• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 neemt puntje mee uit Bavel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bavel. Het betekende het derde gelijkspel in vier wedstrijden. Hiermee blijft de ploeg ongeslagen in de Hoofdklasse, al was het spel niet om over naar huis te schrijven.


Na de fraaie overwinning van vorige week tegen Fortuna’54 was coach Van Dijk de eerste om de euforie te temperen. Er was weliswaar hard gewerkt, maar het veldspel was nog niet des Maarssens. Zondag een nieuwe poging tegen de nummer drie op de ranglijst, vv Bavel. Extra pikant: twee jaar geleden schakelde Maarssen Bavel uit in de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. Hierdoor degradeerde Bavel destijds naar de 1e klasse. Extra reden voor revanchegevoelens bij de Brabanders dus.


De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos voor Maarssen. Laura van Beek had een nekblessure opgelopen en kon niet spelen. Lois Banda was ook niet van de partij. Zij koos er – in overleg – voor om mee te spelen met VR1 van de zaterdag. Dit om spelritme op te doen na haar lange blessure. Aangezien ook captain Lianne Grin nog altijd in de lappenmand zit, was de spoeling dun bij Maarssen. Tot overmaat van ramp liep Sharona Abels in de warming-up ook nog eens spierblessure op. Ook zij kon niet spelen, waardoor coach Van Dijk geen wissels op de bank naast zich had.

Door het wegvallen van Sharona Abels startte Bibi Bus in de basis.


Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. De enige kans die te noteren viel, was een verdwaald afstandsschot van een Bavel-speelster, dat bijna nog de kruising inzeilde. Na een kwartier spelen werd de thuisploeg sterker. In de 29e minuut kwam Bavel op voorsprong. Het was nauwelijks een aanval te noemen: de bal werd van achteren naar voren geroeid, waarnaar de nummer 11 van Bavel besloot de bal vanaf 20 meter vanuit de draai te schieten. De bal vloog meters de lucht in en leek ongevaarlijk, maar keepster Van Impelen – wellicht gehinderd door de zon – verkeek zich op de bal en zag hem zo de goal in ploffen (1-0).

Lang duurde de achterstand niet voor Maarssen. Nog geen vier minuten later kreeg het halverwege de helft van Bavel een vrije trap te nemen. Nico Schat ging er achter staan en lepelde de bal scherp voor het doel. Een speelster van Bavel torende hoog boven iedereen uit en kopte hem zo in eigen doel. Een mazzeltje voor Maarssen, dat nog geen kans gecreëerd had (1-1).

VV Maarssen kwam hierna beter in de wedstrijd en had de pech dat een goede aanval – waarbij Tanja van Gog alleen op de keepster afkon – nipt werd afgevlagd voor buitenspel. Beide ploegen leken met 1-1 de rust in te gaan, maar in de 43e minuut kwam Bavel toch weer op voorsprong. Een ongelukkig gegeven vrije trap werd door de Bavel-speelster schitterend in de kruising geschoten. Hier was keepster Van Impelen kansloos: 2-1. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Maarssen nog een corner te nemen. Sarina Pua gaf de bal goed voor waarnaar hij enigszins gelukkig voor de voeten viel van Nico Schat, die van dichtbij binnen kon tikken, 2-2! Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.


Na de rust ging de wedstrijd gelijk op, waarbij beide ploegen kleine kansjes kregen. In de 59e minuut moest de thuisploeg plots met tien man verder. De nummer 5 – die vlak daarvoor geel had gekregen wegens het aan de haren trekken van Marieke Baas – torpedeerde een opstomende Nico Schat en kreeg daarvoor haar tweede gele kaart en dus rood. Bavel moest even herorganiseren en leek de regie kwijt. Maarssen leek door te drukken en kreeg kansen via Marieke Baas en Linda van der Meijden. In de laatste tien minuten was Maarssen – ondanks dat het met een man meer speelde – de controle weer kwijt. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor Bavel, waarbij Maarssen goed wegkwam. Vlak voor tijd ook nog een reuze kans voor Maarssen. Een vrije trap van Nico Schat werd nipt voorlangs gekopt door captain Nikita Theteroglou.

Eindstand derhalve: 2-2.


De bewegende beelden uit Bavel:

https://youtu.be/xQdIuADLrM0


 

Geef een reactie