• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 winterkampioen in de 3e klasse D (zaterdag)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Daags nadat de TC van VVZ’49 bekend heeft gemaakt dat John van Loen in ieder geval ook volgend seizoen de scepter zwaait bij VVZ, stond op zaterdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op de rol. “Uit” bij Focus’07  zouden de groen-witte het kerstreces inluiden.

Focus’07 is een fusieclub welke tot stand kwam door het samengaan van Culemborg’67 en Fortitudo (1919). Toendertijd lag het hagelnieuwe sportpark Parijsch nog ver van de bewoonde wereld af. Tegenwoordig raakt de nieuwbouwwijk het sportpark al aan, maar met nog eens bouwplan van zo’n 1000 woningen zal het sportpark in de toekomst ingekapseld zijn tussen de vinex woningen.

Snijdende Oostenwind

Omdat dit heden ten dage nog niet het geval is, maakte het weer het bezoek aan de wedstrijd van vandaag verre van comfortabel. Een ijzige en snijdende oostenwind had vrij spel over het sportpark. Nergens was (behoudens in de warme kantine) een plekje langs het veld te vinden waar de wind niet, of minder voelbaar was. We moesten het er mee doen, in de kantine zitten doen we niet.

Het laatste verlies van VVZ’49 dateert alweer van 27 oktober. In de slechtste wedstrijd van de eerste seizoenshelft verloor VVZ’49 terecht van Jonathan. Door twee gelijke spelen (Houten en Hees) en drie overwinningen (Bunnik, FZO en DOSC) behield VVZ’49 de koppositie tot op de dag van vandaag en behaalde zij ook de winst in de 1e periode.  Bij Focus’07 vallen de resultaten tot nu toe nog erg tegen. Vooraf bestempeld als één van de kampioenskandidaten, kunnen zij dit nog niet waarmaken. Uit de laatste 6 wedstrijden hielden zij maar 4 punten over, wat de Culemborgers deed zakken op de ranglijst. Een zevende plek in de grauwe middenmoot is een positie waar zij vooraf niet voor getekend zouden hebben. In het laatste wedstrijdverslag (Jonathan uit) werd al met een scheef oog over de wedstrijd tegen VVZ ’49 heen gekeken naar de tweede seizoenshelft, hoewel er werd afgesloten met de hoop op een stuntje tegen de koploper.

Geflatteerd, maar lekker

Zo lang mogelijk in de warme kantine blijven staan, de handen nog wat extra warmte geven middels een bakje koffie, was vandaag geen goed idee. Er zullen ongetwijfeld enkele spelers geweest zijn, die de bal nog niet hadden aangeraakt, toen Luuk Ouderdorp de keeper al het nakijken gaf. Een heerlijke start van de wedstrijd, waarbij de 16-jarige Luuk (bij afwezigheid van Saddy weer een basisplaats) zijn 3e doelpunt van het seizoen maakte. De vroege voorsprong werkte zeker nog niet bevrijdend. VVZ gaf Focus te veel ruimte, het middenveld was voorlopig voor Focus nog een walhalla, maar doordat de laatste lijn constant en met luide stem door Robert Hagen op juiste wijze gepositioneerd werd, viel er voor Focus geen kans te noteren. Na de 16-jarige Luuk hebben we met Robert Hagen gelijk ook de oudste man op het veld genoemd vandaag. Oscar, druk bezig met de voorbereidingen op de gezinsuitbreiding, moest passen vandaag, waardoor Robert voor de 2e keer dit seizoen zijn opwachting mocht maken. Hij zou de eerste helft echter niet veel te doen hebben. Coachend, en vooral in beweging blijvend, moest hij zich warm zien te houden.

