• U bent ingelogd als:

VVZ’49 is zich De Koning te rijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Saddy de Koning, hier nog in het shirt van SEC, scoorde 4 keer

Groenwitten handhaven eersteklasserschap

Met vier treffers nam Saddy de Koning zaterdag de hele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Daarmee zorgde de spits er voor dat zijn ploeg ook het nieuwe seizoen in de eerste klasse mag acteren.

VVZ’49 moest zaterdag winnen van het eveneens laag geklasseerde WNC om niet afhankelijk te zijn van de resultaten van de concurrentie. Zo makkelijk ging het echter niet, want de gasten uit Waardenburg namen het eerste half uur het voortouw. Toch was het de ploeg van trainer Van Diermen die op voorsprong kwam. De bevrijdende openingstreffer kwam in het geheel op het conto van De Koning. De 32-jarige Soester ging door met jagen en pikte het speeltuig af van zijn tegenstander, die op zijn beurt De Koning vloerde. Vanaf de stip schoot De Koning zijn 20e treffer onberispelijk in. Tien minuten later leek het over en uit voor de gasten, want De Koning kopte een voorzet op maat van Benjamin Honing in het netje. De thuisclub vergat daarna om voor rust meer afstand te nemen en liet zelfs de gasten pal voor rust de 2-1 op het scorebord noteren.

De tweede helft was tien minuten oud toen het verschil weer twee doelpunten werd. Een voorzet van Björn Frolich was wederom een prooi voor De Koning. WNC gaf echter niet op, want nadat Jefta van den Broek nog op de doellijn had kunnen redden, mochten de gasten vanaf elf meter aanleggen: 3-2. Vijf minuten voor tijd werd  gezien de gunstige tussenstanden op de overige velden de afscheid nemende Ruben de Goede een publiekswissel gegund. Dat even later De Koning de 4-2 tegen de touwen duwde na een fraaie solo van Paul la Feber was voor de statistieken.

‘ De ballen kwamen vandaag goed voor. Ik schrok wel van de tegendoelpunten. Het was af en toe hachelijk’, bekende De Koning die dit seizoen 23 maal het net trof. Over het seizoen is hij minder tevreden: ‘ Het was te wisselvallig. Met de winterstop stonden we nog op de vierde plek, maar daarna was het dramatisch. Ik hoop dat het volgend seizoen beter gaat, want het is altijd een droom van mij geweest om met VVZ’49  in de hoofdklasse te voetballen.’  Van Diermen, die vervroegd afscheid neemt van Sportpark Zonnegloren was nooit bang voor degradatie geweest.‘ Ik heb er altijd vertrouwen in gehad.’ De Bunschoter kijkt toch met wat weemoed terug op zijn jaar in Soest. Het is een mooie club met plezierige mensen. Jammer dat de keuze om niet door te gaan is genomen. Ik zag nog wel mogelijkheden hier.’

VVZ’49- WNC  4-2. (2-1). 1-0, 2-0, 3-2, 4-2 Saddy de Koning