• U bent ingelogd als:

VV Maarssen verslaat Lopik

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een hardwerkend VV Maarssen 1 heeft eindelijk een overwinning geboekt op een tegenstander uit de top van de derde klasse. Werd in voorgaande edities een 2-0 voorsprong tegen Benschop een 0-1 voorsprong tegen Focus en een 0-2 voorsprong tegen DOSC nog niet omgezet in een overwinning, nu lukte dit tegen Lopik wel.

 

De nummer drie op de ranglijst was in de heenwedstrijd tegen VV Maarssen nog op volle oorlogsterkte en een maatje te groot (0-3 einduitslag), nu was een gehavend Lopik een prooi voor een wederom gedreven Maarssen. Lopik miste een aantal basisspelers door schorsingen en blessures. Toen in het verloop van de wedstrijd ook de twee gevaarlijke aanvallers van Lopik geblesseerd raakten, kon Maarssen de wedstrijd naar zich toe trekken.

 

Maarssen begon scherp aan de wedstrijd en had zich tactisch enigszins aangepast aan de tegenstander. Hiermee kon (in tegenstelling tot de heenwedstrijd) het gevaar over de rechterkant van Lopik beter afgestopt worden. Maarssen zat goed in de wedstrijd en het was wederom Ronald Wielinga die de score opende. Wielinga werd vrijgespeeld in de 16 meter en had voldoende tijd om de bal nog even goed te leggen en met een zuivere uithaal knalde hij de bal in de bovenhoek. Een paar minuten later kon Sebas Jansen de marge vergroten, maar zijn kopbal ging rakelings over de lat. In plaats van de 0-2 stond na deze kans opeens de 1-1 op het bord. Na een snelle één-twee in de 16 meter van Maarssen ging een speler van Lopik naar de grond en de gegeven penalty werd benut. Het spel golfde hierna op en neer, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

 

In de kleedkamer hadden de Maarssen-spelers het gevoel dat er tegen dit gehavende Lopik kansen waren op een overwinning en met deze instelling kwam het team ook het veld op. Lopik werd opnieuw teruggedrongen en uit een werkelijk prachtige aanval was het spits Ronald Wielinga die de hard ingespeelde bal keurig teruglegde op de “omgelopen” Zaid el Jaloulli, die de bal vervolgens vrij voor de keeper, onder hem doorschoot naar een 1-2 voorsprong. Kort daarna bracht Lopik drie verse krachten in en gingen beide ploegen op zoek naar een goal. Maarssen om de wedstrijd definitief te beslissen; Lopik om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Rond de 80ste minuut kwam VV Maarssen met een man minder te staan, na een rechtstreekse rode kaart voor invaller Abdel Loukili. En Maarssen moest achteruit. Keeper Shane van Zanten moest aan de bak op een gevaarlijke vrije bal en redde prima. De wedstrijd was weer snel in evenwicht toen de rechtshalf van Lopik (en de gevaarlijkste man aan hun zijde) met een blessure uitviel. Er was al drie keer gewisseld en zo werden de acht minuten blessuretijd met tien tegen tien uitgespeeld. Het eindsignaal klonk als muziek in de oren, want voor de tweede week op rij konden de mannen van VV Maarssen 1 drie punten bijschrijven en staat het team op een gedeelde zesde plek.