• U bent ingelogd als:

VVZ pakt weer eens drie punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

We kwamen in de Meern aan en de zon scheen feeëriek over de velden van De Meern. Het leek net een sprookje. Dat dit de voorbode zou zijn van het sprookje dat in de middag plaats zou vinden had niemand kunnen denken. Nou ja niemand ? Onze trainer Rob Zomer natuurlijk wel. Rob was er ‘s morgens al van overtuigd dat hij de wedstijd tegen zijn oude club zou gaan winnen. De meeste jongens kent hij persoonlijk en belangrijker: hij weet als geen ander wat deze jongens wel en wat ze niet kunnen.

Toch een voordeel.

De eerste helft kenmerkte zich door een afwachtende houding van beide ploegen en voetbal in een veel te laag tempo om er een echte wedstrijd van te maken. Eén goede redding van Jelle Bade die een schot van een doorgebroken speler wist te pareren en een afstandsschot van Levi Parinussa die de goalie van De Meern testte waren eigenlijk de enige wapenfeiten in de eerste helft.Maar in de 43e minuut sprong de Prinses van de erwt. Een vrije trap van Levi deed de bal op het hoofd van onze Koning (Saddy) belandde, die eigenlijk onverwacht de 0-1 scoorde.

Een stand die wij meenamen naar de kleedkamer.

Wat er in de kleedkamer door Kapitein Rob is gezegd weten wij niet maar in de 2e helft gebeurden er dingen die normaal gesproken een verlies van de wedstrijd zouden opleveren. VVZ ’49 stond met 6 man op lijn te verdedigen. Hierdoor ontstond er veel druk op de goal van VVZ’49 en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van VVZ ’49 af. 21 Spelers op de helft van VVZ ’49 maar met een bal die betoverd leek want hij wilde gewoon niet in de goal van VVZ ’49. Jelle Bade deed een aantal goede reddingen en vooral Ruben de Goede wist veel ballen te onderscheppen voordat het echt gevaarlijk werd. Door de goede reddingen van Jelle kan je wel stellen dat onze goalie vandaag de 3 punten heeft gepakt.

Er waren een aantal spaarzame uitvallen van VVZ ’49 die zich dan ook direct kenmerkten door de grote ruimte die er op de helft van De Meern lag. Toen in de 61e minuut, bij weer een counter van VVZ ’49, de mee opgekomen Kevin Schimmel onderuit wordt gehaald in het 16-meter gebied van De Meern kon de prima fluitende scheidsrechter Bakridi niets anders doen dan een strafschop aan VVZ ’49 te geven. Een strafschop die onze Koning wederom onberispelijk inschoot. Stand 0-2.

De Meern voerde de druk nog meer op en VVZ ’49 moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Kevin Schimmel haalt in de 75e minuut een tegenstander neer in het doelgebied en de scheidsrechter geeft wederom een penalty, maar nu tegen VVZ ’49. De Meern maakt hieruit 1-2 en ze beginnen toch weer hoop te krijgen. De druk neemt toe op de goal van VVZ ’49, maar door gezamenlijk knetterhard verdedigend werk van de Groen-Witten en vooral door de wil om voor elkaar te willen werken maakte De Meern niet meer echt kans en wisten de Groen-Witten een mooie verdiende overwinning binnen te harken.