• U bent ingelogd als:

AURORA onderuit in blessuretijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Aurora 1

RODA ’46 1 – AURORA 1  = 3-2
Zondag 21 februari ‘16

Eindelijk weer eens een competitie wedstrijd voor AURORA dat door de slechte velden op het Sportpark “Hoog Weerdenburg” niet of nauwelijks wedstrijden kan spelen laat staan te kunnen trainen.

Aangekomen bij het sportcomplex in Leusden werden de AURORA supporters weer eens verrast met het betalen van entreegeld. Daar waar bijna alle verenigingen in deze klasse de thuis en uit supporters vrij toegang tot hun sportpark geven is dat in Leusden nog steeds niet het geval. Op dit niveau mag men blij zijn dat er nog supporters van de tegenpartij komen kijken.

Dan de wedstrijd waar de thuisclub er alles aan gelegen was om deze wedstrijd winnend af te sluiten om aansluiting te blijven houden met de teams die boven RODA ’46 op de ranglijst staan. AURORA, dat een aantal spelers miste, dat misschien voor een stunt wilde gaan!
Met de harde wind in de rug begon AURORA aan de eerste helft. De beginfase was niet erg aantrekkelijk al wist AURORA wel op voorsprong te komen. Na een corner van Sander de Bruin blunderde de keeper van RODA ’46 waarna de kleinste man en A junior Milton van Dam met het hoofd kon scoren. Een geweldige opsteker voor AURORA dat kort daarna toch weer de gelijkmaker moest incasseren. Bas van de Hoeven en keeper Timo Freen leken de klus te klaren maar konden de bal niet voor het doel wegkrijgen waardoor RODA ’46 gemakkelijk kon scoren. Het spel bleef daarna op en neer gaan zonder echt gevaarlijke en moeilijke situaties voor het doel van RODA ’46 en AURORA. De schoten die op het doel van beide keepers gelost werden waren te onzuiver en verdwenen langs of over het doel.

Bij aanvang van de tweede helft kwam de thuisclub snel op voorsprong. Een verre trap van een speler van RODA ’46 leek weggetrapt te kunnen worden door keeper Timo Freen. Hij verkeek zich op een snelle inkomende tegenstander die net iets eerder bij de bal was dan hij en wist daarna simpel te scoren. Tim Freen moest daarna weer aan de bak en wist de van dichtbij een ingekopte bal met de vingertoppen over het doel te tikken. In de tegenaanval gingen Ferdi Vermeulen, Sander de Bruin en Milton van Dam snel richting het doel van RODA ’46. Laatstgenoemde werd in de 16 onderuit gelopen waarna de scheidsrechter direct naar de stip wees en een strafschop aan AURORA toekende. Sander de Bruin maakte geen fout en bracht AURORA naast RODA ’46. De net in het veld ingebrachte Frans de Coo leek de beslissing op zijn schoen te hebben. Hij ontsnapte aan zijn bewaker en kon richting het doel van RODA ’46. Het lukte hem echter niet om de bal langs de keeper te krijgen waardoor deze goede mogelijkheid onbenut en de stand gelijk bleef. Hectische momenten volgde daarna toen er een aantal corners (over-)genomen moesten door RODA ’46. Door de sterke wind rolde de bal steeds weg en liet de scheidsrechter de corner overnemen. Nadat een corner overgenomen moest worden vloog de volgende corner rechtstreeks in het doel. De scheidrechter liet ook deze corner overnemen want ook deze rolde toe deze getraopt werd. De corners daarna leverde niets meer op. In de blessuretijd wist de thuisclub in een alles of niets poging de volle winst naar zich toe te trekken. Het eerste schot kon nog gekeerd worden door de verdediging van AURORA en viel voor de voeten van een RODA ’46 speler die de bal daarna hard in de verre hoek schoot en de 3-2 eindstand op het scorebord bracht. In de resterende blessuretijd lukte het AURORA niet om nog een doelpunt te maken.
Zuur voor AURORA dat met name in de tweede helft hard gestreden heeft om een puntje mee te nemen naar Werkhoven.

Klik hier voor wedstrijdfoto’s.

Scoreverloop:
11) 0-1 Milton van Dam
20) 1-1
47) 2-1
58) 2-2 Sander de Bruin (strafschop)
90+2) 3-2

Opstelling AURORA: Timo Freen, Mike van Lunsen, Thijs van der Brink, Chris van de Lingen, Kevin Oskam, Joris Verkerk, Ferdi Vermeulen (78. Frans de Coo), Bas van den Hoeven, Tom de Bruin (70. Thijs Goes), Milton van Dam (61. Pieter Dorresteijn), Sander de bruin.
Wissels: Aaron van de Berg.

Aurora 2

Aurora 3

Aurora 4

Aurora 5