• U bent ingelogd als:

Vrije schop 16 meter 48e minuut nekt Saestum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de extra tijd van de eerste helft maakte  Sporting 70  na een makkelijk verkregen vrije schop het verschil in de wedstrijd Saestum- Sporting 70.

 

Vanmiddag kwamen onze gasten uit Utrecht Sporting 70. In het verleden heeft Saestum altijd wat moeite met deze club gehad. De uitslagen zijn ook altijd verrassend te noemen.  We hebben vaak tegen ze gespeeld waarbij de wedstrijd in de laatste minuut in het voordeel van ons of van hun werd beslist.

Vandaag was een vrije trap vanaf de 16 meter lijn beslissend. De scheidrechter van deze middag was kennelijk de enige die een overtreding had gezien want een ieder was verbaasd  dat hij floot.

De aanvallers van Sporting namen gretig gebruik van dit kadootje en schoten de gegeven vrije schop via het muurtje achter Junior Byron die geen enkele kans had op dit schot daar hij van richting werd veranderd.

Saestum had deze 0-1 achterstand dan ook aan zichzelf te danken.  Wel 4 opgelegde kansen werden op simpele wijze  gemist om Sporting de definitieve nekslag te geven.  Saestum was de eerste helft absoluut de bovenliggende partij waarin het eindschot ontbrak. Al weken mist de ploeg van Maykel Tak het scorend vermogen.

 

De 2e helft werd begonnen met het idee alsnog Sporting op een achterstand te zetten, maar zoals al weken kwamen we niet tot scoren.

Maykel paste nog wat wissels toe maar ook deze brachten geen verandering in de stand. Saestum liep stuk op de verdediging van Sporting die tot het eindsignaal de voorsprong vasthield en zo na 90 minuten de 3 punten konden meenemen naar het Utrechtse.

De komende week zal de staf er alles aan doen de koppies weer de goede richting in te krijgen om de laatste 4 wedstrijden tot een goed einde te brengen.

In ieder geval wenst de spelersgroep al hun supporters en leden van de vereniging fijne paasdagen.

Op 23 april staat de uitwedstrijd tegen Roda Leusden op het programma.