Het middenveld was dus de ruimte waar de slag in de eerste helft verloren werd en op zich is dat vreemd, omdat hier de twee beste VVZ-ers van vandaag hun kunsten vertoonden. Vooral Sebastiaan Kolff liet zijn klasse zien en ook Bjorn Frolich scoorde weer een dikke voldoende. VVZ ’49 gaf dus weinig kansen weg, maar kansen creëren stopte bij toevallige mogelijkheden. Totdat een ieder al in gedachte bij een kop warme thee of koffie was. Een goede onderschepping werd door Bjorn met veel gevoel en gedragen door de wind tot bij Luuk gebracht. Met een prima aanname creëerde hij de ruimte die hij nodig had om voor de tweede keer (met links) de keeper te verschalken. “Tegen de verhouding in” of “geflatteerd”  zijn  woorden, waar elke VVZ-er op dat moment even maling aan had. Met een 0-2 voorsprong aan de thee moet vertrouwen geven voor de tweede helft. Robert moest echter nog wel even twee keer aan de bak. Eerst ranselde hij een afstandsschot uit de hoek en later had hij het fortuin aan zijn zijde, toen een cornerbal pardoes (na wel of niet doorkoppen) in zijn handen viel.

Zestienjarige hattrick maker

De tweede helft (Bjorn Bosman kwam voor de licht geblesseerde Steyn Boers) zagen wij een beter VVZ, maar ook Focus had het niveau een stukje hoger getild. Focus probeerde sneller de goal te bereiken met veelal hoge ballen. Geholpen door de wind, kreeg Robert het hierdoor ook wat drukker. Het middenveld van VVZ gaf wat minder ruimte weg, waardoor Focus vaker hun heil aan de zijkanten moest zoeken. Met een goede safe hield Robert de 2-0 voorsprong in stand en toen enkele minuten later Bjorn wederom Luuk subliem wegstuurde, liet Luuk zien dat hij niet alleen doeltreffend en snel is, maar ook erg sterk. Wat zijn tegenstander ook probeerde, het neigde zelfs richting een strafschop te gaan, Luuk wist toch nog een schuiver te produceren langs de uitkomende keeper. Het betekende de 0-3.

Een hattrick voor een 16-jarige is verre van alledaags. Maar helemaal als deze zestienjarige even later een kans krijgt op zijn 4e (schuivertje net naast), balancerend op de zijlijn twee man het bos in stuurt, en weer wat later nog een kans krijgt op misschien wel zijn 5e doelpunt. Het mocht niet zo zijn. Bjorn Frolich was inmiddels vervangen door de goed ingevallen Thijmen Volmer, en weer wat later kreeg ook Joey v.d. Bedem nog de mogelijkheid zijn lichaam warm te spelen. Gescoord werd er door VVZ niet meer. Focus flikte dit nog wel. Wederom met een diepe bal, de organisatie niet helemaal top, wist Focus toch nog de “nul” van het scorebord te poetsen. In de laatste minuten probeerde Focus het nog eventueel spannend te maken, maar VVZ hield vrij eenvoudig stand.

Nummer 1 !!

Met de wetenschap dat Houten vandaag met 2-1 gewonnen heeft van Jonathan, sluit VVZ’49 het kalenderjaar af met 5 punten voorsprong op Jonathan, 6 op Houten en 7 op CDW. Bij de jeugd ben je dan “Winterkampioen”, in Duitsland noemen ze dat “Herbstmeister”, maar wij noemen dat gewoon een trotse koploper.

VVZ’49: Robert Hagen , Delano Engelhart , Ruben de Goede , Kevin Schimmel , Steyn Boers (’45 Bjorn Bosman) , Uzeyir Ilbay , Bjorn Frolich (’65 Thijmen Volmer) , Sebastiaan Kolff , Jordy Schimmel , Floris de Boer (’75 Joey v.d.Bedum) en Luuk Ouderdorp.

VVZ’49 zal 2019 aftrappen met een tweetal oefenwedstrijden. Allereerst op dinsdag 8 januari thuis tegen Eemboys (4e klasse) en vervolgens op zaterdag 12 januari thuis tegen TOV (2e klasse).

Zaterdag 19 januari wordt de competitie weer hervat en komt Oudewater richting de Eemweg. Na deze wedstrijd is de competitie op de helft en wordt er begonnen aan de terugwedstrijden.

Geef een reactie