• U bent ingelogd als:

Vliegdorp houdt zestig minuten stand tegen matig Hees

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SOEST Op een venijnig koud sportpark Kerklaan heeft hekkensluiter Vliegdorp een uur lang kunnen stand houden tegen een pover Hees dat alleen de tweede helft wat goed voetbal liet zien. Coach Harold Valkenburg was dan ook alleen maar blij met de punten en beslist niet met het vertoonde spel van zijn pupillen.

Ton van Zoeren

De Scherpenzeler kan al enkele weken niet buiten trainen en moet zich behelpen in zaaltjes. ,, Wij hebben geen kunstgras en daarom blijft het voor Hees behelpen tijdens deze weersomstandigheden. Als je dan zoals vandaag slecht speelt en toch wint, mag je echt niet  mopperen.” Zijn ploeg had de eerste helft niets in te brengen tegen de ploeg van trainster Femke van Odijk. De Soesterbergers, die dolgraag eens die laatste plaats willen verlaten hadden het meeste recht op een voorsprong. Pogingen van Fouad el Atiaoui en Martijn Huiden hadden een beter lot verdiend. ,, Zo makkelijk als de doelpunten vorige week voor ons erin vlogen, zo moeilijk was het dit keer”, zuchtte Van Odijk.

RODE KAART Haar team bleef het doel van Henk Reddering opzoeken. De beste mogelijkheid was voor El Atiaoui. De spits van Vliegdorp verzaakte oog in oog met Reddering zijn ploeg op een verdiende voorsprong te zetten. Hees ontbrak het niet aan geluk, want even later had Timo Timmer zomaar een rode kaart kunnen krijgen, wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De aanvoerder zag tot zijn opluchting alleen maar geel trekken. Net op het moment dat iedereen aan de thee dacht leek de thuisclub toch op voorsprong te komen. Een fraaie trap van Michael Muijlwijk verdween echter net langs de verkeerde kant van de staander. De scherpte was daarna even weg bij Vliegdorp en Yesse Smulders profiteerde daarvan met een slim balletje en zette daarmee Hees op een onverdiende voorsprong: 0-1.

KAMPIOEN Van Odijk had in de rust schijnbaar de koppies omhoog kunnen houden, want Vliegdorp probeerde het opnieuw. Maar na een uur voetbal zat het erop. Eerst was het invaller Marvin Snijders die de marge naar 0-2 bracht. Doelman Jeffrey Huijboom redde daarna enkele malen op spectaculaire wijze, maar kon niet voorkomen dat Dennis Schaap, na een schitterende aanval via Koen Schimmel en Snijders, de eindstand op 0-3 bepaalde. Yesse Smulders, de man die de wedstrijd openbrak met zijn treffer was bescheiden: ,, Op zich is dat wel leuk, maar ik vind het belangrijker om kampioen te worden met Hees. We startte vandaag slecht en waren niet fel genoeg.” Valkenburg sloot zich daarbij aan: ,,Het was niet best vandaag. We missen voetbalritme omdat we geen veldtrainingen kunnen doen. We hebben het moeilijk tegen de kleintjes, daarom werkte die 1-0 vlak voor rust bevrijdend.” Zijn collega Van Odijk was toch tevreden:,, Ik ben trots op mijn jongens. We hebben er van alles voor gedaan. De eerste helft was voor ons. Ik vind de uitslag geflatteerd.” Het nog steeds ongeslagen Hees moet volgende week de wedstrijd tegen De Posthoorn thuis inhalen. Valkenburg kan weer een zaaltje op zoeken, want de verwachting is dat Nederland volgende week massaal de ijzers onderbindt.