• U bent ingelogd als:

Verre inworp stevig wapenfeit FC Abcoude

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto s Norbert Waalboer 

Vanmiddag moest de ploeg van Maykel Tak naar Abcoude om daar de na- competitie voor promotie naar de 2e klasse de plaatselijke FC te bestrijden.  

Een 3 manschap was vanmiddag verantwoordelijk voor de leiding van deze wedstrijd.  

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ondank het vele balbezit van de thuisploeg hadden de gasten uit Zeist toch de betere doelkansen. Na een verre inworp richtte de thuisploeg voor het eerst onrust in de verdediging van Saestum, een spetter op de lat voorkwam dat Saestum op achterstand kwam.

Na deze kans van Abcoude ontbrak het Saestum aan scherpte om op voorsprong te komen. Yoeri, Anass en Nick misten de hun geboden kansen waardoor Saestum op een veilige voorsprong had kunnen gekomen.  

Na de onderbreking kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer.  Gevaarlijke aanvallen op het doel werden door de verdediging van Saestum te niet gedaan.

Met Jeffrey van Maanen en Wouter Mullink  als rots in de branding stond de verdediging van Saestum goed.

Een verre ingooi van de thuisploeg, een zeer sterk wapenfeit van deze ploeg, veroorzaakte onrust in de achterhoede en een van de spelers van Abcoude was iets eerder bij de bal waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam te staan.

Hierna werden zowel Anass als Yoeri ten onrechte teruggefloten voor buitenspel.

Het bewijst maar weer ondanks het neutrale trio, dat beoordeling van een buitenspel situatie erg moeilijk is. 

De scheidrechter, die in de eerste helft Olaf Verweij al snel met geel bestrafte, vergat in de 2e helft deze kaart te gebruiken bij diverse overtredingen van de thuisploeg.

De beide trainers waren het na de wedsstrijd wel met elkaar eens dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Een kans van Abcoude op de 2-0 was volgens de trainer van Abcoude te veel van het goede geweest.

Komende zondag zullen beide ploegen alles moeten geven. Want een ieder was het er wel mee eens, dat er voor beide ploegen nog van alles in kan zitten.  

Dus mensen uit Zeist en omgeving vergeet komende zondag de vele kleuren van Zeist en sta als goede gemeenschap deze zondag achter de ROOD WITTE kleuren van Saestum en kom ze aanmoedigen OP HET SPORTPARK A/D NOORDWEG.
AANVANG 14.00 UUR  

De kantine commissie zal er alles aandoen om u op de enige en juiste manier te ontvangen.