• U bent ingelogd als:

Vierde gelijkspel op rij voor FC Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

De uitwedstrijden van FC Utrecht op Woudestein, zoals het stadion vroeger heette, zijn altijd lastig. Wijk op Vak P herinneren ons een score als 7-4 in het voordeel van de Rotterdamse club terwijl we op eigen veld destijds in hetzelfde seizoen (1984/1985) met dezelfde cijfers wonnen. Dat waren nog een tijden: 22 goals in twee wedstrijden, kom daar nu nog eens om.

 

Op deze kille zondag was het minder sensationeel qua score. Na afloop stond er 2-2 op het bord en misschien was het wel een rechtvaardige uitslag. Intussen behaalde de nieuwe coach Jean-Paul de Jong zijn vierde gelijkspel in successie en deze zal hem de minste voldoening hebben gegeven. Na de fraaie winnende vrije trap van Zakaria Labyad leek de volle buit binnen maar een al even mooie gelijkmaker van Falk bracht weer evenwicht. Eerder had clubicoon Mark van der Maarel koppend gescoord en daarmee de 1-1 op het scorebord gebracht.

 

Door deze uitslag komen de naderende  thuisduels tegen Sparta (woensdag) en tegen PEC/Zwolle (aanstaande zaterdag) in aanmerking voor een beter resultaat dan een gelijkspel. Het gedrang op de ranglijst rond de plaatsen vier tot en met tien neemt met de week toe en het zou FC Utrecht goed uitkomen om enkele driepunters aan het totaal toe te voegen. Intussen heeft Sparta door een zege op Willem II de smaak weer wat te pakken zodat het zeker geen ‘makkie’ wordt wanneer Dick Advocaat en zijn manschappen woensdag de vernieuwde grasmat van Galgenwaard gaat betreden.