• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 behoudt met knappe overwinning tweede plaats

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV Maarssen VR1 heeft de competitie hervat met een 1-0 overwinning op DSE. Het was een zwaarbevochten overwinning, aangezien Maarssen na 45 minuten spelen met tien man verder moest door een rode kaart voor Sarina Pua. Ondanks dat hield de ploeg knap stand in de tweede helft en sleepte het de eerste overwinning na de winterstop binnen.


Na een winterstop van dik twee maanden stonden de dames van Maarssen te popelen om weer te beginnen. Zouden ze de goede uitgangspositie van voor de winterstop – tweede plaats op de ranglijst – een vervolg kunnen geven? Dat moest dan gebeuren tegen de nummer vier op de ranglijst, DSE. Maarssen begon de wedstrijd verrassend met topscorer Tanja van Gog op de bank. Haar positie in de spits werd ingenomen door Linda van der Meijden. Anne Vroege startte rechtsvoorin en de weer herstelde Sarina Pua linksvoorin. Op het middenveld speelde Lisanne de Weert als controleur.


De wedstrijd begon alleraardigst, met kansen over een weer in de eerste tien minuten. De grootste kansen waren voor de bezoekers die tweemaal alleen voor keepster Sanne van Impelen opdoken. Daarna nam Maarssen langzaam het initiatief over. In de 34e minuut was het raak. Sarina Pua ging alleen op de keepster afk. Die wist ze knap te omspelen, maar ze week daarbij iets te ver uit. Gelukkig was Linda van der Meijden aangesloten als reddingsboei. Zij kreeg de bal aangespeeld van Sarina, wipte hem knap met links over de verdedigster heen en knalde hem daarna met rechts in de verre hoek: 1-0!


In de blessuretijd van de eerste helft vond een duel plaats op het middenveld tussen Sarina Pua en een speelster van DSE. Beiden gingen voor de bal, maar de speelster van DSE werd geraakt en ging kermend naar de grond. Het leek een onschuldige botsing, maar scheidsrechter Sierhuis trok tot ieders verbazing de rode kaart. Helaas geen VAR op Daalseweide, dus Maarssen had het maar te accepteren.


Na de rust kwam topscorer Tanja van Gog het veld in voor Anne Vroege. Ondanks de numerieke meerderheid wist DSE niet echt gevaarlijk te worden, behoudens een schot van afstand. Sterker nog, Maarssen kreeg zelf ook nog wat kleine kansjes. Zo bleef Maarssen een halfuur lang makkelijk op de been. In het laatste kwartier werd het toch nog een paar keer benauwd voor Maarssen. De bezoekers kwamen een paar keer goed door en misten het doel op een haar. Uiteindelijk wist Maarssen de 1-0 vast te houden tot het laatste fluitsignaal en slaakte het een zucht van verlichting.


De wedstrijd in bewegende beelden:

https://youtu.be/sIgSYPq6iIs


Geef een reactie