• U bent ingelogd als:

VV De Meern, gelijkspel tegen SWZ Boso Sneek: 2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 14 november kregen we wederom bezoek uit het hoge noorden. De club met naam “SWZ Boso Sneek” maakte zijn opwachting op ons hoofdveld. De naam triggerde mij om even wat speurwerk te doen, het blijkt een combinatie van VV Sneek en VV WZS. In 2008 is deze club gefuseerd en werd de naam VV Sneek Wit Zwart. Door het aangaan van een langdurig sponsorcontract met Boso Sneek is de clubnaam de laatste jaren veranderd in VV SWZ Boso Sneek. Je moet er maar opkomen… Dat is net zoiets als dat wij de afgelopen jaren VV Frans van Seumeren De Meern hadden geheten… Dat is gelukkig niet het geval, dan hadden we volgend seizoen alles weer moeten aanpassen. Aankomend op de parkeerplaats van V.V. De Meern zag ik de touringcar al staan, Sneek was dus niet met een skûtsje afgereisd richting De Meern.

 

Zoals iedere week was ook deze pot erg belangrijk, waarbij Sneek 7 punten meer had dan De Meern. Ook supporters waren meegereisd vanuit Sneek, af en toe hoorde ik een onverstaanbaar accent, hoewel dat er niet zoveel waren. En met spelersnamen als Huitema, Miedema en Boersma verloochenden zij hun afkomst niet. We hadden vrijwel een fitte selectie, helaas ontbrak Redouan wederom. Na blessureleed en vorige week ziekte was dit keer zijn enkel de spelbreker, toch wel een aderlating. Hoewel Joris wederom op het middenveld speelde, was het dit keer niet vanuit een kommetje. Sterker nog, ook de afgelopen weken bleek het kommetje alweer “uit” te zijn. Dacht ik het eindelijk door te hebben na de bekerwedstrijd tegen SO Soest, blijkt mijn aanname niet te kloppen. Een kommetje is namelijk in een 4-4-2 met 2 centrumspitsen en buitenspelers meer op het middenveld. Wij spelen meer 4-3-3 met de punt naar voren op het middenveld, een spits en de buitenspelers hogerop. Verdedigend staan we overigens wel vaker in een kommetje. Als de tegenstander tracht op te bouwen gaan onze buitenspelers wat lager staan en Rick Kruijs wat hoger… Dit zijn overigens niet mijn eigen woorden, maar een toelichting vanuit de technische staf. Zij hebben er voor geleerd, ik duidelijk niet… Laat ik mij maar beperken tot het “algemene” wedstrijdverslag.

 

Het was fris deze middag, maar desalniettemin namen we ons plekje buiten op de tribune weer in. André Bakker was voor de zekerheid uit zichzelf naar het sportpark gekomen, maar het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Peeters was dit keer wel fit, dus nu werd er wel om klokslag 14 uur gestart met de wedstrijd.

19′ De 1-0 van Rock Kruys pic.twitter.com/OGq8qogPBh

De wedstrijd begint wat tam met na 5 minuten een klein kansje voor Sneek en na 7 minuten een mooie aanval over links waarbij Rick Kruijs de voorzet net niet in kan koppen. Na een minuut of 10 dan de eerste grote kans waarbij een bal zomaar over de keeper van Sneek heen dreigt te stuiteren, Gokhan anticipeert hier goed op, maar hij wordt iets te ver naar buiten gedwongen. We worden steeds sterker en Sneek komt er nauwelijks aan te pas. In de 16e minuut wordt Kesly neergelegd en mag Rick Kruijs van een meter of 18 links schuin voor het doel aanleggen voor een vrije trap. En die schiet hij werkelijk fenomenaal binnen. De keeper is kansloos als de bal in de linkerbovenhoek verdwijnt. Het feit dat dit doelpunt uit 2 verschillende hoeken is gefilmd verraadt al dat we dit zagen aankomen. We blijven goed voetballen en Sneek heeft helemaal niets in te brengen. In de 22e minuut geeft Gokhan een prachtige steekbal op Kesly die helaas uitglijdt. In de 30e minuut komen we dan bijna op een 2-0 voorsprong door een kopbal van Joris van Rooijen uit een corner. Maar “bijna” is net niet helemaal, het regent kansen, 2 minuten laten wederom een grote kans voor Kesly. En zo rijgen de kansen zich aaneen…Tot de 41e minuut als uit het niets Sneek voorin komt en Taner even mis zit, daar had het dan zomaar 1-1 kunnen staan. Gelukkig is dit niet het geval, sterker nog 2 minuten later krijgen we een penalty (cadeau). Een “Suarezje” van Bob Verweij deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. Laat dat maar over aan Gokhan Yasar en zo staan we vlak voor rust op een 2-0 voorsprong. Meer dan terecht natuurlijk, want als het 5-0 had gestaan had ook niemand wat te zeggen gehad, kansen kregen we genoeg.

