• U bent ingelogd als:

Vriendenschaar dankzij collectieve inzet naar belangrijke 3-2 overwinning tegen Abcoude

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ook de keeper van Abcoude moest af en toe regelend optreden waarbij Farid te maken had met een persoonlijke mandekker van, wij schatten, tegen de 2 meter . . . . . 

Vriendenschaar heeft onder extreme weersomstandigheden (warm) en een turbulent begin van deze wedstrijd een keurige 3-2 overwinning behaald op Tweede Klasser Abcoude. Dit elftal heeft net als Vrsch tijdens de competitie met een stevige terugval te maken gehad en heeft zich met name in het laatste deel van de competitie van gedoodverfde degradant terug weten te knokken tot het spelen van de nacompetitie.

En juist tegen dit sterk spelende elftal moeten de Blauw-Zwarten proberen in twee wedstrijden weer in de Tweede Klasse te mogen uitkomen. En de wedstrijd begon voor het talrijk aanwezige publiek bijzonder spectaculair.

Al in de derde minuut uit een hoekschop voor Abcoude komt de bal voor, wordt weg gekopt door de verdediging, wordt weer ingebracht. Rody gaat de lucht in, wordt hangend in de lucht vol geraakt door een tegenstander, komt ongelukkig ten val en het blijkt heel heftig te zijn. Heeft zijn tong ingeslikt die door een speler van Abcoude wordt terug gehaald. Rody geheel buiten westen. De ambulance wordt gebeld en uiteindelijk verlaat hij hierin na zo’n 40 minuten het veld richting ziekenhuis. Daar heeft hij een MRI-scan ondergaan maar heeft inmiddels weer het ziekenhuis mogen verlaten. Opdracht van de behandelend dokter: voorlopig rust.

Rody zal even later worden afgevoerd naar het ziekenhuis

Na overleg met beide teams wordt besloten de wedstrijd te vervolgen. Reservekeeper Denzel Muradin van de B1 wordt wat ingespeeld en neemt de plaats van Rody onder de lat in. Na een onderbreking van zo’n 40 minuten wordt de wedstrijd vanaf de 3e minuut vervolgd. In de 5e minuut al de nodige commotie, zeker van Abcoude-zijde. Scheidsrechter Reingoud fluit voor een overtreding van de 6-seconden regel. Je ziet het weinig in wedstrijden maar Vrsch laat zich deze buitenkans niet ontnemen. Met alle spelers van Abcoude op de doellijn geeft Michael Soepnel een tikje breed op Abid die daarna doeltreffend uithaalt, 1-0 en voor Vrsch zeker een heerlijk gevoel na hetgeen met de keeper is gebeurd.

Servanio onder druk bij het uitverdedigen 

De wedstrijd gaat verder en het blijkt dat Abcoude over enkele bijzondere specialisten beschikt. Een verre ingooi komt bijna bij de 2e paal terecht waar Martijn Groen de bal onhoudbaar voor Denzel de 1-1 binnen mag koppen. Minuten later weer een gevaarlijke aanval van Abcoude maar de doelpuntenmaker scoorde in een buitenspel situatie. Het blijft 1-1. In de 24e minuut weer zo’n verre ingooi en weer wordt er gescoord maar ook nu wordt deze goal geannuleerd wegens hinderen van de keeper in het 5-meter gebied.

Toch komt Vrsch weer op voorsprong. Met een werkelijk schitterende pass vanaf de rechterkant van Tolunay Sezer wordt Tibor Veldhuizen gelanceerd. Zijn strakke voorzet bereikt de inlopende Joshua Cohen die dit buitenkansje niet laat lopen en de 2-1 binnen schiet.
De gemoederen raken hierna wat verhit waarop de trainer van Abcoude een gele kaart krijgt voor getoverd. Ook Abid maakt een overtreding waar de scheidsrechter geel in ziet. Kortom het is een wedstrijd op het scherpst van de snede. In blessuretijd van de eerste helft de perfecte aanval van Vrsch. Weer staat Tolunay aan de basis met een pass van zo’n 45 meter van rechts, over de hele naar links op Abid. Direcht door op Joshua, tikkie terug op Servanio Martina die ziet dat zijn schot met een geweldige reflex uit de bovenhoek wordt getikt. Hierna rusten.

De tweede helft is nog maar minuten aan de gang of Abcoude komt op links snel naar voren richting de goal van Vrsch. De voorzet wordt door twee of drie spelers getoucheerd maar caramboleert tenslotte via de binnenkant paal en lat in het doel bij Vrsch. Abcoude staat weer op gelijke hoogte, 2-2 en Praeben Wolfgang van Abcoude krijgt het doelpunt op zijn naam.

Hierna een wedstrijd waarbij het kwartje beide kanten uit kan vallen. Beide keepers worden niet echt op de proef gesteld maar indien van toepassing staat Denzel op de juiste plek. Na ruim een half uur in de 2e helft komt Illias Dahri de plek van de licht geblesseerde Abid innemen. Twee totaal verschillende spelers en Abcoude moet hierna weer vol aan de bak. Dahri, met zijn ingebouwde snelheidsmotor, geeft de verdediging van Abcoude handenvol werk. Maar zij kunnen niet voorkomen dat enkele minuten na zijn entree de linksback van Abcoude wordt uitgespeeld. De voorzetvan Illias  is precies op maat en met een geweldige kopbal kan Joshua zijn tweede doelpunt bij schrijven. Vrsch komt op een 3-2 voorsprong.

Vlak voordat de officiële tijd is verstreken nog een geweldige poeier van Servanio die maar rakelings over gaat. Dat ook de laatste minuten niet simpel zijn voor Abcoude blijkt doordat de scheidsrechter nog twee keer geel uitdeelt. Wanneer dan na 52h24 de scheidsrechter eindelijk voor het einde fluit is dat aanleiding voor een geweldige ontlading bij de spelers. De eerste wedstrijd van dit tweeluik is met een klein verschil gewonnen. Alles moet nu uit de kast worden gehaald om ook in de uitwedstrijd een goed resultaat te behalen. De spelers hebben in ieder geval aangetoond over de juiste moraal te beschikken door tot 2x toe na de gelijkmaker voor de winst te gaan. Dit is nu gelukt en hopelijk volgende week in Abcoude eveneens. Maar het zal heel, heel moeilijk en zeker geen ‘makkie’ worden.