• U bent ingelogd als:

Verslag WASMEER 1 – AURORA 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Aurora 3

WASMEER 1 – AURORA 1  5-2
Zondag 10 april ‘16

Twee weken geleden werd deze wedstrijd ook gespeeld al speelde AURORA toen thuis en verloor het nipt met 2-3. Na de prima teamprestatie van vorige week, winst uit bij SPORTING ’70, wilde AURORA er opnieuw vol voor gaan in Hilversum.

WASMEER zou bij winst een goede stap maken om de nacompetitie te ontlopen en voor AURORA is het iedere week kijken om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. In theorie zou AURORA bij verlies degraderen of er moet een groot  wonder gebeuren.
Op het mooie kunstgras veld van WASMEER was het na 5 minuten spelen Milton van Dam die AURORA aan de leiding bracht. Bij het rondspelen van de bal ging de Hilversumse keeper gruwelijk in de fout door de bal precies in de schoenen van Milton van Dam te spelen die daarna direct raak schoot. Een mooie opsteker voor AURORA dat zich niet verstopte maar op zoek ging naar een tweede treffer. Het was echter WASMEER dat daar tot twee keer toe dichtbij was. Voor AURORA zorgde Gilles Vernooij, schot uit de draai net naast, en Matthijs de Jong, schot rand 16 meter net over, voor gevaar maar leverde geen treffer op. Timo Freen moest bij een aanvallende actie van WASMEER gestrekt naar de hoek om een schot tot corner te verwerken en deed dat voortreffelijk. De gelijkmaker van WASMEER viel kort daarna. Met een diagonaal schot liet een WASMEER speler Timo Freen kansloos. WASMEER bleef aandringen en na een paar missers in de verdediging van AURORA was het Timo Freen die erger voorkwam. Een vrije trap van Sander de Bruin leek een prooi voor de Hilversumse keeper, die “los” riep maar tot zijn verbazing de bal over hem heen het doel in zag gaan. Bas van den Hoeven verraste de keeper met zijn uitschuifbeen door de bal net voor zijn graaiende handen in het doel te schieten. Met een stand van 1-2 dacht AURORA te gaan rusten maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Bij wat duw en trekwerk in het strafschopgebied van AURORA wees hij onverbiddelijk naar de stip. De aanvoerder van WASMEER nam de strafschop welke door Timo Freen werd gestopt maar de rebound werd als nog binnen geschoten. Er werd dus gerust met een tussenstand van 2-2.

AURORA moest al vroeg in de tweede helft Thijs van der Brink vervangen nadat hij in de eerste helft geblesseerd raakte. Na een duel om de bal kon hij echt niet meer verder en werd vervangen door Mike van Lunsen. De verdediging van AURORA werd na deze wissel kwetsbaarder en WASMEER kwam steeds gevaarlijker voor het doel van AURORA. De schoten miste de zuiverheid anders had WASMEER al op een riante voorsprong gestaan. Ook spits Gilles Vernooij kon de wedstrijd na 1 uur spelen niet meer voortzetten. Geblesseerd aan de enkel werd hij vervangen door Kevin Oskam. Ondanks deze tegenslagen wist AURORA toch te scoren. Bij een uittrap van Timo Freen verslikte twee verdedigers van WASMEER zich in deze situatie waarna Sander de Bruin alleen op de keeper afging en scoorde. De grensrechter van WASMEER had echter buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam dit signaal over en keurde het doelpunt tot grote frustratie van AURORA alsnog af. Pech voor AURORA dat zich benadeeld voelde door de grensrechter van WASMEER. Enkele minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Timo Freen wist het eerste schot fraai te keren maar moest zich daarna toch gewonnen geven. Consequent met het overnemen van een vlagsignaal was de scheidrechter niet. Bij een aanval van WASMEER was de bal over de achterlijn gegaan waarop de grensrechter vlagde maar de scheidrechter gewoon door liet spelen. Het scheelde niet veel of WASMEER had daarop volgend de 4-2 binnen geschoten. Bij de volgende actie kwam de thuisploeg na een snelle combinatie op 4-2. Van dichtbij werd bal na een aanval binnen geschoten. AURORA kreeg steeds meer problemen om uit de verdediging te komen door de druk van WASMEER. De 5-2 was dan ook een formaliteit al leek Kevin Oskam de bal nog voor de doellijn weg te kunnen trappen. In blessuretijd voorkwam Timo Freen met een mooie redding een doelpunt en schoot Sander de Bruin de bal eerst net langs de paal en kort daarna op de paal. De scheidrechter vond het daarna genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.
Met nog 4 wedstijden te spelen staat AURORA voor een zo goed als onmogelijke taak om directe degradatie te ontlopen. Van het team weten we echter dat zij tot en met de laatste wedstrijd alles zullen geven om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en te genieten van de resterende wedstrijd.

Klikj hier voor wedstrijdfoto’s.

Scoreverloop:
5) 0-1 Milton van Dam
24) 1-1
43) 1-2 Bas van den Hoeven
45) 2-2 (pen.)
68) 3-2
75) 4-2
85) 5-2

Opstelling AURORA:
Timo Freen, Chris van der Lingen, Thijs van der Brink (51. Mike van Lunsen), Matthijs Pronk, Frans de Coo, Matthijs de Jong, Clint de Ligt, Bas van den Hoeven, Milton van Dam, Gilles Vernooij (60. Kevin Oskam), Sander de Bruin.
Overige wissels: Piet Dorresteijn.

Aurora 1

Aurora 2

 

Aurora 4

Aurora 5