• U bent ingelogd als:

Voorbeschouwing Hoofdklasse A zaterdag nieuw seizoen

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Een introductie van de tegenstanders van FC Breukelen 1 in de Hoofdklasse A, seizoen 2016-2017. De clublogo’s klikken door naar de website. Onder de clubnaam staat de hoofdtrainer genoemd.

 Bron: website FC Breukelen
Achilles Veen
Achilles Veen
Clemens Bastiaansen

Achilles Veen is, net als enkele anderen in deze competitie geen onbekende van FC Breukelen. In het seizoen 2014/2015 zaten beide ploegen namelijk ook samen ingedeeld in de Hoofdklasse A. De onderlinge duels werden toen tweemaal een prooi voor de ploeg uit Veen. In Breukelen won Achilles met 0-2, in Veen werd het (weliswaar vertekend) maar liefst 6-1. Het afgelopen seizoen liep de ploeg promotie naar de nieuwe Derde Divisie mis door het tweeluik met Huizen te verliezen.

AJAX
AJAX
Jorg Smeets

Ajax, met oud FC Breukelen spelers Edwin Soenarto en Mauro Franken in de geledingen speelde afgelopen seizoen een relatief anonieme rol in de Hoofdklasse A waarin een 6e positie werd behaald, dit alles nadat Ajax degradeerde uit de Topklasse. FC Breukelen en Ajax ontmoetten elkaar enkel in het seizoen 2010/2011. In Breukelen wonnen de Amsterdammers met 0-6, op de Toekomst werd het 1-1.

sv Argon
sv Argon
Patrick Loenen

De Mijdrechters zijn aan een flinke opmars bezig na het stoppen met prestatievoetbal op zondag. Na de promotie richting de eerste klasse in het seizoen 2014/2015 werd afgelopen seizoen door middel van de titel in de 1e klasse B een plek in de Hoofdklasse van komend seizoen afgedwongen. De wedstrijden tegen Argon mogen als regioderby bestempeld worden.

sv DFS
sv DFS
Scott Calderwood

‘Door Fusie Sterk’ is de afgelopen twee seizoenen telkens tegenstander geweest van FC Breukelen en het bewandelde dezelfde wegen. DFS degradeerde evenals FC Breukelen uit de hoofdklasse om afgelopen seizoen met de titel aan de haal te gaan in de 1e klasse A en daarmee een plek te bemachtigen in de Hoofdklasse. Saai zijn de onderlinge duels de afgelopen seizoenen absoluut niet geweest. In het Hoofdklasse-jaar werd het in Breukelen 2-1, in Opheusden 4-4 om daar afgelopen seizoen een 7-2 in Opheusden en 3-1 in Breukelen tegenover te zetten.

Haaglandia
Haaglandia
Maurizio Ceccucci

Evenals Argon timmert de Rijswijkse ploeg – volledige naam Haaglandia/Sir Winston – sinds een aantal jaren stevig aan de weg in het zaterdagvoetbal. Samen met Argon speelden zij nog in de Topklasse Zondag om afgelopen seizoen voor het eerst uit te komen in de Hoofdklasse Zaterdag na het kampioenschap in de 1e klasse een jaar eerder.

hsv Hoek
hsv Hoek
Jannes Tant

De uitwedstrijd tegen Hoek komend seizoen is de uitwedstrijd waarin FC Breukelen de meeste kilometers moet rijden, 197 maar liefst. Na een glorieuze titel in het seizoen 2013/2014 in de Hoofdklasse B degradeerde de ploeg een seizoen later via de nacompetitie (tegen RVVH) weer naar de Hoofdklasse. Hierin hadden de Zeeuwen het afgelopen seizoen lang lastig, maar behaalde Hoek uiteindelijk een 8e plek.

