• U bent ingelogd als:

voorbeschouwing 2e klasse zaterdag

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

TOV in 2e Klasse: de tegenstanders

TOV in 2e Klasse: de tegenstanders

bron website www.tov-baarn.nl

De voorbereiding is ten einde… Trainingen, oefenwedstrijden, bekerwedstrijden en de nodige (tactische) besprekingen moeten TOV hebben klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. TOV heeft een mooie, maar tegelijk ook een zware indeling gekregen. We komen veel bekende ploegen tegen, waar TOV in het verleden al tegen gespeeld heeft. Daarnaast staat er enkele mooie streekderby’s op het programma en kan TOV zich gaan meten met een aantal degradanten uit de eerste klasse. Al met al staan we aan de vooravond van een mooi voetbalseizoen met hopelijk veel sportief succes. 

We stellen de tegenstanders hieronder in het kort even aan jullie voor:

FC Almere:
Dit is uiteraard geen onbekende ploeg voor TOV. Jarenlang deelden wij de top van de derde klasse, waarin de ploeg uit Almere de laatste jaren eerder en langer het niveau van de tweede klasse aantikte. De ploeg eindigde vorig seizoen zelfs als koploper in 2B, maar verloor een beslissingswedstrijd tegen FC Aalsmeer en liep zo directe promotie mis. Ook in de nacompetitie strandden de Almeerders, waardoor zij veroordeeld zijn tot nog een jaar in de tweede klasse. De voorbereiding bij de ploeg verloopt alles behalve soepel in Almere. Door veel gedoe rondom trainerschap, ontslagen trainers, nieuwe trainers die op gestapt zijn en arbitrage zaken heeft de échte selectie weinig minuten in de benen en inmiddels ook geen hoofdtrainer meer.
FC De Bilt:
De roodwitten uit de Bilt hebben zich de afgelopen seizoen flink op de kaart gezet. Nadat de club afscheid had genomen van de zondagtak is het met de zaterdagtak snel gegaan. Middels twee kampioenschappen direct achter elkaar stoomde de ploeg van de 4e naar 2e klasse. Hierin eindigde zij de afgelopen twee seizoen respectievelijk 6e en 4e. Vorig seizoen pakte men zelfs de eerste periodetitel en liep het in mei tijdens de nacompetitie promotie naar de eerste klasse net mis. Nadat Gerrit Plomp, na vijf seizoenen FC De Bilt verdeeld over twee termijnen, wegging is voor komend seizoen Alain Hijman aangesteld.

Voorbereiding FC De Bilt:

Hoogland – FC De Bilt 4-0 (oefen)

FC De Bilt – Veensche Boys 2-2 (oefen)

FC De Bilt – Delta Sports ’95 2-1 (oefen)

FC De Bilt – Roda ’46 1-1 (oefen)

FC De Bilt – PVC 7-0 (beker)

Meerkerk – FC De Bilt 0-2 (beker)

FC De Bilt – Valleivogels 0-0 (beker)
CDW:
Is voor TOV een onbekendere tegenstander dan de rest. In 2013 speelden zij nog in de 5e klasse, maar door drie promoties in vier jaar, waarvan één na het kampioenschap in de derde klasse, speelt de ploeg sinds 2015 al in de tweede klasse. Vorig seizoen eindigde CDW op een 6e plaats in de tweede klasse ZUID. De in het roodblauw spelende ploeg uit Wijk bij Duurstede staat voor TOV in speelronde 9 op het programma.

