• U bent ingelogd als:

VVZ koploper in de derde klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

John van Loen stelde afgelopen zaterdag weer een jeugdtalent van de VVZ Academy op in de basis van het 1e elftal.

Dit keer werd Stan ter Huurne (net 17 geworden) op de linksbackpositie opgesteld. Stan was de eerste 20 minuten nog een beetje onzeker, maar herpakte zich toen snel en speelde verder een goede wedstrijd. Hij schoot zelfs nog een keer een bal op de paal.

Hiermee had John van Loen afgelopen zaterdag 3 spelers in de basis die ook nog bij de JO19 mee mogen doen. Thijmen Volmer en Floris de Boer waren de andere twee jeugdtalenten, maar deze jongens waren al langer bekend bij de supporters van VVZ ’49-1.

Na 3 winstwedstrijden was CDW toch wel een tegenstander waar vooraf rekening mee gehouden werd. De eerste 25 minuten in de 1e helft was VVZ ’49 de bovenliggende partij maar kwam niet tot scoren. In de 4e minuut had VVZ ’49 al een penalty verdiend na een ruwe overtreding op Saddy de Koning binnen de 16, maar de scheidsrechter zag dit anders. Verder verprutsten de Soesters nog een 3-tal mooie kansen.

In de 2e helft kwam Jordy Schimmel erin en dit bracht nieuw elan in het team. Ook veranderde John van Loen na rust de tactiek door iets meer in te zakken om zodoende meer ruimte te krijgen bij de aanval.

Tussen de 62e en de 67e minuut kreeg CDW een lesje in effectiviteit. Drie doelpunten binnen 5 minuten van Jordy Schimmel, Floris de Boer en Saddy de Koning waren het resutaat. Daarna was het voor VVZ ’49 een kwestie van de wedstrijd uit voetballen. CDW probeerde nog wel te scoren maar de uitblinkende Oscar Kooij hield op fantastische wijze zijn doel schoon.

VVZ ’49 staat nu na 4 wedstrijden ongeslagen aan kop in de competitie met 12 punten uit 4 wedstijden en een doelsaldo van 13 voor en 1 tegen. Natuurlijk mooie cijfers, maar houdt het team van John van Loen dit vol?

Aankomende week speelt VVZ ’49 thuis tegen Candia ’66 wat weer een spektakel belooft te worden.

Volgende wedstrijd 20 oktober om 14.30 : VVZ ’49 – Candia ’66.

Toeschouwers : 100

Opstelling VVZ ’49: Oscar Kooij, Steijn Boers (75. Hidde Reitsma), Ruben de Goede (c), Kevin Schimmel, Stan ter Huurne, Uzir Ilbay, Sebastiaan Kolff, Thijmen Volmer, Joey van de Bedem (45. Jordy Schimmel), Floris de boer, Saddy de Koning (83. Cas Lunter).

Reserves: Tim Woltering.

Geef een reactie