• U bent ingelogd als:

VV Maarssen wint Maarssense derby

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na lange tijd hebben de mannen van VV Maarssen 1 eindelijk weer de beladen derby tegen OSM ’75 uit Maarssenbroek gewonnen. Onder toeziend oog van veel publiek maakten OSM en VV Maarssen er een aantrekkelijke wedstrijd van, waarin VV Maarssen grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Maar het kreeg OSM niet op afstand, totdat Sven van Vuuren in de blessuretijd de trekker overhaalde en de winnende 2-3 tegen de touwen schoot. De helft vanĀ sportpark Fazantenkamp explodeerde van vreugde en de drie punten gingen mee richting Maarssen-Dorp.

VV Maarssen had in de beginfase van de wedstrijd het initiatief, maar voor de vierde keer op rij moest de ploeg toch een achterstand wegwerken. Want nadat Maarssen al een aantal keren gevaarlijk voor keeper Brilleman was verscheiden, was het OSM dat brutaal de leiding nam. Keeper Marco Schreijer verkeek zich op een zondagsschot van afstand en zag de bal over zich heen vallen.

Maar ook in deze wedstrijd stelde Maarssen voor rust alweer orde op zaken. Eerst reageerde spits Wesley Suister attent op een rebound en scoorde hij tegen zijn oude club. Daarna was Sven van Vuuren het eindstation van een soepele aanval, waarbij uitblinker Jordi van Houten de aangever was.

 

Met een 1-2 ruststand was Maarssen vastberaden om snel in de tweede helft de beslissende 1-3 te scoren. Maar OSM beet zich vast in de tegenstander, deed een tactische aanpassing en Maarssen had steeds meer moeite om de eigen aanvallers te vinden. In de 70ste minuut kwam OSM zelfs op gelijke hoogte na een mooi afstandsschot.

Beide ploegen speelden in de slotfase voor de winst en kregen allebei in de “dying seconds” nog een vrije trap op de rand van de 16 meter. Eerst was het OSM dat mocht aanleggen, maar deze poging werd gepakt door doelman Schreijer. Sven van Vuuren kreeg het slotakkoord in handen en liet wederom zien hoe je een vrije trap binnenschiet. Terwijl de klok al over de 90 minuten stond, knalde Van Vuuren zijn dolblije ploeg meesterlijk naar de langverwachte overwinning.

Geef een reactie