Voorbereiding CDW:

Montfoort – CDW 3-0 (oefen)

CDW – DEV Doorn 3-0 (oefen)

VVOP – CDW 1-0 (oefen)

CDW – Tricht 0-0 (beker)

Vriendenschaar – CDW  3-1 (beker)

SVL – CDW 2-2 (beker)
CJVV
De gelen uit Amersfoort. Ooit een plaag geweest in de nacompetitie voor TOV, maar nu treffen we elkaar in de tweede klasse. Een klasse waarin CJVV de afgelopen seizoen ook al speelde en tiende werd waarmee de Amersfoorters veilig boven de nacompetitie streep eindigden. Sijtze Wobbes staat voor het derde achtereenvolgende seizoen voor de groep en zal zich met de nodige versterkingen dit seizoen beter willen manifesteren dan vorig seizoen. De voorbereiding was goed gevuld, mede door het Amersfoortse Kampioenschap waaraan de ploeg mee deed:

Voorbereiding CJVV:

CJVV – AFC Quick 1-4 (oefen)

Hooglanderveen – CJVV 1-1 (oefen)

ASC Nieuwland – CJVV 3-3 (oefen)

CJVV – Hoogland 0-0 (oefen)

VVZA – CJVV 1-1 (oefen)

CJVV – Renswoude 3-2 (beker)

CJVV – Achterveld 2-2 (oefen)

De Merino’s – CJVV 5-1 (beker)

CJVV – SDVB 0-7 (beker)
Geinoord
Één van de degradanten uit de eerste klasse. De ploeg uit Nieuwegein heeft dit seizoen een nieuwe trainer in de persoon van David Toxopeus. Geinoord speelde de aflopen jaren veelal in de eerste klasse met een aantal seizoenen in de tweede klasse, zo ook dit jaar weer na de degradatie via de nacompetitie van vorig seizoen. In het seizoen 2006-2007 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. De toenmalige hoofdklasser Geinoord was in de beker met 6-0 te sterk voor TOV, dat toen uitkwam in de derde klasse.

Voorbereiding Geinoord Nieuwegein 

Geinoord – Brederodes 3-1 (oefen)

Geinoord – Loosdrecht 3-2 (oefen)

Zwart Wit ’63 – Geinoord 0-0 (oefen)

Heukelum – Geinoord 0-2 (beker)

Geinoord – LRC 1-2 (beker)

Geinoord – Nieuw Utrecht 4-1 (beker)
IJFC
Een inmiddels zeer bekende tegenstander van TOV, waarbij de laatste ontmoeting misschien de meest boeiende was. In de strijd om promotie tijdens de nacompetitie in het seizoen 2015-2016 was het na 2 x 90 en verlenging nog steeds gelijk en moesten uiteindelijk 22 penalty’s de doorslag geven die gelukkig in het voordeel van TOV viel. IJFC is misschien wel een beetje te vergelijken met TOV. Altijd meespelen om de bovenste plekken en promotie in de derde klasse en zo nu en dan een uitstapje in de tweede klasse. Beide ploegen zullen dan ook als streven hebben om te handhaven. IJFC mag dit gaan doen onder leiding van Peter van Herpen. De eindverantwoordelijke van de ploeg uit Ijselstein promoveerde in zijn eerste jaar, vorig seizoen, direct met IJFC uit de derde klasse via de bekende nacompetitie.

Voorbereiding IJFC:

Fortissimo – IJFC 2-3 (oefen)

FC Almkerk – IJFC 1-1 (oefen)

IJFC – Bennekom 1-0 (oefen)

IJFC – WNC 1-0 (beker)

VVIJ – IJFC 1-1 (beker)

IJFC – AH’78 2-1 (oefen)

TGG – IJFC 2-1 (beker)
JSV Nieuwegein
De tweede ploeg uit Nieuwegein en tevens een degradant uit de eerste klasse. De zwartwitten zagen hoofdtrainer Michael van de Berg vertrekken naar SDC Putten en inmiddels staat Jan Gaasbeek voor de groep. JSV kende vanaf 2010 eigenlijk alleen nog maar successen. De ploeg promoveerde in vijf jaar van de vierde naar de eerste klasse, waarbij het tussendoor nog bij TOV in de derde klasse speelde. Eerste klasse dus, waar zij het twee jaar prima hebben gedaan, maar vorig seizoen met een dertiende plek direct uit degradeerden. Doelstelling zal dus zijn om zo snel mogelijk terug te keren op het eerste klasse podium. JSV zal in haar eerste wedstrijd van dit seizoen op bezoek komen bij ons op sportpark Ter Eem.

