• U bent ingelogd als:

Vierde plek maar nog niets bereikt

Geplaatst in Rubrieken / Columns

undefined

Man of the Match…Zakaria Labyad

 Bron: 030.nl/vak P

Natuurlijk was er blijdschap in het kamp van FC Utrecht na de zwaar bevochten zege op Roda. Maar er was ook ingehouden vreugde omdat het definitief bereiken van de vierde plek – hoe verdienstelijk ook – nog geen garantie biedt op Europees voetbal. Er wacht immers nog een slopende nacompetitie waarbij de formatie van Erik ten Hag het voordeel heeft om eerst met een uitwedstrijd te mogen beginnen.

 

De 1-0 in Galgenwaard kwam pas drie minuten voor tijd tot stand , dus het geduld van de FC-fans werd zondagmiddag vanaf half een geducht op de proef gesteld.  Na twee mislukte vrije trappen lukte het Zakaria Labyad uiteindelijk toch om doelman Benjamin van Leer uit een soortgelijke situatie te verrassen. Het was een verdiende winnende goal tegen een ploeg die via een vertragingstactiek een puntje wilde halen.

 

En omdat scheidsrechter Jochem Kamphuis nooit het voordeel van de twijfel wenste te geven aan de ploeg die steeds het initiatief nam, moest de late treffer uit een van de vele overtredingen komen waarvan de Limburgse ploeg zich stelselmatig bediende. Gezegd moet ook worden dat FC Utrecht het tempo veelal te laag hield om de super defensief ingestelde opponent te verrassen. Dat zal in de nacompetitie anders moeten.

 

De komende thuiswedstrijd tegen Vitesse zal zich door deze ontwikkeling in feestelijke sfeer kunnen afspelen. Er zal aandacht besteed gaan worden aan de verkiezing van de speler van het seizoen die de David di Tommaso-trofee krijgt, gewijd aan de Fransman die in 29 november 2005 plotseling overleed. Bovendien is de kans groot dat het publiek dan afscheid moet nemen van Sebastien Haller en Sofyan Amrabat die beiden in de belangstelling zouden staan van buitenlandse clubs.

 

Wij op Vak P hebben in ieder geval volop waardering voor het geleverde werk van de technische staf, te weten Erik ten Hag en Jean Paul de Jong. Zij hebben een team gesmeed dat zich vol overtuiging ‘best of the rest’ mag noemen. In een seizoen dat begon met een slechte serie, met als dieptepunt de 1-5-thuisnederlaag tegen FC Groningen. Mogelijk wordt die ploeg de eerste opponent in het verlengstuk, dus een mooie gelegenheid om sportief revanche te nemen.We wachten het vol spanning af!