• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 pakt punt tegen koploper

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een mooi weertje vandaag, alleen het zonnetje ontbeert vandaag op Sportpark Zonnegloren. Niet te koud en niet te warm dus perfect voetbalweer.  De wedstrijd staat vandaag onder leiding van de jonge scheidsrechter Mol die een perfecte wedstrijd floot.

De wedstrijd begon rustig. Geinoord had zoiets van het komt wel en VVZ ’49 wilde niet als een dolle beginnen en begon ook rustig aan de wedstrijd. Tot de 18e minuut toen Levi Parinussa een vrije trap nam die bij Steyn Boers kwam en Steyn wist de kans mooi te verzilveren. 1-0 voor de Groen Witten.

 

Dit was even wennen want op een voorsprong komen is dit seizoen niet het adagium voor VVZ ’49. Maar de pret mocht niet lang duren. In de 22e minuut maakt de doelpuntmaker van VVZ ’49 een overtreding in de 16 en wordt er door scheidsrechter Mol een terechte penalty gegeven aan Geinoord. De spits van Geinoord wist hier wel raad mee en maakte de 1-1.

Maar dan in de 39e minuut. Ruben de goede neemt een vrije trap vanaf de middenlijn en Saddy de Koning weet de bal op maat naar Levi Parinussa te koppen die de bal eenvoudig kon intikken. 2-1 en VVZ ’49 dus weer op voorsprong. Met deze stand werd de thee opgezocht die zoals gewoonlijk door All Time Clubman Ries Brouwer op een voortreffelijke manier was gezet.

De 2e helft begon Geinoord toch wat meer haast te krijgen en Geinoord begon ook beter te voetballen wat in de 61e minuut uitmondde in de gelijkmaker. 2-2.

En direct na de aftrap kwam Geinoord weer naar de goal van VVZ ’49. De bal komt op de binnenkant van de paal en komt terug het veld in waarna Yakub Ozkul de bal tot een hoektrap weet te verwerken. Het gevaar is weer even geweken. De druk van Geinoord blijft op het doel van Jelle Bade en even later weet de koploper toch de voorsprong te pakken. 2-3. Erg jammer want een stunt leek in de maak.

Maar de Groen-Witten zetten allemaal een tandje bij en de oude Groene Vechtmachine kwam op gang. Dit hadden we in het begin van het seizoen al zo vaak gezien en opeens was het er weer. In de 68e minuut wederom een vrije trap van Ruben de Goede van de middenlijn. Saddy krijgt de afgemeten bal op zijn hoofd en kopt de bal kneiterhard tegen de touwen. 3-3.

De Groene Vechtmachine gaat er in geloven en het hele team gaat nog meer te keer en er komen nog kansen, maar ook Geinoord krijgt mogelijkheden. Dan in de 72e slaat het noodlot toe. De spits van Geinoord loopt op een lange bal naar randje 16. Jelle Bade komt goed zijn doel uit maar wordt omver gewalst door de grote en sterke spits Dimitri Djollo. Jelle raakt zwaar geblesseerd met klachten aan zijn schouderblad, nek en hoofd. Er komt zelf bloed uit zijn mond. Jelle kan echt niet verder en moet met een brancard van het veld gedragen worden en wordt later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier worden een zware hersenschudding en een gekneusde schouderblad geconstateerd. Maar gelukkig gaat het inmiddels alweer wat beter met Jelle.

Het is echter onbegrijpelijk dat Djollo van de scheidsrechter Mol geen gele kaart krijgt voor deze bovenmatige inzet. Dit zou dan zijn 2e gele kaart van de wedstrijd geweest zijn.  Eigenlijk was dit het enige foutje van De heer Mol deze middag. Het zei hem vergeven.

En dan komt de vervanger van Jelle op het veld. Daan van Scharrenburg (exponent van de VVZ ’49 Academy) is zijn naam. De 17 jarige A1 keeper maakt hier zijn debuut in het 1e van VVZ ’49. Daan maakte een sterke indruk en weet de laatste 20 minuten de nul te houden wat toch lekker is bij je officiële debuut.

In de 82e minuut gebeurd er dan weer iets geks. De trainer van Geinoord brengt Wayne van Kesteren in. Langs de lijn was door de meegereisde Geinoord supporters al te horen dat deze jongen wel weer geel zou pakken. Nou daar deed deze jongen het vandaag niet voor. Wayne maakte na 1 minuut op het veld te staan een sliding met 2 gestrekte benen vooruit op een VVZ ’49 verdediger en kreeg hiervoor direct rood. Een terechte beslissing van Scheidsrechter Mol.

Er moest toen nog zeker een 10 to 15 minuten gevoetbald worden en iedereen bij VVZ ’49 zat billen te knijpen want winst zat er zeker in, maar verlies ook. Beide partijen speelde een alles of niets spelletje maar de de knap keepende Daan van Scharrenburg wist zijn doel schoon te houden.

Voor de 3-3 eindstand tegen de koploper zou trainer Rob Zomer van te voren getekend hebben maar achteraf had er met een beetje geluk toch wel iets meer in gezeten. Het is mooi om te zien dat nu de nacompetitie in zicht komt het team weer begint te draaien. Als er dan zometeen ook weer enkele geblesseerde jongens terug komen kunnen we met een goede flow aan de nacompetitie beginnen.

Volgend week speelt VVZ ’49 om 14.30 thuis tegen de De Bilt. Wie weet wat de selectie van VVZ ’49 dan voor ons in petto heeft.

Toeschouwers : 175

Opstelling VVZ ’49: Jelle Bade (73 Daan van Scharrenburg), Martijn Hilhorst, Kyliam Boers, Ruben de Goede, Yakub Ozkul, Steyn Boers (50. Daniel Bada), Jordy Schimmel, Joey van de Bedem, Levi Parinussa, Delshad Sharif, Saddy de Koning.

Reserve: Max Wolfsen, Cas Lunter.

Link naar de foto’ : klik hier

Uw verslaggever: De Groene Balpen.