• U bent ingelogd als:

VV De Meern haalt Dik verdiende overwinning op SWZ Boso Sneek: 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dik verdiende overwinning op SWZ Boso Sneek: 0-2

De Meern zit in een flow. In de eerste competitiewedstrijd op een zaterdavond in de geschiedenis van de club werd SWZ Boso Sneek overklast. Het enige dat de ploeg van Rob Zomer verweten kon worden, was dat de legio kansen slechts tot 2 doelpunten leidden. Gokhan Yasar was opnieuw de gevierde man, die met 2 doelpunten zijn seizoenstotaal op 30(!) bracht. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is direct klassebehoud met dit resultaat heel dichtbij gekomen.

 

In de opstelling was er 1 wijziging ten op zichte van de wedstrijd van vorige week. Doelman Taner Memili kreeg de voorkeur boven Twan Verweij. Voor het overige de vertrouwde namen in het veld en met Jordy Stins, Anis Zianne, Steve Blokland, Jesse Schuin en dus Twan Verweij op de bank.

 

De eerste helft kwam snel op gang en De Meern nam het heft in handen. Al na 5 minuten moest de doelman van Sneek een vlammend schot van Redouan El Yakoubi over tikken. Het overwicht kwam nog niet direct tot uiting in de score, omdat Gokhan Yasar een afstandschot net naast mikte, en de mee opgestoomde Lejon Cats Bob Verweij wat ongelukkig aanspeelde waardoor de kans op de openingstreffer verloren ging. Maar na ruim een kwartier was het dan toch raak. Gokhan Yasar werd binnen het strafschopgebied aangetikt en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Yasar bleef koelbloedig van 11 meter en schoof de bal links onderin de hoek: 0-1.

 

Ook na de openingstreffer had De Meern het beste van het spel, hoewel er over en weer weinig grote kansen te noteren waren. De fysiek sterke Friezen hadden niet echt een antwoord op het combinatievoetbal van De Meern. Het overwicht leidde vlak voor rust tot 2 enorme kansen. Eerst kon Gokhan Yasar alleen voor de doelman net niet voldoende bij de bal om hem te passeren en een paar seconden later lukte het Bob Verweij niet om een fout in de verdediging af te straffen. Met 0-1 gingen de mannen de rust in.

 

In een korte sterke fase na rust probeerde Sneek de wedstrijd te kantelen en er gebeurde veel. De Meern kon opgelucht adem halen nadat Sneek een grote kans niet goed uitspeelde. Daarna had de bal 2 maal op de stip gekund. Eerst na een vermeende handsbal in het strafschopgebied van De Meern en daarna in het andere strafschopgebied nadat Rick Kruys in kansrijke positie werd vastgehouden. Na 6 minuten kwam de strafschop er alsnog. Bob Verweij beroerde de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Omstreden, omdat Verweij daarvoor geduwd zou zijn. Maar de toegekende strafschop werd met een prachtige safe gepareerd door Taner Memili, die door trainer Rob Zomer getipt was over de hoek. Er volgde nog een kans voor Sneek na een verdedigingsfout, maar na dit enerverende begin pakte De Meern de draad van voor de pauze weer op en kwam het niet meer in de problemen.

 

Naarmate de wedstrijd vorderde namen de kansen voor De Meern toe in aantal en grootte. Ik kan ze niet allemaal beschrijven, maar Kesly den Haag (2x), Joris van Rooijen, Rick Kruys en Gokhan Yasar misten in kansrijke positie. In de 85ste minuut maakte Gokhan Yasar alsnog de beslissende treffer. Fel opgejaagd door De Meern lukte het de doelman van Sneek niet met zijn linkervoet de bal goed naar voren schieten, waarna Gokhan simpel zijn 30ste treffer van het seizoen kon aantekenen: 0-2.

 

Ook in de laatste fase kreeg De Meern nog een kans op een treffer. De sterk spelende Lejon Cats was opgestoomd aan de linkerkant en zijn schot kaatste via de onderkant van de lat weer het veld in. Het bleef daarom bij een dik verdiende 0-2 overwinning.

 

Het is prachtig om te zien hoe het team zich heeft ontwikkeld na de winterstop. Er werd 7 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en slechts 2 keer verloren. Hierdoor zijn we van de voorlaatste plaats inmiddels gestegen naar de 6de plaats op de ranglijst. Is De Meern nu veilig? In theorie niet, maar met 7 punten voorsprong op de nacompetitieplaats ligt direct klassebehoud binnen handbereik. Daarnaast (en nog veel belangrijker eigenlijk) geeft het vertoonde spel de afgelopen weken enorm veel vertrouwen voor de laatste 3 wedstrijden. De eerstvolgende is zondag aanstaande, thuis tegen Silvolde. Ik kijk ernaar uit!

 

 

Laurens Zandbelt

 

16′ 1-0 Gokhan Yasar (pen.)

85′ 2-0 Gokhan Yasar

 

De Meern: Taner Memili, Redouan El Yakoubi, Lejon Cats, Rick Hauwert, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruys, Eddy Vorm (88′ Jordy Stins), Kesly den Haag, Bob Verweij, Gokhan Yasar