• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 begint competitie met 1-1 gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 is terug in de Hoofdklasse en startte zondag met een 1-1 gelijkspel tegen SV Venray. 

 

Na een jaar afwezigheid keerde Maarssen weer terug in de Hoofdklasse en het toeval wilde dat – net als twee jaar geleden bij het debuut in de Hoofdklasse – Venray de tegenstander was. Destijds verloor Maarssen met 4-2 in Venray. Nu was de eerste wedstrijd op het eigen Sportpark Daalseweide. Een geduchte tegenstander dus, die vorig jaar ook nog eens als vierde eindigde in de Hoofdklasse.

 

De hemelsluizen stonden wijd open bij de aftrap en dat zou de hele wedstrijd zo blijven. Ondanks dit kletsnatte decor gingen beide ploegen er vol voor. Vanaf minuut 1 was het strijd, waarbij de bezoekers elkaar oppepten om stevig de duels aan te gaan. Maarssen liet zich niet kennen en probeerde het eigen verzorgde spel te spelen. Na vijf minuten spelen leverde dit de eerste kans van de wedstrijd op. Een scherp aangesneden vrije trap van Lizzy Bouwman kon vrij worden ingekopt door Marieke Baas. Ze kon echter net niet genoeg vaart achter de bal krijgen waardoor het een makkelijke prooi voor de keepster werd. 

 

Tien minuten later was de eerste de beste kans voor Venray wel raak. De bal belandde na een afgeslagen corner voor de voeten van de nummer 10, die vrij kon uithalen. Ofschoon de afstand groot was – zo’n 20 meter – liet keepster Sanne van Impelen zich toch verrassen: 0-1. VV Maarssen nam hierna het heft in handen. Een kwartier lang was het de bovenliggende partij en dit leverde diverse kansen op. Het laatste kwartier van de eerste helft was weer voor Venray, dat twee goede kansen kreeg op de 0-2. Een keer redde keepster Sanne van Impelen fantastisch en een ander schot werd goed geblokt door Lizzy Bouwman. Ruststand derhalve: 0-1.

 

Maarssen kwam ongewijzigd uit de kleedkamers en er ontspon zich een mooi gevecht waarbij Maarssen in de 66e minuut verdiend op 1-1 kwam. Nico Schat kreeg een vrije trap te nemen rechts voorin en slingerde hem voor de goal. Een verdedigster van Venray wist de bal in eerste instantie nog weg te koppen, waarna hij voor de voeten viel van captain Nikita Theteroglou. Die bedacht zich geen moment en schoot hem in de linkerbovenhoek. 1-1! 

Drie minuten later kwam Venray bijna weer op voorsprong. Een vrije trap kwam voor het doel en werd goed ingekopt. Keepster Sanne van Impelen wist echter met een katachtige reflex te redden. VV Maarssen VR1 kreeg daarna weer het momentum en leek door te drukken. Nadat eerst een goal van Sarina Pua werd afgekeurd, kreeg Linda van der Meijden in de 76e minuut een goede schietkans. Haar schot in de korte hoek kon ternauwernood gepareerd worden door de keepster. Lizzy Bouwman haalde daarna uit; die bal leek zo het doel in te zeilen, maar de keepster wist deze miraculeus over de lat te tikken. 

 

In de 90e minuut ging de bal op de stip en leek Maarssen de drie punten binnen te halen. Sarina Pua slalomde langs twee verdedigsters, waarna er eentje onderuit ging en de bal met de hand stopte. Ofschoon ze de laatste twee penaltys gemist had, nam captain Nikita Theteroglou haar verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Ze schoot hem feilloos in de rechterhoek en liet de keepster volkomen kansloos. Maarssen vierde feest en de speelsters van Venray keken geslagen toe. Totdat de scheidsrechter besloot om de strafschop over te laten nemen. Sarina Pua zou te vroeg hebben ingelopen. Nikita ging opnieuw achter de bal staan. Dit keer wist de keepster wel te redden, al bewoog ze te vroeg. In de blessuretijd kreeg Venray nog een goede kans, maar de prima spelende keepster Sanne van Impelen redde fantastisch. Eindstand derhalve: 1-1.

 

Bewegend beeld van deze wedstrijd:

https://youtu.be/oCDBsIqLmhw