• U bent ingelogd als:

Voorbeschouwing FC Utrecht – VVSB

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

De dag die je wist dat zou komen. Woensdag 2 maart 2016 kan nu al de boeken in als een legendarische dag. De dag dat VVSB in de halve finale van de KNVB beker speelt. Om nog maar eens aan te geven hoe bijzonder dit is. VVSB is pas de tweede amateurploeg die dit presteert, na IJsselmeervogels in 1975. Maar de bal is rond, kan VVSB wellicht de eerste amateurploeg ooit worden die de finale bereikt? Maar ook als VVSB dat niet haalt, zal het feest er niet minder om zijn!

FC Utrecht, opgericht in 1970, won drie keer de KNVB beker (1985, 2003 en 2004) en kan daardoor gezien worden als een echte cupfighter. Met topspelers als Sébastien Haller, Yassin Ayoub en Ruud Boymans en de ervaring van Christian Kum, Mark van der Maarel en Willem Janssen is FC Utrecht een uitgebalanceerde ploeg. FC Utrecht staat momenteel op een 5e plaats in de Eredivisie, een plaats die aan het einde van de rit recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. Met name in thuiswedstrijden speelt FC Utrecht de beste wedstrijden. Van de 12 thuiswedstrijden in de Eredivisie verloren de Utrechters er maar 2. Afgelopen zondag was één zo’n verliespartij, Feyenoord won in de Galgenwaard.

FC Utrecht kwam in de halve finale door in de tweede ronde zaterdagtopklasser ONS Boso Sneek te verslaan met 0-2. In de derde ronde kwam FC Groningen naar de Galgenwaard. In een spektakelstuk werd het via de verlenging 5-3. In de achtste finale ging FC Utrecht op bezoek bij Achilles’29. In Groesbeek wonnen de Utrechters betrekkelijk gemakkelijk met 0-5. In de kwartfinale speelde FC Utrecht tegen Landskampioen PSV. De Champions League bewoners verloren in eigen huis met 1-3. Topscorer in de KNVB beker bij FC Utrecht is de Fransman Haller met 4 doelpunten, gevolgde door Nacer Barazite en Bart Ramselaar met 3 doelpunten.

VVSB’s road to the halve finale was qua tegenstanders gemakkelijker. In de tweede ronde werden de buren van Rijnsburgse Boys via strafschoppen (5-6) verslagen. In de derde ronde kwam FC Emmen naar Katwijk (VVSB had niet de beschikking tot voldoende licht en speelde bij Quick Boys). De eerste divisionisten wisten niet wat ze overkwamen en keerden met lege handen huiswaarts (3-1). In de achtste finale kwam VVSB weer een zaterdagtopklasser tegen. Capelle was op Stadion Woudestein de tegenstander. VVSB kwam in deze wedstrijd nog achter met 1-0, maar won toch met 2-3. In de kwartfinale beleefde VVSB het Wonder van De Vliert. De Noordwijkerhouters stonden 10 minuten voor tijd nog met 2-0 achter, maar zorgden in 297 seconden voor de stunt van het jaar. Opvallend bij VVSB is dat er elke bekerwedstrijd 3 keer is gescoord. Topscorer is Frans van Niel met 3 doelpunten, gevolgd door Tommy Bekooij, Maikey Parami en Peet van der Slot met 2 doelpunten.

Er lopen nog diverse spelers van FC Utrecht en VVSB die in een (ver) verleden met elkaar voetbalden. Zo speelden vorig seizoen Bart Ramselaar  en Sten Admiraal nog met elkaar in FC Utrecht A1. Yassin Ayoub en Stijn van der Slot kennen elkaar uit hun tijd bij het inmiddels failliete HFC Haarlem. En bij diezelfde club speelden ook Mark van der Maarel en Stefan Kraaijvanger met elkaar. Een hoop weerzien tussen oude bekenden dus.

De scheidsrechter van dienst is Dennis Higler uit Hoogland. Hij zal worden geassisteerd door Jan de Vries en Joost van Zuilen. De vierde official is Dave Goossens. Scheidsrechter Higler zal om 20.45u fluiten voor het begin van de wedstrijd. In een (bijna) uitverkochte Galgenwaard, en met meer dan 2000 VVSB supporters zal in het stadion een fantastische sfeer hangen. De wedstrijd is ook live te zien op SBS6. Deze uitzending begint om 20.20u.