• U bent ingelogd als:

Vierde nederlaag op rij voor onervaren Benschop.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Ook in de laatste competitie wedstrijd van dit jaar kon Benschop geen potten breken en ging in en tegen de Meern hard onderuit. Het was de snelle Dennis Boeyen die tot drie keer toe de Benschop verdediging op exact dezelfde manier op snelheid te snel af was en Benschop met een 3-1 nederlaag naar huis stuurde. 

De druk bij Benschop was door drie nederlagen achter elkaar behoorlijk toe genomen. Met de prachtig FC Utrecht spelersbus werden de supporters en spelers in De Meern afgeleverd en iedereen begon met goede moed aan de wedstrijd. De Meern begon zeer sterk aan de wedstrijd en met uitstekend voetbal drongen ze Benschop ver terug. Benschop kon alleen maar een beetje tegenhouden en hield dat vol tot de 20e minuut. Dennis Boeyen werd op snelheid aan de linkerkant de diepte ingestuurd en verscheen vrij voor Lauwrens van Vliet, die hij kansloos liet. 1-0. Nadat Jorgen Ruitenbeek een harde inzet van de Meern van de lijn had gehaald was de eerste aanval geheel tegen de verhouding in doeltreffend voor Benschop. Thomas Banfi schudde de linker verdediger van hem af en de daarop volgende voorzet werd verkeerd verwerkt door keeper Taner Mermili. De bal kwam voor de voeten van Martijn de With, die hem in de rechter benedenhoek tikte 1-1. De Meern was even van slag en in de 44e minuut was het Niels de Jong, die de 1-2 op zijn schoen had echter alleen voor Mermili vergat hij te schieten en werd daarna te ver naar buiten gedreven, waardoor de grote kans werd verspeeld. In de laatste minuut voor de rust was het daarna weer Dennis Boeyen, die precies op dezelfde manier de Benschop verdediging op snelheid verschalkte. 2-1 

Nick van Rooijen verving in de tweede helft de aan zijn lies geblesseerde Andy van Vliet en Benschop begon prima aan de tweede helft. De Meern werd onder druk gezet en er kwamen kansen voor Benschop. Patrick Maton schoot in het zijnet, Niels de Jong gaf de bal te weinig snelheid mee bij een doelrijpe kans en Sjors Smeulders kopte bijna in eigen doel. Precies na een uur spelen kreeg Benschop de genadeslag en weer was het de razendsnelle Boeyen, die de Benschop verdediging het na kijken gaf.

Benschop probeerde nog wel wat terug te doen, maar het geluk ontbrak. Een halve omhaal van invaller Matthieu Oudshoorn belandde precies in handen van de keeper van de Meern en enkele corners brachten het onervaren Benschop geen geluk. Teleurgesteld gingen de Benschoppers weer huiswaarts. Kijken naar de laatste wedstrijden blijkt het te jeugdige Benschop broodnodig aangevuld te moeten worden door ervaring. Hopelijk laten de lager zijn gaan spelende ervaren rotten hun blauw witte hard spreken en gaan ze meehelpen om de dreigende degradatie naar de 3e klas te voorkomen. Het zou een mooi kerstgeschenk voor de club zijn, als ze dat zouden willen doen. De supporters hopen erop na al die mooie jaren., die ze meegemaakt hebben. 

De spelers en begeleiding van Benschop wensen iedereen hele mooie kerstdagen toe en een gezond en sportief 2016.  Dinsdag 12 januari speelt Benschop weer z’n eerste oefenwedstrijd om 20.00 uur thuis tegen HSSC ’61. 

De opstelling van Benschop: 

Lauwrens van Vliet, Patrick Maton, Brian Verkerk, Martijn de With, Jurgen Ruitenbeek,(70e minuut Coen vd Snoek), Andy van Vliet, Mike Vergouw, Stijn de Bie ,Laurens de Vor, (60e minuut Matthieu Oudshoorn),  Thomas Banfi en Niels de Jong.