• U bent ingelogd als:

VV Maarssen met grote overwinning langs VV Kockengen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Op een zonnige zaterdagmiddag in de polder heeft VV Maarssen mannen-1 de twaalfde overwinning (uit vijftien gespeelde wedstrijden) van het seizoen behaald. Beide teams hadden een aantal afwezigen, maar VV Maarssen is dit seizoen veel beter in staat om dit op te vangen. Toen na 16 minuten de 0-3 al op het bord stond, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en werden de overige doelpunten regelmatig over het restant van de wedstrijd verdeeld, zodat de meegereisde supporters zo nu en dan nog even op konden veren.


Het krachtverschil in de heenwedstrijd (9-1 overwinning voor Maarssen) was nog goed te verklaren door het grote aantal afwezigen spelers bij Kockengen vanwege een bruiloft. Ook deze keer was van een echte wedstrijd geen sprake. Een aantal basiskrachten aan Kockengense kant was geblesseerd en dit kon onvoldoende worden opgevangen door de invallers. Maarssen speelde zonder Sven van Vuuren, Marc van Rees, Ferdi Vrede en Jesse Witlox, maar de vervangers speelden een prima wedstrijd.


Ronald Wielinga was één van de spelers die vandaag zijn kans kreeg als puntspeler. Hij was het die in de achtste minuut de 0-1 binnenkopte na een slimme voorzet van Arnoud Schonis en een soepel lopende aanval die aan de voorzet voorafging. Wielinga gaf afgelopen donderdag in een gesprek met de Technische Staf aan ook volgend seizoen bij VV Maarssen te blijven en hiermee blijft ook deze speler uit de eigen opleiding In Maarssen spelen. Ronald onderstreepte dit met een sterke wedstrijd.


Rondom de balvaste Wielinga, konden de beweeglijke Wesley van Zoolingen en Wesley Suister zich heerlijk uitleven en zij waren dan ook verantwoordelijk voor de overige doelpunten. Van Zoolingen schoot twee keer raak en Suister zelfs vier keer. De ruststand was 0-4 en met deze veilige marge kon Sven Eggermont met een lichte spierblessure gewisseld worden voor alleskunner Zaïd el Jallouli. Ook Sebas Jansen en Julian de Jong maakten in de loop van de tweede helft hun opwachting.


Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, het drankje langs de lijn smaakte prima en de wedstrijd bleef uiterst sportief. En aan het einde van de voetbalmiddag hadden alledrie de koplopers de overwinning weer in de tas. Nog elf wedstrijden te gaan en de koplopers geven elkaar nog geen duimbreedte toe.
Komend weekeinde is een inhaalronde en VV Maarssen speelt dan thuis tegen Altius. De uitwedstrijd werd met minimale cijfers gewonnen en omdat puntverlies in deze fase van de competitie direct zorgt voor achterstand in de titelrace is er maar één opdracht: winnen. Aanvang 14.30 uur op Daalseweide.


Bij de foto: de zeven doelpuntenmakers werden genoteerd in het grote boek van Herman Jansen.

 

Geef een reactie