• U bent ingelogd als:

Verstoord feestje van Delta Sports

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 8 april 2017 moest Delta Sports naar Brederodes in Vianen. Bij winst kon Delta Houtense voetbalhistorie schrijven door kampioen te worden in de 2 de klasse F en te promoveren naar de 1 ste klasse. Het Delta bestuur had een bus geregeld en met 13 punten voorsprong op nr 2 GJS stak Delta de Lek over. Er waren zoń 300 supporters, die Delta steunden. Brederodes had thuis met 1-2 van ons gewonnen; wat zou t vandaag doen?

Rody Vreden gaf een crosspass op Lennart Dubbeldam, die Dave Pietersen inschakelde;  Brederodes kon de inzet tot corner verwerken. Berend Bram nam de corner, die Lennart Dubbeldam op de lat kopte. Dave Pietersen gaf aan Bart Rouhof, maar die liet zich naar buiten dringen, waardoor het gevaar was geweken. Achterin was Delta niet scherp. Er werd regelmatig balverlies geleden, want Brederodes zat er bovenop. In de 11 de min. vielen keeper Matthijs Mocking en Remco Helms over elkaar heen, waardoor Kevin Kroeze gemakkelijk 1-0 kon scoren. Matthijs had er een bloedneus aan overgehouden. In de 34 ste min. liep Brederodes  verder uit.Een goed uitgespeelde kans werd breed gelegd en snoeihard ingeschoten door Ivo Toxopeus: 2-0 Harmen v Genderen raakte door een overtreding op zijn schenen getergd en schoot op de goal, maar de Brederodes goalie  hield zijn doel schoon.

Trainer Kevin Reinhard had in de rust een ander strijdplan en wisselde Bart Rouhof voor Timon v Genderen.  In de 52 ste min. een kans voor Delta, maar Dave Pietersen werd wegens buitenspel afgefloten. Rick Houthuizen verving Thymen Doeleman, want die was niet meer okselfris door een elleboogstoot. Dyon Siebelink schoot op doel en Dave Pietsersen was er als de kippen bij, maar Brederodes vond dat Dave te fel in kwam. Het opstootje was snel geblust. Keeper Matthijs Mocking had er gestrekt een bal nog knap uit. Harmen van Genderen dolde 3 Brederodes spelers. Alleen door vasthouden konden zij Harmen ophouden. In de 81 ste min. maakte Mike de Groot door 3-0 een einde aan de aspirarties voor Delta vandaag. Do Pellegrom kon de 4-0 voorkomen door corner te werken en die inzet werd dan toch nog 4-0. Wat een domper. Delta Sports was verslagen. Wat zo mooi had moeten worden, lukte niet. Trainer Kevin Reinhard erkende dan ook : Het was een off- day voor ons allen.

Omdat nr 2 GJS gewonnen had van Nivo Sparta 1-0 

Is de stand nu: 

Delta Sports    22 – 52,

GJS                  22- 42

Roda Boys       21 – 37
Op 22 april gaan we uit naar Wilhelmina 26 in Wijk en Aalburg.