• U bent ingelogd als:

VRC en Valleivogels spelen gelijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 27 oktober 2018 streden VRC en Valleivogels op sportpark Spitsbergen te Veenendaal om de drie punten. Na negentig minuten moesten beide partijen genoegen nemen met een punt. Ruben Rentenaar zette de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar Robert van den Broek (pen) en Rémon Liefting scoorden voor Valleivogels: 2-2.

Rob van den Broek had zijn team op één plaats gewijzigd. Jos van Leeuwen was met vakantie en zijn plaats werd door Robbert Vlaanderen ingenomen. De eerste kans voor beide ploegen kwam in de 7e minuut. Aan de kant van de bezoekers gaf Jimmy de Greef de steekpass op Joshua Akerina. Keeper Max Kok was echter eerder bij de bal. Bij de gastheren won Bas Muller het duel van de Patrick van de Berkt en kon de bal had voorgeven. Ruben Rentenaar ging met een sliding naar de bal, maar kwam centimeters te kort om de bal tussen de twee palen te deponeren.

Tien minuten later kreeg aanvaller Robbert Vlaanderen een mogelijkheid. Stefan van den Brink gaf de bal voor waarna Vlaanderen de bal liggend over het doel van Kok schoot. De grootste kans voor VRC kwam in de 20e minuut. Balverlies van Valleivogels deed Robert Scherrenburg in balbezit komen. De oud-Valleivogels kon richting het doel van Sven Hardeman opstomen. De gedachten hoe de bal binnen te schieten, zaten Scherrenburg waarschijnlijk in de weg, want hij presteerde het om de bal ver voorlangs het vijandelijk doel te schieten.

De volgende kans was voor Mitch van den Berg. Hij won het duel van Nick Engelen, maar zijn inzet verdween over de doel van Hardeman. Zeven minuten voor het rustsignaal kwam de formatie van oefenmeester Jan Gaasbeek op voorsprong. Een aanval van de thuisploeg bracht Ruben Rentenaar in balbezit. Rentenaar had geen moeite om Hardeman te passeren: 1-0.

Voor het tweede bedrijf had hoofdtrainer Van den Broek zijn elftal gewijzigd. De Scherpenzeelse trainer wilde meer dynamiek vanuit de verdediging naar het middenveld en hield Nick Engelen in de kleedkamer achter. Ronnie van Essen nam de plaats van Engelen. Hierdoor verschoof Patrick van de Berkt naar centrale verdediger en Van Essen nam de positie als linksback in. Ook Friso Drewes werd aan de kant gehouden. Zijn vervanger was Jelle Staal.

Valleivogels kreeg meer balbezit, maar echter grote kansen leverde dit niet op. Remco van de Fliert zag zijn inzet in de handen van Max Kok belandden en de kopbal van Jelle Staal, na voorzet van Rémon Liefting, ging voorlangs het doel. Aan de andere kant zag Stefan Tanis zijn kopbal gepakt worden door Sven Hardeman en de vrije trap van Mitch van den Berg ging naast het doel.

Na 65 minuten voetballen werd Van de Fliert door Martijn Aveskamp naar de grond gehaald. De vrije trap door aanvoerder Rémon Liefting werd met een goede reflex door Max Kok uit zijn doel gehouden. Vier minuten later kwam het afstandsschot van Rémon Liefting op de arm van de VRC-speler en arbiter de heer G.W.R. Poffers was resoluut en wees naar de strafschopstip. Robert van den Broek maakte geen fout en schoot de bal feilloos vanaf elf meter tegen de touwen: 1-1.

De rood-witte supporters gingen er maar eens goed voor zitten want de gedachten dat hun ploeg nu zou doordrukken was bij menig supporter aanwezig. Maar trainer Jan Gaasbeek en zijn manschappen hadden hun huiswerk goed gedaan en bleven rustig op de volgende counter wachten. Mitch van den Berg had de voorsprong op zijn schoen, maar zijn diagonale schot werd een prooi voor Sven Hardeman.
Met nog een kwartier te voetballen, wisselden beide trainers hun elftal. Bij VRC mocht Rick de Koning de plaats innemen van Mitch van den Berg en een minuutje later werd Edwin van den Berg naar de kant gehaald voor Achraf El Azzouzi. Bij Valleivogels kwam Mohamed Bouyglafin voor Joshua Akerina.

De blauw-gele ploeg liet in de 77e minuut een mooie aanval zien. Robert Scherrenburg gaf de bal goed voor en Ruben Rentenaar prikte de bal op een mooie wijze achter Sven Hardeman: 2-1.

Met officieel nog drie minuten te voetballen mocht Rémon Liefting de vrije trap nemen. De diagonale bal verdween ineens achter de verbouwereerde spelers in de lange hoek: 2-2.

Zaterdag 3 november kunnen de voetballiefhebbers weer gaan genieten van een streekderby. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel zullen Valleivogels en Woudenberg de degens met elkaar kruisen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de L.C. Meijer.

Geef een reactie