• U bent ingelogd als:

VVZ’49 kansloos tegen Volendam

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Volgende week wederom Het punt van vorige week had moraal gegeven. Met een goed gevoel werd er aangetreden tegen Volendam. Maar van dat gevoel bleef niet veel over. Al na een half uur was er een beslissende achterstand en was het doek gevallen. Misschien wel over de het klasse behoud, maar in ieder geval over de wedstrijd.

Ongelijke strijd.

Tweemaal hebben we nu Volendam mogen aanschouwen en je vraagt je in alle gemoederen af waar het bij hen fout gegaan is. Tot op heden zijn zij toch veruit de beste ploeg van deze klasse, alleen hebben ze het ergens laten liggen. Want in plaats van kampioen moeten ze nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te halen. Nou is zeilen bijzetten wel iets wat ze in het vissersdorp van oudsher zouden moeten kunnen, dus we gaan er gemakshalve vanuit dat hen dit wel gaat lukken.

Bij ons aan de Eemweg lukte ze het zeker. Van een gelijke strijd was, op een tiental minuten van de 0-1 na, geen sprake. In die fase konden de Heeren van VVZ’49 goed partij bieden en was er sprake van een wedstrijd. Een kans van Tristan Wallet na een steekpass van Harry Hamstra had er wel in gemogen, zeker om er misschien nog een wedstrijd van te maken.

Het zou achteraf, samen met een kopbal van Sven Kolle en een kopbal van Harry Hamstra na rust één van de weinige mogelijkheden op een doelpunt blijken te zijn.

Waarmee achteraf niet anders dan de conclusie getrokken kon worden dat de uitslag geheel terecht was en zelfs nog hoger uit kon vallen. Want bij een 0-2 stand werd een, in de ogen van velen, glaszuiver doelpunt afgekeurd en zowel voor als na rust werden er bijna evenveel kansen gemist als afgemaakt.

Waarbij ook gezegd moet worden dat Stijn Waals zijn goede optreden van vorige week doortrok en ondanks het feit dat hij 5 keer de trieste gang naar het net moest maken hij toch een prima pot keepte.

Iemand anders die terug kan kijken op een goed optreden is Hidde Reitsma, die op een manier die veel respect afdwingt de kar blijft trekken en met een niet aflatende ijver de 90 minuten vol maakt. De eerste helft centraal achterin en na rust op het middenveld. Petje af voor deze routinier op wie de tijd maar geen vat lijkt te hebben.

Debutant en weer eens 2 broers op het veld

Met de wissels na rust bracht Henk van Asch weer een debutant in de ploeg. Kyliam Boers mocht opdraven en was daarmee alweer de vijfde debutant van dit seizoen (de nieuwe spelers van het begin van het seizoen niet meegerekend). Toen Steyn Boers iets later ook inviel. waren er ook weer eens 2 broers in het eerste te zien. Iets wat in het verleden natuurlijk vaker voorkwam. Te denken valt aan Jos en Peter Brouwer, Luud en Siemen Eijkemans, Simeon en Ruben de Goede, Bram, Gert en Peter van de Munt, en zo zijn er nog een stuk of 8 combinaties te maken. Laatste keer was op 18 mei 2014 toen Niek en Oskar van Logtestijn in de nakompetitiewedstrijd tegen Montfoort binnen de lijnen stonden. En opmerkelijk de vader van beide mannen, Wout, deed dat ooit samen mijn zijn broer Ad.

Uit naar Zuidvogels.

een moeilijke wedstrijd, maar dan in Huizen. Aanvang 14.30 uur