• U bent ingelogd als:

VV Maarssen 1 wint op karakter van SVM

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Afgelopen zaterdag reisden de Maarssen-mannen af naar Maartensdijk voor de uitwedstrijd tegen SVM. Vaak zijn de onderlinge wedstrijden tussen de buurgemeentes pittig en soms hard, maar nu was sprake van een sportieve ontmoeting. Hoewel beide teams vol voor de overwinning speelden en er veel duels werden uitgevochten, was het een faire wedstrijd.

SVM was de laatste wedstrijden in vorm en hield vorige week koploper DOSC van de periodetitel af. VV Maarssen had het de laatste wedstrijden lastiger, want er werd verloren bij laagvlieger Everstein en gelijkgespeeld in de derby tegen OSM. SVM leek dus de betere papieren te hebben, maar het was juist VV Maarssen dat uit de startblokken schoot en al na twee minuten was spits Sebas Jansen er als de kippen bij om de 0-1 binnen te koppen, na een goede voorzet vanaf links.

Waar de afgelopen weken nogal eens terecht kritiek was op de strijdlust van het team, zagen de vele meegereisde supporters nu een gedreven VV Maarssen 1. Met name het middenveld was in de eerste fase van de wedstrijd veel feller en beter dan de directe tegenstanders en het was wachten op een tweede goal. Deze kwam tot stand uit een penalty, nadat de opgekomen rechtsback Sven de Paauw onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Aanvoerder Sven van Vuuren schoot de bal zelfverzekerd binnen en Maarssen ging rusten met een veilige 0-2 voorsprong.

SVM bracht na de thee twee wissels die met name het fysieke evenwicht moesten herstellen. De Maarssen-opstelling kenmerkte zich namelijk door fysiek sterke spelers, hoewel de kleinste van het stel, Zaid el Jaloulli, de ploeg op sleeptouw nam. Zaid stond even aan de kant met een schouderblessure, maar keerde terug in het elftal op nummer 10 en was de absolute uitblinker. SVM kwam door de wissels wel beter in de wedstrijd, maar Maarssen kon in de 55e minuut de wedstrijd in het slot gooien: na een snelle uitbraak over links via Cavit Yavuz liepen er maar liefst vier Maarssense aanvallers richting de doelman van SVM, maar dit leverde geen goal op. Toen twee minuten later dezelfde Yavuz weer alleen op de keeper afging en onderuit werd gehaald, rekende heel Maarssen op een tweede strafschop, maar de bal ging niet op de stip.

Een oude maar rare voetbalwet zegt dan dat de goal er meestal aan de overkant invliegt en dat gebeurde ook in de 65e minuut. De 1-2 gaf SVM weer hoop en net op het moment dat Maarssen twee verse aanvallers wilde brengen om het verschil weer op twee te brengen, werd Sven Eggermont met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. VV Maarssen moest achteruit en er ontstonden hectische situaties voor de goal van Pascal van der Werff. Ook Maarssen bleef echter gevaarlijk, ondanks de man minder, maar beide teams hadden het vizier in deze fase niet meer scherp staan en Maarssen trok de overwinning over de streep.

VV Maarssen 1 laat regelmatig zien over een goed voetballend team te beschikken, dat prima meekan in de derde klasse, maar laat het nogal eens afweten als het gaat om strijdlust en de absolute wil om te winnen. Dat was vandaag echter prima voor elkaar en dat was de basis voor de verdiende overwinning. Door dit resultaat klimt VV Maarssen over SVM heen naar de zesde plek en houdt het nog net aansluiting met de bovenste ploegen. Aanstaande zaterdag wacht hekkensluiter FC Driebergen en mag Maarssen op eigen veld laten zien dat de wedstrijdinstelling tegen SVM niet eenmalig was.