Voorbereiding JSV:

JSV – GRC ’14 2-1 (oefen)

Brederodes – JSV 3-1 (beker)

JSV – PVCV 5-2 (beker)

JSV – RKDES 3-3 (oefen)

Sportlust ’46 – JSV 5-0 (beker)
SV Loosdrecht
Een zeer bekende tegenstander voor TOV. Het andere oranje, zoals wij zouden zeggen, wist zich vorig seizoen te handhaven in de tweede klasse met een elfde plek op de ranglijst. Afgelopen zomer zijn er flink wat nieuwe spelers naar de ploeg van Roy Versluis gegaan die dit seizoen voor het eerst voor de groep staat. Nadat de ploeg lang in de tweede klasse, met zelfs een uitstapje naar de eerste klasse, heeft gespeeld speelde Loosdrecht meestal in de derde klasse. Via het kampioenschap in 2016 belandden zij weer in de tweede klasse waar het dit seizoen ongetwijfeld weer eens voor de prijzen wil gaan spelen. Twee clubs die de laatste jaren elkaars paden vaak gekruist hebben.

Voorbereiding SV Loosdrecht:

sv Loosdrecht – vv Maarssen 5-0 (oefen)

NSC – sv Loosdrecht 2-1 (oefen)

Geinoord – sv Loosdrecht 3-2 (oefen)

sv Loosdrecht – Zwammerdam 4-2 (oefen)

sv Loosdrecht – Ajax za 1-3 (oefen)

sv Loosdrecht – Buitenveldert 2-1 (beker)

DWS – sv Loosdrecht 1-0 (beker)
vv De Meern
De derde oranjehemden van deze klasse. vv De Meern, dat vooral met de zondag erg hoog speelt, is één van de grootste verenigingen van de provincie Utrecht. Nadat zij twee jaar op rij kampioen werden (2014 en 2015) speelden ze prompt eerste klasse, waar zij in het tweede jaar weer uitvlogen. Inmiddels een stabiele tweedeklasser die misschien stiekem wel weer een beetje omhoog wil gaan kijken. Dat moet dan bewerkstelligd worden met een nieuwe trainer; Richard Beekink die over kwam van Zwaluwen Utrecht. In competitieverband speelden beide ploegen in 2010 voor het laatst tegen elkaar. De goals werden uit en thuis niet evenredig verdeeld: in De Meern een korfbaluitslag van 5-7 en in Baarn 0-0.

Voorbereiding de Meern:

FC Breukelen – vv De Meern 3-2 (beker)

vv De Meern – Elinkwijk 1-1 (beker)

DHSC – vv De Meern 3-1 (beker)

Vriendenschaar – vv De Meern 5-2 (oefen)
Odysseus’91
Daar zijn ze weer:  de paarshemden uit Utrecht schommelen de afgelopen jaren flink tussen de tweede en de derde klasse. Het hangt een beetje af van wie afgestudeerd is of wie zijn studie gaat genieten in Utrecht, maar de club heeft altijd een gedegen selectie en is voor TOV altijd een lastig te bespelen ploeg gebleken.  Afgelopen seizoen werden zij net als TOV kampioen in de derde klasse en mogen het dus weer op het tweede klasse podium laten zien. Onder leiding van Robin van Holst zal Odysseus een langer verblijf in de tweede klasse willen realiseren dan maar één seizoen.

