• U bent ingelogd als:

Voorwaarts promoveert na verlenging tegen Bunnik‘73

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron AD

Voorwaarts wint in de finale van Bunnik ’73. Invaller Ruud van der Sar (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd met zijn belangrijke doelpunt. © Marnix Schmidt

derde/vierde klasseVoorwaarts is ten koste van Bunnik‘73 gepromoveerd naar de derde klasse. Op het terrein van FC Driebergen wonnen de Utrechters na verlenging met 1-0.

 

De ploeg van trainersduo Ron Daselaar en Rinco Bos was in het eerste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dat resulteerde na zes minuten spelen tot een bijna niet te missen kans voor Menno Bijlsma. De aanvaller schoof de bal voor een open doel naast. Bunnik kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg na een klein half uur spelen verschillende kansen. Noud van Wijk kreeg de grootste, maar stuitte op Voorwaarts-doelman Rik van den Boogaart. Marten van der Zee schoot kort voor rust een vrije trap net over het Bunnikse doel.

Nadat Van Wijk vlak na de pauze voorlangs schoot, deed Van der Zee aan de overzijde kort daarop hetzelfde. In de 65ste minuut zette Bas van de Poel Bunnik bijna op voorsprong, maar zijn bekeken poging eindigde op de paal. Gescoord werd er niet, zodat er moest worden verlengd.

In die verlenging kreeg Voorwaarts enkele goede kansen, en één daarvan leverde aan het einde van de eerste verlenging de openingstreffer op. Invaller Ruud van der Sar rondde prima af: 1-0. Zijn doelpunt bleek goud waard, want in de tweede verlenging hield Voorwaarts stand.