• U bent ingelogd als:

Voorbeschouwing Woudenberg-Geinoord

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

 

Erik Willaarts langs de lijn bij Geinoord-Woudenberg vorig seizoen. Zijn ploeg won twee keer van de Nieuwegeinse formatie (foto Gerard van Vliet)

 

Komende zaterdag staat het duel Woudenberg-Geinoord op het programma. Voor beide ploegen een uiterst belangrijk duel na de nipte nederlaag die afgelopen weekeinde werd geleden tegen DTS en Volendam. Erik Willaarts, vaste volger van zijn vroegere club Woudenberg, spreekt zelfs van ‘een zes punten-wedstrijd’. Erik is intussen definitief gestopt met voetballen, na een indrukwekkende loopbaan.

Die carriere maakte hem bijna dertig jaar geleden nog topscorer van de eredivisie met 33 doelpunten (inclusief de nacompetitie) met welk totaal hij Marco van Basten en John Bosman duidelijk voorbleef. De laatste jaren speelde Erik in een veteranenteam van Woudenberg en ook bij die ‘oudjes’ wist hij het net nog regelmatig te vinden. Komende zaterdag gaat Willaarts zijn ‘wondersloffen’ in de rust weggeven aan een van de gasten bij het duel in Woudenberg.

 

Bij Geinoord zouden ze een type-Willaarts goed kunnen gebruiken want zeker nu ook spits en topscorer Dimitri Djollo kampt met een voetkneuzing, gaat het scoren de ploeg moeilijk af. Hij heeft ook deze week nog niet kunnen trainen en het is de vraag of coach Dick Kooijman hem tegen Woudenberg kan laten spelen. ,,Gelukkig spelen we zaterdag op gewoon gras, dan kan je beter met een  pijnlijke voet spelen dan op kunstgras,’’ aldus de Geinoord-trainer die toch nog stilletjes hoopt op de rentree van zijn spits. 

 

Woudenberg slikte afgelopen zaterdag een bittere pil door bij DTS geen potten te kunnen breken. De ploeg van het (vertrekkende) duo Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek maakte in Ede een matte indruk en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Bovendien moest de ploeg na rust met tien man verder na twee keer geel voor David Ajayl. Dus ook voor Woudenberg geldt hetzelfde als voor Geinoord: de punten zullen duur zijn. Vorig seizoen wonnen de geelzwarten twee keer van hun Nieuwegeinse opponent. Kooijman: ,,Dat mag Geinoord dit seizoen niet weer gebeuren.’’

Door: Hans van Echtelt