• U bent ingelogd als:

VV Maarssen 1 stijgt, temperatuur daalt

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De mannen van VV Maarssen 1 speelden zaterdag onder barre weersomstandigheden op de kunstgrastoendra van Voorwaarts, geteisterd door kou, een snerpende wind, dwars over het veld aangevuld met een aantal heerlijke sneeuwbuien. De teams deelden de punten met elk een goal, een stand die al na vier minuten was bereikt.

 

Beide ploegen hadden waarschijnlijk bedacht dat hard heen en weer rennen de enige mogelijkheid was om niet te bevriezen. Toen VV Maarssen voor het eerst besloot “heen” te rennen (heen is dan richting de Noordpool waar de keeper van Voorwaarts stond te posten) was het Zaid el Jaloulli die uit een mooie steekbal van Jordi Kreuger de 0-1 binnenschoot. Een snelle voorsprong voor VV Maarssen, maar omdat het principe van heen en weer rennen ook inhoudt dat je weer terug moet rennen, lag de eerste de beste bal van Voorwaarts richting de Zuidpool ook in het net. Dus al 1-1- na vier minuten. VV Maarssen probeerde snel weer op voorsprong te komen, maar was onzorgvuldig in de passes. En als het dan niet lekker loopt met gevoelstemperatuur -20 graden wordt het heel lastig om je weer in de wedstrijd te spelen. Tot aan de rust bleef het dan ook rommelig, slordig en soms slap.

 

Na de rust werden de omstandigheden er niet beter op, maar de inzet en het spel van Maarssen gelukkig wel. Voorwaarts werd teruggedrongen en kon alleen nog tegenhouden, wat men met veel overgave deed. Maarssen kreeg kansen via kopballen van Ronald Wielinga en Sven de Paauw. Sven van Vuuren strandde drie keer op de benen van Voorwaartskeeper in één actie. Maar ondanks een groot veldoverwicht creëerde Maarssen te weinig voor de goal van de tegenstander. De klok tikte door in het nadeel van Maarssen en omdat de scheidsrechter het ook koud had gekregen, werd er zonder blessuretijd afgefloten.

 

VV Maarssen mannen 1 schuift door het gelijkspel weer een plekje omhoog naar plaats negen en ziet de afstand met de ploegen onder de streep groeien naar zeven punten. Nog meer positief nieuws was er te melden op het veld, want Jesse Witlox maakte sneller dan verwacht na zijn operatie zijn rentree op het veld en viel op met een goede invalbeurt in de tweede helft.

 

Komende zaterdag speelt VV Maarssen 1 een thuiswedstrijd tegen DOSC, dat dit weekend voor het eerst in maanden weer een wedstrijd winnend af wist te sluiten. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Daalseweide.