• U bent ingelogd als:

Verslag AURORA 1 – ZEIST 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Aurora 5 24-04-16

Zondag 24 april ‘16

AURORA dat door schorsingen en blessures al een aantal weken in wisselende formatie speelt stond voor een zware klus vanmiddag. ZEIST kwam vanmiddag op bezoek en die hadden na de nederlaag thuis tegen AURORA in december vorig jaar (3-5) iets goed te maken. Ook de grote nederlaag vorige week tegen VRIENDENSCHAAR (0-4) moest vanmiddag weggespoeld worden om kansen te blijven houden op de 3e periodetitel.

Voor AURORA rest een zo goed als bijna onmogelijke taak voor lijfsbehoud in de 3e Klasse. Het team van Gerard Pouw moet de laatste vier wedstrijden maar genieten van het voetballen en dan zien we wel waar het op uit gaat draaien. Bij de aftrap gingen alle goede voornemens van ZEIST direct al overboord. Van gestuntel in de verdediging profiteerde Sander de Bruin maximaal door de bal op te pikken  en daarna langs de keeper in het doel te schieten. Wat een start van AURORA dat erg blij was met deze vroege voorsprong. ZEIST was gelijk bij de les want er volgde daarna een mooie kans voor de bezoekers maar die werd ook zo mooi om zeep geholpen. Omdat AURORA met veel passie en strijd het duel aanging leidde dat tot irritatie van ZEIST. Speler Mourabit van ZEIST reageerde daar totaal verkeerd op  nadat hij een duel om de bal van Bas van den Hoeven verloren had en vervolgens zijn frustraties bot vierde met een wilde trap op de enkels van  Milton van Dam. Hij mocht van geluk spreken dat hij door de scheidsrechter bestraft werd met een gele kaart. De aanvallende acties kwamen daarna van ZEIST maar zodra er op doel geschoten werd stond Timo Freen paraat. ZEIST dat een aantal goede voetballers in haar gelederen heeft kon echter als team geen vuist maken. AURORA verdediging  bleef gemakkelijk overeind. ZEIST mocht de scheidsrechter dankbaar zijn dat het voor rust niet op een 2-0 achterstand kwam. Na een snelle aanval werd Sander de Bruin instelling gebracht die twee verdedigers het nakijken gaf en alleen op de Zeisterse keeper kon af gaan. Net voordat Sander de Bruin wil aanleggen blies de scheidrechter voor rust en kon men aan de thee. Protesten van AURORA hielpen niet en zo bleef de stand ongewijzigd.

Na rust begon AURORA goed en zakte ZEIST gedurende de tweede helft steeds verder weg. Gilles Vernooij kopte een voorzet over het doel en bij een voorzet van AURORA liep een verdediger van ZEIST de bal bijna in eigen doel. Na ruim een uur spelen nam Sander de Bruin van grote afstand een vrije trap welke op de vuisten van de keeper over het doel ging. ZEIST wilde wel maar kwam totaal niet meer uit de verdediging en maakte veel slordige fouten. Als ZEIST er een keer uitkwam dan ging dat hoofdzakelijk via de topscorer van ZEIST maar die werd vanmiddag keurig aan de ketting gelegd en uitgeschakeld door Joris Verkerk. Gilles Vernooij was twee keer dichtbij een doelpunt door uit de draai op het doel van ZEIST te schieten. Het eerste schot kon door de keeper tot corner verwerkt worden en het tweede schot ging rakelings over de lat. Kort daarna had Bas van den Hoeven dé kans om te scoren maar zijn schot rolde net naast de paal. Bij een volgende poging was het wel raak. Gilles Vernooij werd in de spits aangespeeld en plaatste met een mooie lob de bal precies over de uitgelopen keeper in het doel. Hij werd door zijn teamleden bedolven onder de felicitaties en de wedstrijd kon voor AURORA niet meer stuk. Grensrechter John de Bruin kreeg een publiekswissel en uithanden van het Bestuur bloemen en een mooi aandenken van de club. Na vele jaren als grensrechter gefungeerd te hebben bij het 1e Elftal stop John met deze hobby. De wedstrijd werd daarna rustig uit gespeeld. Opnieuw een verrassende overwinning voor AURORA dat als team vol inzet en beleving deze wedstrijd wist te winnen van een tegenstander die qua spelers veel beter zouden moeten kunnen presteren maar het als team snel af laten weten. Vreemd dat een trainer na zoveel competitie wedstrijden dit niet voor elkaar krijgt met zo’n selectie.

Klik hier voor wedstrijdfoto’s.

Scoreverloop:
1)   1-0 Sander de Bruin
85) 2-0 Gilles Vernooij

Opstelling AURORA:
Timo Freen, Frans de Coo,Thijs van der Brink, Matthijs Pronk, Joris Pronk, Clint de Ligt,Matthijs de Jong, Bas van den Hoeven, Milton van Dam, Gilles Vernooij (86. Roy Maarse), Sander de Bruin.

Aurora 1 24-04-16

Aurora 2 24-04-16

Aurora 3 24-04-16

Aurora 4 24-04-16

 

Aurora 6 24-04-16