman, jaja, ingekopt werd maar echter een paar centimeter voor de doellijn op een acrobatische manier door een verdediger van Veenendaal tot gemiste kans werd gebombardeerd. Een afstandsschot van Thijmen ging een meter naast en voor de rest waren zowel Veenendaal als VVZ onmachtig om een leuke pot voetbal op de mat te leggen.

Toen Uzi zich geroepen voelde om zich te melden tussen de beide centrumverdedigers om zich met de opbouw van achteruit te gaan bemoeien, ging het prompt mis. Ruben maakte zich aanspeelbaar aan de linkerkant. Luuk werd aangespeeld, de kaats was niet naar behoren, op het middenveld was de organisatie weg, en ineens liepen er 2 spelers van Veenendaal alleen op Kevin af, die vergat om in te grijpen (zeer waarschijnlijk ten koste van een gele kaart). Op een simpele manier werd Oscar kansloos uitgespeeld wat de 1-0 achterstand betekende.

Het eerste kwartier na rust was de beste fase van VVZ tijdens deze wedstrijd. Veenendaal werd vastgezet, er werd feller gestreden, strakker aangespeeld en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Echter naarmate de wedstrijd vorderde ebde het vertrouwen weg. Thijmen zocht tevergeefs naar de fysieke kracht om de veel overtredingen makende Veenendalers te kunnen bestrijden.

Uzi zorgde met zijn vele balcontacten voor te veel onrust in plaats van medespelers te zoeken, wat veel onnodig balverlies met zich meebracht. Medespelers die zich wel degelijk aanspeelbaar maakten, kwamen daardoor te veel in een niemandsland.

Met name de laatste 25 minuten lag er veel ruimte aan de linkerkant, die echter niet benut wist te worden. Pas toen Max 10 minuten voor tijd inviel voor de ingevallen Kyliam die Bjorn B. (kramp, echt waar!) had vervangen werden er van links ook wat  ballen in het strafschopgebied gepompt.

 

Ook de ingevallen Mucahid Kurt, 16 jaren jong, kon geen vuist maken. Immers het werd pompen of verzuipen.  Dat daarbij te veel vergeten werd om te pogen voorzetten van de zijkanten te geven was voor Veenendaal een kolfje naar de hand. Met gemiddeld 7/8 spelers in het strafschopgebied (gemiddeld een kop groter dan onze jongens) en een rustige grote ervaren keeper werden er weinig tot geen mogelijkheden gecreëerd. De scheidsrechter liet nog bijna 10 minuten langer spelen, mede omdat de trainer van Veenendaal wel erg opzichtig in woord en gebaar, de strijd aanging met de leidsman. Uiteindelijk werd hij weggestuurd, volgens velen zeer terecht.

Verliezen van een ploeg die met name in de 2e helft zo goed als nihil in de buurt van Oscar kwam, is zuur. Het overkwam VVZ echter wel. Zeker niet terecht, hoewel VVZ weinig scoringskansen wist te creëren!!

John van Loen was reëel in zijn analyse:

Voor de winterstop bijna altijd gevrijwaard van schorsingen/blessures en dus een vaste basiself was de fundering. Hij wilde het de jongens dan ook niet kwalijk nemen, er werd immers naar de mogelijkheden gevoetbald.

Dat uiteindelijk ook de afwezigheid van Saddy in de spits, die met zijn fanatisme, scoringsdrift en voetbal gochme node gemist wordt is een feit.

Gedeeld koploper qua punten en een miniem nadeel qua doelsaldo is het resultaat momenteel

 

 

 

Geef een reactie