• U bent ingelogd als:

Voldoening bij Quick na zege in lastige uitwedstrijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was een aantal jaren geleden dat Nederhorst en Quick tegen speelden. Onze trouwe aanhangers herinnerden zich nog de uitwedstrijd bij kaarslicht, waarin met een zege de basis werd gelegd voor het kampioenschap van de derde klasse dat jaar. Quick ging omhoog, Nederhorst daalde af. Afgelopen seizoen werd Nederhorst met overmacht kampioen van de 4e klasse, niet in de laatste plaats omdat topschutter Jesse van Huisstede op het oude nest terugkeerde. Volgens live-uitslagen scoorde hij afgelopen seizoen 42x in competitiewedstrijden. Vandaag was hij wel steeds gevaarlijk, maar wist hij Micha Claassen niet te passeren. Micha bleek sowieso een lastig te nemen hindernis voor de thuisclub, hoewel gezegd moet worden dat paal en lat ook in de weg stonden.

Dat was overigens met name het geval in de 2e helft, want in de 1e helft zagen we een sterk spelend Quick, dat het rondom de gelijkmaker van Luuk van Huisstede (broer van) even wat moeilijk had, maar het overige deel van de 1e helft de wedstrijd compleet onder controle had. Men werd hierbij natuurlijk gesterkt door de luxe van een vroege voorsprong. Een hard voorgegeven bal van Roy Ouwerkerk werd in het doelgebied beheerst ingetikt door Safa Agyazi. De 1-2 kwam om naam van Alex Coonen, die prachtig werd aangespeeld door Safa en precies op tijd opdook om op fraaie wijze af te ronden.

Na de pauze werd het lastiger op het kunstgras van het mooie complex van Nederhorst, het veld met kaarslicht heeft namelijk plaatsgemaakt voor huizen. Ondanks een aantal corners konden maar weinig kansen worden genoteerd. De thuisclub forceerde er wel een aantal, maar zoals aangegeven speelde Micha met zijn verdediging vandaag een hoofdrol. Bij corners was hij heer en meester in het doelgebied en ook bij andere inzetten bleek hij niet te passeren in de 2e helft. In de 52 minuten die de heer Wigchers liet spelen na rust bleef het tot de laatste seconde spannend. Dat Nederhorst in een van de laatste seconden niet scoorde mag een wonder heette, hoewel de wijze waarop de bal werd gepareerd door onze spelers ook van grote klasse was. Het eindsignaal was niet alleen een opluchting, maar was ook reden tot veel vreugde bij spelers en aanhangers van onze AFC Quick 1890. Een lastige klip was omzeild vanmiddag, met 3 punten als resultaat.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Alex Coonen Rida Drissi), Khalid Said, Ivory Harrison, Salim el Yousfi (Mounir Zeddi), Khalid Benali, Safa Agyazi.