• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 wint met 4-1 van Prinses Irene

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 heeft zondag met 4-1 gewonnen van Prinses Irene. Door deze overwinning stijgt de ploeg naar de derde plek in de Hoofdklasse. Maarssen was heer en meester op Sportpark Daalseweide, maar verzuimde dit aanvankelijk in de score uit te drukken. Het was Tanja van Gog die Maarssen uiteindelijk met twee goals in het zadel hielp. Extra fijn was de goal van Anne Vroege, die na twee jaar blessureleed haar rentree vierde. 

 

Na de fraaie overwinning van vorige week op de nummer twee Someren, kreeg Maarssen zondag de nummer vier op de ranglijst op bezoek: Prinses Irene. De ploeg uit Nistelrode kende een sterke seizoenstart en verloor vorige week nog maar nipt met 4-3 van koploper Eldenia. Wederom een zware kluif voor Maarssen dus.

 

De start van Maarssen was matig. Reeds na 20 seconden kregen de bezoekers een goede schietkans in het strafschopgebied. Gelukkig was keepster Van Impelen op haar hoede. Hierna nam Maarssen het initiatief over en volgde de ene na de andere kans. Deze waren echter niet besteed aan Sarina Pua, Tanja van Gog, Cynhtia Buis, Marieke Baas en Sharona Abels. In de 27e minuut leek het doemscenario over Maarssen heen te vallen. Smaakmaakster en vrouw in vorm, Sarina Pua, kwam hard in botsing met de keepster en moest met een dikke knie van het veld. Sarina werd vervangen door Anne Vroege. Voordat ze het veld in kwam kreeg Maarssen – dat even met 10 man speelde – echter nog een vrije trap te nemen halverwege de eigen helft. Nico Schat ging erachter staan en pompte de bal richting 16 meter van de tegenstander. Daar had Tanja van Gog een hoogstandje in petto, want ze wipte de bal eerst achterwaarts over haar tegenstandster heen en daarna over de keepster: 1-0, tevens ruststand.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld. Maarssen dat dicteerde en de bezoekers die zelden over de middenlijn kwamen. Toch was er één moment waarbij Prinses Irene dichtbij de gelijkmaker was. Een vrije trap op het randje van het strafschopgebied werd snoeihard op de lat geschoten. In de 56e minuut kwam Maarssen verdiend op 2-0. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Bibi Bus, waarna Linda van der Meijden de bal doorkopte naar Tanja van Gog. Die nam hem eerst op haar hoofd aan en schoot hem daarna feilloos binnen. De tweede van de middag voor Tanja en tevens haar elfde goal van het seizoen.

Tien minuten later leek de wedstrijd definitief beslist. Anne Vroege werd aangespeeld op links en gaf haar eerste tegenstandster een panna, de tweede probeerde het met een sliding maar die ontweek ze ook, de derde viel pardoes vanzelf om. Uiteindelijk speelde Anne de bal af op Sharona Abels die hem perfect voorgaf. Daar nam Linda vder Meijden de bal meesterlijk aan op de borst, waarna ze hem snoeihard binnen volleerde. Dat was dus 3-0 en wedstrijd beslist, zou je denken. Niks was echter minder waar. De bezoekers scoorden namelijk een minuut later de 3-1 na een fraaie aanval. Maarssen was het even kwijt en Prinses Irene – dat de hele wedstrijd bijna geen kans gehad had – kreeg opeens grote kansen op de 2-3. Zo werd een corner van dichtbij over het doel geschoten en raakte de sterke spits nog een keer de lat.

In de 83e minuut maakte niemand minder dan Anne Vroege aan alle onzekerheid een einde. Wederom stond Nico Schat met een vrije trap aan de basis. Dit keer was het Lois Banda die de bal doorkopte en Anne die van dichtbij kon binnentikken: 4-1! Wat een heerlijke rentree voor Anne. De 4-1 was tevens de eindstand.

 

Samenvatting van de wedstrijd:

https://youtu.be/VjIF89IChVE

 

 

 

 

 

Geef een reactie