• U bent ingelogd als:

VVIJ doorbreekt negatieve reeks

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een weekje rust ging de reis voor onze hoofdmacht afgelopen zondag naar Alphen aan de Rijn.
De ploeg van trainer David Vecht moest daar aantreden tegen het op de 2e plaats staande Alphense Boys. De reis naar Alphen verliep met horten en stoten mede door de hardloopwedstrijd “de 20 van Alphen” waardoor het dorp hermetisch afgesloten leek. Zonder de geblesseerde Mo, de zieke Cevie en Ajay en in buitenland verkerende Oussama waren de keuzes voor onze trainer wat minder groot dan in de voorbije weken. Desondanks stond er hechte ploeg in het veld die streed voor iedere meter.

V.V.IJ. begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat het dit kalenderjaar nog geen punten had weten te pakken. Ondanks dit gegeven begon V.V.IJ. goed aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en de ploeg probeerde voetballende oplossingen te zoeken. Toch was het eerste gevaarlijke moment voor de thuisploeg. Het was spits Kevin Cameron die keeper Joey Swanink tot een redding dwong. Voor de rest was de thuisploeg alleen gevaarlijk door de gevaarlijk indraaiende vrije trappen van aanvoerder Thom Nouwens die in bijna alle gevallen een makkelijke prooi waren voor Joey. Na 25 minuten kreeg V.V.IJ. een kleine tegenslag te verwerken. Raoul Oostdam moest met een op het oog forse enkelblessure het veld verlaten. Zijn vervanger was de sterk spelende Michiel Middelhuis. Diezelfde Middelhuis stond ook aan de basis van de prachtige openingstreffer van aanvoerder Peter Woest. Vanuit de omschakeling wist Michiel met een prachtige pass Michael Cortino te bereiken die met een perfecte voorzet Peter Woest in staat stelde een treffer alla Dave Proper de avond ervoor in Groningen  te laten aantekenen. In het vervolg van de eerste helft speelde de thuisploeg meer tegen zichzelf dan tegen V.V.IJ. en waren de gasten dichtbij de tweede treffer. Deze zou wellicht de wedstrijd op slot gegooid hebben. De grootste kans was vlak voor rust voor spits Marck van Baal maar deze zag zijn inzet geblokt door een verdediger.

Na de rust was het spelbeeld iets anders. De thuisploeg was nu wel scherp en ging driftig op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal op de kruising van spits Patrick Krop was een voorbode. Het tempo ging omhoog maar de organisatie bij V.V.IJ. bleef goed en echte grote uitgespeelde kansen voor Alphense Boys bleven dan ook uit. V.V.IJ. daarentegen wist wel te scoren een mooie steekbal van Peter Woest op de goed spelende Randy Knoppel werd tot doelpunt gepromoveerd. Tot groot ongeloof van alles wat V.V.IJ. een warm hart toe draagt werd de treffer door scheidsrechter Schul op advies van zijn grensrechter afgekeurd. Op de videobeelden na afloop was duidelijk te zien dat dit een onjuiste beslissing was. Na een uur spelen vond trainer Aad van den Berg het welletjes en greep in. Door een extra aanvaller te brengen moest er meer druk komen op de verdediging van de IJsselsteiners. De ploeg van David Vecht moest ook terug. In de 75e min kwam de gelijkmaker voor de thuisploeg op het scorebord. Uit een corner was het spits Patrick Krop die op een enigszins gelukkige wijze via een kluts via hoofd/nek en schouder de bal achter Joey Swanink  wist te krijgen. In de daaropvolgende aanval was het opnieuw raak voor de thuisploeg maar ook deze treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Schul.

In een hectische slotfase waren er kansen voor beide partijen om de drie punten in de wacht te slepen. Spits Krop verscheen tweemaal oog in oog met Swanink maar twee keer kwam keeper Swanink als winnaar uit de bus. Voor V.V.IJ. was het invaller Nico Roelofs die met een droge knal de paal raakte naast keeper Menno de Jong. Het gelijke spel bleef op het bord en zo doorbraak V.V.IJ. de negatieve reeks van vier nederlagen op rij. Bij Alphense Boys was de teleurstelling groot. Door het gelijke spel en de overige uitslagen zag de ploeg de achterstand op koploper Purmersteijn oplopen tot 5 punten.

Aanstaande zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Het roemruchte AFC Quick 1890 uit Amersfoort komt dan op bezoek op Groenvliet. De promovendus bevindt zich op dit moment op de 13e plaats op de ranglijst, wat aan het eind van de rit rechtstreekse degradatie betekend. De ploeg van David Vecht heeft nog wat goed te maken tegen Quick. In de heenwedstrijd werd er verloren in wellicht één van de slechtste wedstrijden van het seizoen van de kant van de rood-zwarten. Scheidsrechter Dam laat om 14:00 uur aftrappen.