• U bent ingelogd als:

Voetbalderby SEC-Vliegdorp brengt beslissing

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Spektakel aan de Bosstraat West

Aanstaande zaterdag speelt de VV SEC al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. En dat is niet zo maar een wedstrijd. Het is de enige echte Soester derby van het seizoen.

Maar er is meer, want in deze wedstrijd moet VV SEC zich definitief veilig zien stellen voor het derde achtereenvolgende jaar in de Derde klasse van de zaterdag amateurs. Een record voor de Groen Witten.

Dit seizoen zag het er lange tijd naar uit dat VV SEC in het linker rijtje terecht zou komen, maar het liep uiteindelijk allemaal toch anders. Door tegenslag haalden de Groen Witten uit de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt. Daarbij blijkt vooral het scorend vermogen een probleem. In de laatste 5 wedstrijden werd slecht één keer gescoord.

Assistent-trainer Rene Ribberink van SEC: ’ Van de enorme voorsprong op achtervolger DOSC is nog altijd 1 punt over. We hebben het dus nog in eigen hand. De laatste wedstrijd tegen Vliegdorp moeten we gewoon winnen om er zeker te zijn dat we geen nacompetitie hoeven te spelen’.

Het scenario van vorig seizoen lijkt zich te herhalen. Ook toen wist VV SEC zich in de allerlaatste wedstrijd veilig te spelen. Tegenstander ’t Vliegdorp is al gedegradeerd maar maakte wel een positieve ontwikkeling door gedurende het seizoen. Werden de eerste wedstrijden nog met grote cijfers verloren. Het herstel begon uitgerekend in november met de wedstrijd ’t Vliegdorp tegen vv SEC. De brilscore aan het einde van die wedstrijd betekende het eerst behaalde punt voor de Soesterbergers. Sindsdien pakken zij zo hier en daar een puntje mee, ook tegen de koplopers in de derde klasse!

En dan is er nog Femke van Odijk. Zij heeft als assistent van trainer Ribberink de spelers van SEC in de eerste wedstrijden van het seizoen nog onder haar hoede gehad, Nu behoort ze tot het geel zwarte kamp van de Soesterbergers.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende voetbalmiddag met veel sfeer aan de Bosstraat West. De aanvang is 14:30 uur en de toegang is zoals altijd gratis.