• U bent ingelogd als:

VV Maarssen 1 bekert door

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een eenzijdige wedstrijd, waarin VV Maarssen 1 de gehele wedstrijd het initiatief had, is door een gemakkelijke 1-4 overwinning de volgende ronde in de beker veiliggesteld.

Gastheer DVSU had de eerste twee wedstrijden gewonnen en VV Maarssen moest winnen om een ronde verder te komen. De beginopstelling bij Maarssen was aangepast ten opzichte van de afgelopen weken; een soort “plan B” voor wanneer tegenstanders met twee spitsen spelen. DVSU had geen vat op de Maarssense opbouw. Al vroeg in de wedstrijd liep Maarssen via twee prima aanvallen over de zijkanten uit naar een 0-2 voorsprong. De fitte Sven van Vuuren was beide keren het eindstation. Het enige smetje in de eerste helft was een communicatiefoutje achterin, wat direct afgestraft werd. Daardoor werd er met een te magere 1-2 voorsprong gerust.

Na rust een zelfde spelbeeld: VV Maarssen viel aan, DVSU hield tegen. Slordigheid bij het afwerken hield DVSU echter op de been, totdat wederom Van Vuuren uit een bekeken vrije trap de 1-3 binnenschoot. Daarmee was het verzet definitief gebroken en was het de ingevallen Sven de Paauw die attent reageerde bij een corner en de 1-4 eindstand aantekende.

De tactische aanpassingen bij Maarssen 1 pakten goed uit. Langzaam raken de nieuwe spelers op elkaar ingespeeld en heeft de technische staf niet alleen de beschikking over een grote gelijkwaardige selectie, maar kan men ook switchen van speelwijze. Komende week kunnen de puntjes op de i gezet worden in de laatste trainingsweek voor de competitiestart. Naar verwachting sluiten Eddy Vorm, Jordi van Houten en Jelle Bouma weer aan bij de groepstraining en is de groep bijna compleet.

Ook het 2e zaterdagteam ging een ronde verder, want ook de derde bekerwedstrijd werd knap in winst omgezet.

Benieuwd welke tegenstander er uit de kokers komen voor de volgende knock-out bekerfase, maar eerst naar Nita voor de competitie. De eerste derby komt eraan.
Aanvang zaterdag 22 september om 14.30 uur in Nieuwer ter Aa.