• U bent ingelogd als:

VV Brielle in de slotfase onderuit tegen FC Breukelen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Verslag VV Brielle

FC Breukelen ging vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Selier er vol tegen aan. VV Brielle nam min of meer een afwachtende houding aan en wist bekwaam de tegenstander goed op te vangen. Linker verdediger Sander Arkenbout van VV Brielle had zijn handen vol aan de snelle op rechts opererende Sam Osei, die keer op keer werd gelanceerd door zijn middenvelder. Op rechts moest Briellenaar Marvin Godschalk alle zeilen bijzetten om Mitchill de Zwart in de tang te houden. In het eerste kwartier van de wedstrijd hadden beide ploegen een paar kleine kansjes, maar het ontbrak net aan de juiste richting. In de daarop volgende minuten was keeper Leijnse op zijn post en verrichtte een paar knappe reddingen. Aan de andere kant was het Jeffrey Duijnstee, die uit een corner van Alex van Dommelen het leer net over het doel van FC Breukelen schoot. In de 35e minuut veerde alle supporters op bij een afstandsschoot van Djoemian Sarkam. Op de doellijn was het een verdediger van FC Breukelen, die met een kopbal uit de rechter bovenhoek erger voorkwam. Tien minuten voor rust voerde FC Breukelen de druk op door snelle uitvallen richting het Brielse doel en moest keeper Leijnse vol aan de bak. Bij een van die aanvallen raakte de Brielse goalie buiten de zestien meter het leer met de hand. Geen opzet concludeerde scheidsrechter Selier en volstond met een gele kaart voor de Briellenaar! Met een gelijke stand van 0 – 0 werd de rust in gegaan. Voor het oog zat FC Breukelen beter in de wedstrijd of was dit maar schijn op basis van het tactische plan bij de Briellenaren?

Na rust was het FC Breukelen dat een 200% kans kreeg om te scoren. Hoe is het mogelijk dat je als aanvaller dan de bal voor open doel knalhard tegen de doellat schiet. Aan de andere zijde was het Joël da Veiga Martins, die keeper Nick Turksma van FC Breukelen op zijn pad tegen kwam. Het spel golfde op en neer en de thuisploeg kwam steeds beter in zijn spel. Was het eerst VV Brielle die ontsnapte aan een treffer ….. na 25 minuten was het FC Breukelen die gered werd door de doellat bij een knap schot van Jeffrey Duijnstee. Onder de toenemende dreiging van onweer ging het spel verder. De tijd ging dringen voor VV Brielle om een goede uitgangspositie te creëren voor volgende week in Breukelen zelf. Keer op keer kwamen ballen niet echt goed aan of werd er te laat gereageerd. Dat gold overigens voor beide teams. Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe met de kopbal van Daniel Kops 0 – 1. In de slotminuten was VV Brielle niet meer bij machte de stand in evenwicht te brengen en ging FC Breukelen met de winst vandoor.

Zaterdag 11 juni as. om 14.30 uur start FC Breukelen – VV Brielle. Zijn de Briellenaren in staat om nog een keer te vlammen? Een zware opgave voor trainer Ben Spork en zijn spelers om de achterstand van 0 – 1 te niet te doen. Juist nu kan de aanwezigheid van vele Brielse supporters in Breukelen een steun in de rug zijn voor het team.