• U bent ingelogd als:

VV Maarssen 1 blijft koploper met puntje uit Laren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Omdat de top-4 uit 3C zaterdag tegen elkaar moest spelen, was het goed mogelijk dat de rangschikking door elkaar gehusseld zou worden. Nummer 4 Laren had het meest aan een overwinning, om nog aan te kunnen sluiten bij de eerste drie. Maarssen, Nita en Hilversum houden elkaar in een wurggreep en inlopen elkaar weinig aan de top van de ranglijst.

 

VV Maarssen 1 moest naar Laren en kreeg te maken met een tegenstander die een zeer verdedigende tactiek hanteerde. Maarssen mocht rustig opbouwen tot een meter of tien over de middellijn, waar de rode muur van Laren zeer scherp en geconcentreerd verdedigde en loerde op foutjes van Maarssen, om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Normaal gesproken voetbalt Maarssen daar de laatste weken makkelijk doorheen, maar zaterdag was de ploeg te onnauwkeurig en maakten de spelers niet altijd de beste keuzes om het Laren moeilijk te maken. VV Maarssen had pech dat een handsbal in de 16 meter geen penalty opleverde, maar had geluk dat de spits van Laren de bal naast het lege doel gleed na een gevaarlijke counter. Hiermee konden de hoogtepunten tegen elkaar worden weggestreept en was de 0-0 ruststand terecht.

 

Na rust met een kleine omzetting op het middenveld werd Maarssen steeds dreigender en moest Laren terug tot in het eigen strafschopgebied. Na een goede combinatie tussen Zaid el Jallouli en Eddy Vorm rondde Jasper Atteveld beheerst af en zette Maarssen eindelijk op voorsprong. Maarssen hinkte daarna op twee gedachten: de voorsprong verder uitbouwen of verdedigen. Hierdoor kreeg Laren tijd om adem te halen. Men profiteerde hier optimaal van, want nadat Maarssen een levensgrote kans op 0-2 miste, maakte Laren binnen tien minuten na de voorsprong van afstand de 1-1. Op het moment dat Maarssen wilde aanzetten voor een slotoffensief kwam het door een rode kaart met een man minder te staan en was een gelijkspel het hoogst haalbare. Laren vierde het gelijkspel als een overwinning, maar schoot er uiteindelijk niets mee op. Ook de andere topper eindigde namelijk in een gelijkspel en zo blijft Laren op relatief grote achterstand van de drie koplopers staan. VV Maarssen behield de koppositie, maar verzuimde twee punten uit te lopen.

 

VV Maarssen 1 speelt de laatste twee speelrondes tegen de nummer laatst en een-na-laatst en zal daar zeker niet makkelijk over moeten denken. Steeds meer tegenstanders passen zich volledig aan de koploper aan; Maarssen 1 zal hard moeten werken om ook de laatste zes punten voor de winterstop binnen te halen. Aanstaande zaterdag speelt Maarssen uit tegen CTO in Amsterdam; de week erop wordt thuis afgesloten tegen Robin Hood.

Geef een reactie