• U bent ingelogd als:

VV Maarssen 1 met verzorgd spel langs Olympia

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hoewel de 2-3 eindstand misschien anders doet vermoeden, speelde VV Maarssen mannen 1 afgelopen zaterdag een goede wedstrijd en werd er terecht gewonnen, in een open en sportieve wedstrijd bij Olympia ’25 in Hilversum.

 

Maarssen was ten opzichte van een week eerder op slechts één plek gewijzigd: Sven Eggermont nam de plek in van Ferdi Vrede. De speelwijze kon hierdoor ongewijzigd blijven en voor het eerst was er ook progressie te zien in de uitvoering hiervan. Met veel positiewisselingen, een verzorgde opbouw en goed positiespel werd tegenstander Olympia teruggedrongen op eigen helft. Na een paar minuten kon de eerste grote kans geteld worden en het was een mirakel dat de keeper van Olympia de bal nog uit het doel hield, want deze werd bijna op de doellijn binnengegleden. Verderop in de wedstrijd bleek dit echter geen toeval te zijn, want de keeper hield Olympia met een aantal prachtige reddingen op de been.

 

VV Maarsen bleef kansen creëren, maar het was Olympia dat brutaal de leiding nam; het was echter een eigen doelpunt van Maarssen. De mannen van Maarssen waren niet van slag en na een prachtige aanval over rechts gaf één van de uitblinkers Jesse Witlox een prachtige voorzet op de bij de tweede paal inlopende Eddy Vorm, die de bal hard tegen de touwen schoot (1-1).

 

Ondanks het overwicht in de eerste helft bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd. Een agressief Maarssen wilde de wedstrijd direct na rust beslissen en toen Wesley Suister de 1-2 binnentikte, leek dit ook te lukken. Ook nu was de keeper van Olympia echter een sta in de weg en het moet gezegd worden: de ploeg uit Hilversum gaf niet op en bleef hartstochtelijk de aanval zoeken. Deze inzet werd 20 minuten voor tijd beloond met de 2-2 en Maarssen moest nog een keer aanzetten om nog een goal te maken.

 

De weerstand bij Olympia nam af en men kreeg steeds meer moeite om het speelveld klein te houden, waardoor de Maarssense aanvallers steeds meer ruimte kregen om voorzetten te geven en door de linies heen te voetballen. Uiteindelijk werd Marc van Rees met een kopbal de matchwinner en zorgde voor opluchting langs de kant en in het veld. Om 17.45 uur stapte Maarssen hierdoor als winnaar van het veld en steeg het door naar de vier plek in de rangschikking.

 

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Amstelveen Heemraad op het programma. Een overwinning ook dan nodig zijn om in het spoor van koplopers FC Hilversum en Nita te blijven.

Geef een reactie