Jodan Boys
Jodan Boys
Dennis van den IJssel

De Gouwenaars zijn komend seizoen voor het 4e jaar op rij Hoofdklasser, na een degradatie uit de Topklasse. In het seizoen 2014/2015 was ook Jodan Boys tegenstander van FC Breukelen. Beide ploegen wonnen een keer, in Gouda won Jodan Boys met 4-0, in Breukelen werd het 4-2. Afgelopen seizoen werd de ploeg 6e in de Hoofdklasse B. Een positie waar de ploeg vooraf ongetwijfeld voor getekend zou hebben maar waar zij gezien de eerste twee periodes wellicht ietwat teleurgesteld over is.

vv Noordwijk
vv Noordwijk
Dogan Corneille

Sinds jaar en dag actief in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Na een degradatie uit de Topklasse en een ‘overgangsjaar’ waren de Noordwijkers vorig jaar ‘the best of the rest’. Samen met Quick Boys was de ploeg bijna ongenaakbaar in de Hoofdklasse B en mag het gezien het puntentotaal eigenlijk een wonder genoemd worden dat Noordwijk niet gepromoveerd is naar de Derde Divisie. Uiteindelijk was ASWH, na verlenging in de nacompetitie de meerdere.

RVVH
RVVH
Giovanni Franken

RVVH, uit Ridderkerk is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Topklasse. Dit alles na de promotie een jaar eerder ten koste van Hoek. Met trainer Franken aan het roer staat RVVH bekend als een lastig te bespelen ploeg.

vv Sliedrecht
vv Sliedrecht
Michel Langerak

Sliedrecht, competitiegenoot van FC Breukelen afgelopen seizoen verspeelde de titel voor het tweede jaar op rij in de slotfase van de competitie. In een ware thriller in de finale van de nacompetitie tegen Heinenoord wist Sliedrecht d.m.v. penalty’s promotie toch veilig te stellen. Afgelopen seizoen eindigden de duels tussen FC Breukelen en Sliedrecht beiden in een 3-0 overwinning voor de thuisspelende ploeg.

vv Smitshoek
vv Smitshoek
Raymond Frehe

Smitshoek werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de 1e klasse C. De ploeg won 16x, speelde 9x gelijk en verloor slechts 1x. In het seizoen 2011/2012 was Smitshoek tegenstander van FC Breukelen. Beide duels betekenden een 1-2 overwinning voor de uitspelende ploeg in een seizoen waarin Smitshoek óók kampioen werd.

vv Spijkenisse
vv Spijkenisse
Peter Wubben

Spijkenisse deed het de afgelopen twee seizoenen, zijn eerste twee Hoofdklasse seizoenen na 4 jaar 1e klasse, zeer respectabel in de Hoofdklasse B. Afgelopen seizoen werd een 5e plek gehaald en een seizoen eerder speelde Spijkenisse nog nacompetitie om een plek in de Topklasse.

avv Swift
avv Swift
Mark Evers

Ook Swift is geen onbekende. De ploeg heeft onder meer oud FC Breukelen-doelman Sieuwerd Teerink in de selectie. In het seizoen 2012/2013 boekte FC Breukelen twee keer een moeizame 2-1 overwinning tegen de Amsterdammers. Het afgelopen seizoen begon Swift erg goed aan het seizoen in de Hoofdklasse A, om vervolgens ‘terug te vallen’ naar een 9e eindklassering.

Ter Leede
Ter Leede
Henk Wisman

Ter Leede uit Sassenheim is ook absoluut geen onbekende in de hogere regionen van het amateurvoetbal, het speelde net als Hoek, Jodan Boys en RVVH zelfs een jaar in de Topklasse. In de KNVB-districtsbeker van het seizoen 2014/2015 was Ter Leede poulegenoot van FC Breukelen en wonnen de Sassenheimers op eigen veld met 4-1.

Zwaluwen
Zwaluwen
Oscar Biesheuvel
Na een 4e plek in de eerste periode viel de ploeg uit Vlaardingen afgelopen seizoen ver terug. Zwaluwen eindigde in de 2e en 3e periode als 12e met een 9e plaats op de ranglijst tot gevolg. De ploeg kent met 26 mutaties in de selectie de meeste mutaties in de Hoofdklasse A van komend seizoen.