• U bent ingelogd als:

VV Maarssen beslist topper tegen FC Hilversum binnen 45 minuten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV Maarssen mannen 1 heeft op overtuigende wijze afgerekend met directe concurrent FC Hilversum en knalde zaterdag uit de startblokken. Toen na 35 minuten de kruitdampen waren opgetrokken, stond er al een 3-0 voorsprong op het bord. Het was Sven van Vuuren die tekende voor zijn tweede zuivere hattrick van het seizoen.

Maarssen heeft een selectie bestaande uit goede voetballers. Naast een aantal jonge spelers als Jesse Witlox, beschikt de club over spelers die al wat langer meelopen en op een hoger niveau hebben gespeeld. Nu de groep ruim drie maanden bij elkaar is, raakt men steeds beter op elkaar ingespeeld en kunnen de mannen de speelwijze qua conditie steeds beter volhouden. Een wedstrijd tegen titelfavoriet FC Hilversum was daarom een mooi meetmoment voor de staf om te kijken hoever het team is.

Zaterdag liet VV Maarssen voor het eerst zien dat het ook tegen goede tegenstanders in staat is te domineren en de tegenstander de wil op te leggen. FC Hilversum hikt al een aantal jaren tegen promotie aan en heeft ook een groep met ervaren spelers. De Hilversummers spelen verzorgd voetbal en kunnen een wedstrijd op basis van individuele kwaliteiten beslissen. De wedstrijd van vandaag zou in de tweede klasse zeker niet misstaan hebben en de teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. De tactische keuze om Zaid el Jallouli te koppelen aan de ingeschoven centrale verdediger van Hilversum pakte goed uit. El Jallouli schakelde zijn directe tegenstander volkomen uit en denderde in balbezit constant over zijn tegenstander heen. Bij twee van de drie goals was El Jallouli dan ook direct betrokken. Eerst legde hij keurig af op Sven van Vuuren, die de bal in het lege doel kon tikken. Kort daarna kon uitblinker El Jallouli alleen ten koste van een overtreding in de 16 meter worden gestuit. De penalty was een eenvoudig klusje voor Van Vuuren. Ook de eerste goal was een benutte penalty van Van Vuuren. Deze keer was het de weer onvermoeibare Wesley Suister die na een goede rush werd neergehaald in het strafschopgebied. Suister genoot van een lang weekend Knokke met de familie, maar wilde deze belangrijke wedstrijd niet laten lopen en sloot na 2,5 uur reistijd aan bij zijn team.

Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en in de tweede helft schakelde Maarssen een tandje terug, zonder de controle te verliezen. Toen aanvoerder Eddy Vorm tien minuten na rust de 4-0 maakte, was de druk er helemaal af en lukte het FC Hilversum met een man minder nog de eretreffer te scoren. Wesley Suister stond toen al onder de douche om aan zijn 2.5 uur durende terugreis te beginnen. Invallers Marco Miltenburg, Sven Eggermont en Sebas Jansen vielen moeiteloos in. Met nog drie wissels op de bank is Maarssen ook in de breedte gegroeid en kan het schorsingen en blessures in de loop van het seizoen, als de prijzen echt verdeeld gaan worden, waarschijnlijk beter opvangen dan de concurrentie.

De eerste prijs is nu voor Nita. VV Maarssen mocht lang hopen op een stuntje, want bij laagvlieger Amstelveen Heemraad keken de buren uit Nieuwer ter Aa lang tegen een achterstand aan; dat zou betekenen dat Maarssen de periode zou overnemen. Ver in de blessuretijd scoorde Nita echter de bevrijdende gelijkmaker en kon er daar een feestje gevierd worden. VV Maarssen heeft echter nog maar één punt achterstand op de koploper en zal de druk verder op gaan voeren… Te beginnen volgende week zaterdag, als runner-up Buitenboys naar Maarssen komt voor de tweede thuiswedstrijd op rij. VV Maarssen gaat dan op jacht naar de elfde overwinning op rij en de koppositie in de Derde klasse C. Aanvang 14.30 uur.

 

Op de foto: ‘Pupil van de Week’ Dinand van IJzendoorn met topscorer Sven van Vuuren

 

Geef een reactie