• U bent ingelogd als:

Vriendenschaar – Kesteren 5-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ons eerste elftal heeft gemakkelijk met 5-0 gewonnen van Kesteren. In de tweede helft kwam ons elftal met tien man te staan als gevolg van blessures en de maximaal toegestane hoeveelheid wissels. Maar dat was voor ons elftal geen beletsel om de voorsprong van 3-0 nog uit te bouwen tot de genoemde 5-0.

Het probleem bij dit soort wedstrijden is de ongelijkwaardigheid van de ploegen. Kesteren wist wat het als underdog te doen stond: zich terugtrekken op de eigen helft en het spel laten aan de tegenstander. Lukas Grizell had in ons doel niet of nauwelijks iets te doen. Het spel voltrok zich op een half veld en dan zijn 21 spelers in de kleine ruimte eigenlijk te veel van het goede. En zie er dan maar doorheen te komen. Lionel van Oorschot, met het knotje van Sol, en Jordy Waroux konden veelvuldig mee naar voren oprukken.

Het was altijd druk in het doelgebied van Kesteren.

Al in de eerste minuut waren er twee doelrijpe kansen voor ons elftal, maar Vincent Zuurmond en Joram Misbeek werkten in beide gevallen de bal over het doel. In de zesde minuut leverde de uitblinkende Jordy Waroux een mooie voorzet af. Joram Misbeek kopte in maar de bal ging via het been van een Kesterenspeler naast. Een minuut later ging een scherp voorgetrokken bal van Maurits Nijenhof ook naast. In de tiende minuut weer een voorzet van Jordy, nu schoot Vincent over. Daarna enkele combinaties van Vriendenschaarzijde die in de melee van spelers strandden. In de dertiende minuut mocht Farid Bouzbib rechts een corner nemen die tot een tweede corner links leidde. Farid nam de bal nu  kort, kreeg hem weer teruggespeeld en zette toen voor. Het was de inleiding tot de 1-0. De bal kwam goed voor het doel en onder druk van Maurits werkte een speler van Kesteren de bal in eigen doel.

Vincent Zuurmond test de keeper van Kesteren.

Vier minuten later redde de keeper van Kesteren, die veel ballen nog zou tegenhouden, de situatie na een bal die scherp door Farid voor het doel was gebracht. Ook twee minuten later redde de keeper van Kesteren opnieuw na een aanval van Vriendenschaar. Hierna lag het spel een paar minuten stil doordat de keeper  een nieuwe veter in een van zijn schoenen moest laten vlechten.

Na ongeveer 25 minuten spelen mocht ons elftal opnieuw een corner nemen. Corsin Vogtlander kreeg de bal voor zijn voeten, maar schoot hoog over. Bij een actie van Kesteren raakte Jordy Waroux geblesseerd, maar hij kon na blessurebehandeling weer verder. Een aanval met als hoofdrolspelers Joram Misbeek en Jordy leidde tot een schot van Jordy. De bal vloog rakelings langs het doel van Kesteren. In de 31e minuut schoot Farid na een corner over het doel van Kesteren.

Farid Bouzbib zet Kesteren onder druk. Met nummer 11 Maurits Nijenhof.

Het wachten was enigszins op een tweede doelpunt van ons elftal. Want 1-0 geeft nog geen veilig gevoel. Het was Joram die zorgde voor meer lucht. In de 34e minuut nam hij bij de zoveelste aanval de bal goed aan. Hij speelde zich vrij tussen twee verdedigers van Kesteren, die samen met hun keeper het nakijken hadden:2-0.

Jordy was hierna steeds weer bij een aantal aanvallen en corners betrokken.Hij zette de kroon op zijn uitstekende werk door in de 42e minuut met een vlammend afstandsschot de keeper van Kesteren kansloos te passeren: 3-0. Dit werd ook de ruststand.

Direct in de tweede helft kwam Tibor Veldhuizen in het veld voor Vincent Zuurmond.
Tibor Veldhuizen maakte zijn opwachting in de tweede helft.

Aanvankelijk was de keeper van Kesteren een belangrijke sta in de weg in de tweede helft. Steeds redde hij de situatie voor zijn ploeg door vangballen en prima reflexen. In de tiende minuut overstrekte hij zich door de bal boven het hoofd van een van onze spelers weg te stompen. Met een luide kreet zeeg hij ter aarde. Maar hij kon na blessurebehandeling toch weer verder en hield zich daarna vaak goed staande.

Hoewel Kesteren zich ditmaal sportief opstelde in de wedstrijd, waren er toch af en toe botsingen die vroegen om blessurebehandeling. Na een kwartier spelen in de tweede helft ging Mitchel van Dalen het veld af en kwam Mick Helmond voor hem in het veld. Even later raakte Farid Bouzbib bij een botsing zodanig geblesseerd dat ook hij van het veld af moest. Boaz van der Linde kwam hem vervangen. Na 25 minuten kwam ons elftal met tien man te staan toen Marco Scholman eveneens geblesseerd het veld af moest.

Marco Scholman zou uiteindelijk geblesseerd het veld af moeten. Vriendenschaar verder met tien man.

Het maakte voor het wedstrijdbeeld niet zo veel uit. Af en toe was er een bombardement van schoten op het doel van Kesteren. Mede door de inzet van de Kesterenkeeper gingen ballen vaak naast, over of corner.  Na een half uur in de tweede helft kon de keeper nog wel een inzet pareren maar ging de bal terug het veld in. Marwan Salama keeg de bal te pakken en schoot de bal zonder pardon hard in het doel van Kesteren: 4-0.

Vijf minuten later pikte Tibor Veldhuizen de bal bij de achterlijn op en schoof de bal naar Joram die van dichtbij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon laten aantekenen:5-0.


Joram Misbeek heeft de bal van dichtbij in het doel gewerkt; de ‘aangever’ ,Tibor Veldhuizen, zien we rechts achter het doelnet.

 

De wedstrijd ging naar het einde toe zonder dat er nog bijzonderheden waren. De scheidsrechter die de wedstrijd uitstekend had geleid, maakte een einde aan de ongelijke strijd. Met 5-0 was Kesteren er eigenlijk nog genadig van afgekomen.

Geef een reactie