Voorbereiding Odysseus’91:

DVSU – Odysseus ’91 2-2 (oefen)

Kamong – Odysseus ’91 4-1 (beker)

Odysseus ’91 – Delta Sports ’95 1-1 (beker)

Odysseus ’91 – vv Scherpenzeel 0-3 (beker)
Roda’46
Is voor TOV een bekende club, maar een onbekende ploeg. Dat de Leusdenaren de afgelopen zes jaar in de eerste klasse bivakkeerden heeft daar alles mee te maken. Vanaf het jaar 2000 speelde de zaterdagtak niet lager dan de tweede klasse en dat is knap, omdat een lange tijd de meeste aandacht uitging naar de zondag. Vorig seizoen degradeerde Roda ’46 via de twaalfde plek uit de eerste klasse en zal dus heel snel terug willen naar hun vertrouwde 1A. Een zogeheten titelkandidaat?

Voorbereiding Roda’46:

FC  De Bilt-Roda ‘46 1-1 (oefen)

WV-HEDW – Roda ’46 1-2 (oefen)

Bennekom – Roda ’46 0-0 (beker)

Delta Sports ’95 – Roda ’46 1-1 (oefen)

Roda ’46 – vv Lunteren 0-0 (beker)

Roda ’46 – vv Hierden 0-3 (oefen)

Roda ’46 – WAVV 2-0 (oefen)
Victoria
De club uit Hilversum speelde altijd op zondag, maar maakte in 2015 de overstap naar de zaterdag. Die overstap is ze tot dusver behoorlijk goed afgegaan, want de ploeg is in twee jaar van de vierde naar de tweede klasse gepromoveerd, waarbij dit afgelopen seizoen via het kampioenschap lukte. In twee seizoenen scoorden zij 160 goals en ging het ze dus zeer gemakkelijk af. Hoofdtrainer Stijn van ’t Hooft zal dus ook dit seizoen graag mee willen gaan spelen om de bovenste plekken, maar kan in de tweede klasse op meer tegenstand rekenen.

Voorbereiding Victoria:

Victoria – Vriendenschaar 4-1 (oefen)

SO Soest – Victoria 3-3 (oefen)

Hoogland – Victoria 2-1 (oefen)

Victoria – NVC 5-0 (beker)

BFC – Victoria 2-0 (beker)

VVOP – Victoria 2-2 (beker)
VVZ ’49
Een heerlijke streekderby op het programma dit jaar dat zich al gaat afspelen in speelronde twee op sportpark Zonnegloren. VVZ ’49 zit een beetje in hetzelfde schuitje als Roda ’46. Acht jaar lang speelden de groenwitten in de eerste klasse met zeker in de beginjaren behoorlijke successen. De laatste seizoenen was het al een aantal keren kantje boord, waarbij vorig seizoen het doek al snel viel voor VVZ ’49 dat als rode lantaarn drager eindigde. Niels van Duijn en Joey Kam maakten de overstap van VVZ ’49 naar TOV dit seizoen, wat deze duels voor hen ongetwijfeld nog een extra tintje gaat geven.

Voorbereiding VVZ’49

Valleivogels – VVZ ’49 5-0 (oefen)

VVZ ’49 – SO Soest 2-5 (oefen)

SO Soest – VVZ ’49 4-0 (beker)

VVZ ’49 – vv Woudenberg 1-2 (beker)

VVZ ’49 – Veensche Boys 2-2 (beker)
TOV 
Dan rest ons nog ons aller TOV. Na het kampioenschap van vorig seizoen zal de ploeg van Danny Wiermsa gebrand zijn om een langer verblijf in de tweede klasse te bewerkstelligen dan twee seizoenen geleden. Met de nodige versterkingen en iets meer ervarenheid in de ploeg zou deze opdracht moeten gaan lukken, maar we zitten in een sterke klasse met veel goede ploegen. De voorbereiding verliep voor TOV prima en de oranjezewarten lijken klaar voor de klus die zaterdag start op eigen veld tegen de degradant uit de eerste klasse JSV.

Voorbereiding TOV:

AH ’78 – TOV 2-2 (oefen)

TOV – vv Hooglanderveen 1-1 (beker)

TOV – Jong Spakenburg 3-2 (oefen)

FC Horst – TOV 1-3 (beker)

TOV – LRC 1-3 (oefen)

vv Hierden – TOV 2-3 (beker)