• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 recht de rug

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ga er maar aanstaan. Precies een week (en twee uur) geleden droop alles wat VVZ’49 was hevig teleurgesteld af. Het tegendoelpunt wat twee minuten voor tijd achter Oscar tegen de touwen plofte, sloeg in als een mokerslag, Twee minuten van het kampioenschap af en nu opmaken voor een zogenaamde troostprijs. Met acht andere ploegen strijden voor één plekje in de tweede klasse. Ook dat is voetbal, zou John van Loen zeggen. Eén van die acht ploegen is OSM’75 uit Maarssen.

OSM’75 stond begin april in de derde klasse C nog troosteloos en in degradatienood verkerend op een elfde plaats. Een trainerswissel werkt vaak niet, of gedeeltelijk, maar bij OSM verzorgde dit een ware wederopstanding. Door een ijzersterke derde periode waarborgde de ploeg niet alleen het derdeklasser schap, maar bezorgde de geel/blauwen ook een ticket voor de nacompetitie.

Voor John van Loen zou het een hele puzzel worden. Naast de geschorste Delano waren Stan en Luuk op vakantie en stonden de geblesseerde Bjorn F. en Uzeyir ook onder de streep van basisspelers.

Het zou een wedstrijd worden tussen een ploeg welke niks te verliezen had (OSM’75) en een ploeg die vorige week al zo veel had verloren (VVZ’49). En dat was vooral voor de eerste drinkpauze op het veld te zien. OSM speelde veel frisser en in een veel hoger tempo dan VVZ’49. Vroeg de druk erop zetten, waardoor vooral het middenveld van VVZ in moeilijkheden kwam. In de 11e minuut verzuimde datzelfde middenveld om in te grijpen richting een opkomende OSM speler. Hij mocht uitgebreid goedleggen en dat betaalde zich uit in een zuiver schot in de uiterste hoek. Te machtig voor Oscar en VVZ achter de feiten aan. Vlak voor de drinkpauze een strakke inspeelbal op de spits. Een middenvelder loopt door, waardoor het overstapje van de spits goud waard bleek. Alleen voor Oscar maakte de OSM middenvelder geen fout en op ruim 20 minuten spelen stond het al 0-2. De gedachten gaan uit naar precies een jaar geleden. VVZ speelde zijn eerste nacompetitiewedstrijd tegen Lopik en werden met een zeer klinkende 7-0 nederlaag naar huis gestuurd. Maar VVZ rechtte de rug. Tussen de doelpunten door hadden Steyn (kopbal) en Jordy (naast) al een mogelijkheid gehad, en vlak na de drinkpauze kreeg Saddy een mooie crossbal net niet voldoende onder controle. Dit lukte hem 6 minuten later wel. De tot dan toe niet geheel tevreden (en lichtelijk mopperende) aanvoerder Ruben verzond een werkelijk schitterende pass richting Saddy. Dit maal wel een prima aanname, gevolgd door een leep schuivertje langs de keeper in het verre hoekje,1-2. OSM kon het tempo, waarmee zij gestart waren, na een half uur al niet meer op de mat leggen, waardoor VVZ vanzelfsprekend meer aan voetballen toe kwam. Maar toch kon het eigen spelletje niet echt gespeeld worden. Zonder Bjorn F. en Uzeyir speelde VVZ met een middenveld waar veel minder initiatief van uit ging. Van achteruit was men dus meer en vaker genoodzaakt om een lange bal te hanteren en laat dit nauw net vandaag enkele keren goed uitpakken. Floris schoot na een diepe bal nog over en naast, maar op slag van rust kregen alle 160 toeschouwers, die vandaag de moeite hadden genomen naar de Eemweg te komen, het gelijk aan hun kant. De gedachten gingen terug naar de EK finale in  Munchen ’88. Wederom een diepe bal richting Saddy. Weliswaar had Saddy een stuitje ter controle nodig maar de uithaal was vergelijkbaar als die van Marco van Basten. Fenomenaal over de keeper in de verre hoek. De thee werd met een grijns opgezocht. De opgelopen schade was nog voor de rust gerepareerd, en de wereldgoal van Saddy moest bij OSM zijn ingeslagen als een bom.

Hoe goed wij de kleedkamer ingingen, zo veel beter kwamen wij er weer uit. Joey was achter gebleven in de kleedkamer en Bjorn F. (we zien wel waar het schip strand) nam zijn plaats in. De meeste toeschouwers stonden nog in de kantine hun versnaperingen weg te werken, toen Sebastiaan de 3-2 binnen rommelde. Een voorzet vanaf de rechterkant leek een mooie schietkans voor Bjorn F. maar Sebastiaan wist, zelf ook nog in een duel, de keeper leep te verschalken. Toen Saddy even later ook nog de 4-2 maakte, werd de geel/blauwe OSM handdoek feitelijk al in de ring gegooid. Wederom een mooie dieptepass deed Saddy sprinten naar de bal. Met een mooie kapbeweging verschafte hij zichzelf een uitstekende mogelijkheid om uit te halen. Het was de keeper te machtig en nummer drie voor Saddy was een feit.. VVZ creëerde nog wel enkele kansjes (Floris over gestift, Saddy,Jordy) maar logischerwijs ging het tempo op de warme kunstgrasmat omlaag. OSM geloofde het ook wel, waardoor het laatste kwart van de wedstrijd eigenlijk niet meer leuk was om te kijken. Robert Jan kwam er nog in voor de moegestreden Jordy en het enige moment dat de handen nog op elkaar kreeg was de publiekswissel van Ruben de Goede (41). Zijn allerlaatste (??) wedstrijd in VVZ’49 1 werd door dit mooie gebaar één minuutje korter. Een geboekte vakantie doet hem volgende week afwezig zijn. Good old Gerald v.d.Wal kwam voor hem in de plaats.

De eerste horde is dus met succes genomen. Er volgen er nog twee. Zaterdag neemt VVZ het op Sportpark Zonnegloren op tegen een oude bekende, Jonathan. Het team van oud VVZ trainer Rob Zomer had een verlenging en strafschoppen nodig om sv Lopik te verslaan. VVZ heeft dit seizoen nog geen punt gehaald tegen de Zeistenaren, maar driemaal is ….??

VVZ’49 1

Oscar Kooij , Bjorn Bosman , Kevin Schimmel , Ruben de Goede (’89 Gerald v.d.Wal) , Steyn Boers , Sebastiaan Kolff , Jordy Schimmel (’79 Robert Jan Schouten) , Joey v.d.Bedum (’45 Bjorn Frolich) Thijmen Volmer , Saddy de Koning , Floris de Boer.

Uitslagen nacompetitie:

VVZ’49 - OSM’75  4-2

TOV - Hilversum  2-0

NITA - DOSC  2-0

Sv Lopik - Jonathan  2-2 (J. wns)

Programma nacompetitie zaterdag 8 juni:

VVZ’49 – Jonathan

Nita – TOV

Zaterdag 15 juni finale op neutraal terrein.

Foto’s van de wedstrijd,gemaakt door Silvia Schimmel:Klik HIER