• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 neemt slechts puntje mee uit Etten-Leur

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Hoofdklasse gelijkgespeeld. In Etten-Leur kwam de ploeg niet verder dan 0-0 tegen DSE. Een teleurstellend resultaat, aangezien Maarssen de drie eerdere ontmoetingen tegen DSE allemaal gewonnen had. 

 

Na de terechte puntendeling van vorige week tegen Venray, moest Maarssen het zondag opnemen tegen DSE. Een ploeg die we nog kenden uit de Hoofdklasse van twee jaar geleden, waarin het – net als Maarssen – eveneens degradeerde. Via de play-offs wist DSE het afgelopen jaar weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Doordat captain Lianne Grin en Tanja van Gog nog altijd ontbraken, startte coach Van Dijk met dezelfde elf namen als vorige week tegen Venray.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Maarssen de punten niet cadeau zou krijgen. De thuisploeg zat er over het hele veld kort op en ging de duels fel aan. De eerste kans na drie minuten spelen wel voor Maarssen. Sarina Pua bediende Linda van der Meijden op maat, maar haar schot van afstand miste kracht. Vijf minuten later was DSE dichtbij de openingstreffer. Op het middenveld werd tot tweemaal toe een duel verloren door Maarssen, waarna de nummer 14 een vrije doortocht kreeg naar keepster Sanne van Impelen. Die wist echter magistraal te redden. Dat deed ze niet veel later weer door attent uit haar goal te komen bij een nieuwe uitbraak van de thuisploeg. De echte scherpte leek dan wel te ontbreken bij Maarssen, kansen kreeg het nog wel in de eerste helft. Zo verschenen Linda van der Meijden en Marieke Baas alleen voor de keepster. Gescoord werd er niet in de eerste helft, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Er was kennelijk een donderspeech van de coach nodig, want in de tweede helft speelde Maarssen wel met de juiste instelling. Er werd nu wel kort gedekt en duels werden gewonnen. De thuisploeg kwam dan ook nauwelijks meer van de eigen helft af, alleen wist Maarssen het overwicht niet om te zetten in echt uitgespeelde kansen. Hiervoor was de eindpass steeds net niet goed genoeg. En ofschoon de 0-1 in de lucht hing, was de beste kans vlak voor tijd voor DSE. Keepster Sanne van Impelen speelde echter een foutloze wedstrijd en stond weer op de juiste plek. In de dying seconds van de wedstrijd kreeg Maarssen nog een uitgelezen kans op de overwinning. Lizzy Bouwman gaf een perfecte voorzet op de vrijstaande Cynthia Buis in het strafschopgebied. Haar volley mislukte en de bal vloog langs het doel. Eindstand derhalve: 0-0.

Bewegende beelden van deze wedstrijd:
https://youtu.be/zyk0zVzOKhE

Geef een reactie