 

Ongewijzigd komen we uit de kleedkamer, waarbij we wat slap aan de wedstrijd beginnen. Dit levert in de 50e minuut een prachtige verdedigende sliding van Leon Cats op en een minuut later een goede redding van Taner. We blijken inmiddels weer wakker te zijn, want we beginnen weer met goed voetballen en kansen creëren. Eerst een prachtige actie van Gokhan die hij zelf had moeten afmaken en in de 56e minuut wederom een grote kans voor Kesly die op de lat eindigt. Ondertussen heeft Stevie (onterecht) geel gekregen. We noteren inmiddels minuut 59 als nu Eddy Vorm een grote kans krijgt om de wedstrijd op slot te gooien. En 2 minuten later is het wederom Kelsy die een grote kans krijgt en nu de paal op zijn weg vindt. Het is kenmerkend voor Kesly, hij speelt ook vandaag weer een goede pot, hij is bewegelijk, heeft mooie acties, maar het afmaken is een groot probleem. Vandaag had hij ook pech met de paal, lat en uitglijden, maar dan nog hadden er minimaal 2 ingeprikt moeten worden. Je kunt het dit jonge talent nauwelijks kwalijk nemen, hij baalt er zelf nog het meeste van, maar het is een feit dat behalve Gokhan nauwelijks een andere speler in staat is om te scoren. En zo volgen er nog een aantal kansen voor o.a. Rick en Joris totdat Taner in de 69e minuut fantastisch redding brengt. In de 70e minuut krijgt Rick Kruijs dan een gele kaart hetgeen een schorsing met zich meebrengt. We kunnen hem eigenlijk niet missen, maar gelukkig geldt deze schorsing ook voor de beker, dus a.s. zaterdag zal hij niet mee mogen doen.

 

En dan, je voelt het al aankomen, een ongeschreven regel als je het zelf niet afmaakt…..in de 74e minuut weet Klaas Boersma (deze heeft vast geen Limburgse voorouders….) met een klutsbal door het midden Taner te verschalken. In plaats van 6-0 of 7-0 staat het dan zomaar 2-1. En inmiddels weten we uit ervaring hoe de wedstrijd dan kan verlopen bij De Meern. Zoals bijna iedere week wordt het weer billenknijpen en is het alle hens aan dek. Eddy maakt daarbij in de 76e minuut plaats voor Sedan Ozan. Hier had ik persoonlijk, gezien het wedstrijdverloop, eerder Rick Hauwert verwacht die met zijn verdedigende kwaliteiten goed gebruikt had kunnen worden in deze fase. Neemt niet weg dat we natuurlijk nog steeds op weg zijn naar 3 punten en ook, ditmaal iets meer via de counter, kansen blijven krijgen. Sneek ruikt echter bloed en gaat alles of niets spelen. En als dan de blessuretijd bijna ingaat slaat het noodlot alsnog toe. Eerst wordt een vrije trap van Sneek weg gewerkt, maar als de bal opnieuw de 16 meter in wordt gepompt en tussen een paar spelers neervalt is Freerk de Jong (ook vast geen Limburgse voorouders) er als de kippen bij om de 2-2 achter Taner te schieten.

 

Kort daarna blaast, de goede leidende, scheidsrechter Peeters voor het einde en is de kater enorm bij spelers en supporters. Hoe is het mogelijk dat je vandaag punten verspeeld…. Alle reden om nog even na te praten natuurlijk. Enerzijds is het hartstikke duidelijk dat scoren onze grootste makke is. Anderzijds lijkt het alsof we iedere wedstrijd het laatste kwartier in de problemen komen, kan dat een conditionele oorzaak hebben? Ik kan mij dat eigenlijk niet voorstellen, maar daar zal de technische staf zich ongetwijfeld over buigen. Dat we teveel doelpunten tegenkrijgen is ook een gegeven, maar vandaag had dat niet uit mogen maken, al zou maar 10% van de grote kansen benut zijn. We hadden hele goede zaken kunnen doen vandaag, maar met een schamel puntje doen we onszelf tekort en blijven we op de 13e plaats steken. Met een kater ging ik naar huis, niet van de drank voor de goede orde, gelukkig maakte Max Verstappen dit weer goed in een fantastische (inhaal)race en kunnen we in de competitie ons opmaken voor de uitwedstrijd tegen Silvolde over 2 weken. A.s. zaterdag (!) om 17.00 uur speelt zondag 1 thuis de bekerwedstrijd tegen Buitenboys.

 

Edwin Ebskamp

 

‘17 1-0 Rick Kruijs

’43 2-0 Gokhan Yasar

’74 2-1 Klaas Boersma

’89 2-2 Freerk de Jong

 

De Meern: Taner Memili, Irak Asad, Hakan Yasar, Joris van Rooijen, Lejon Cats, Rick Kruijs, Stevie Blokland,  Eddy Vorm (’76 Sedan Ozan), Kesly den Haag, Bob Verweij, Gokhan Yasar