• U bent ingelogd als:

Vermoeid Hercules doet overwinning kado aan Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules is zondagmiddag in Den Haag bij Quick hard onderuit gegaan. Het werd 5-2 in Den Haag en daarmee kwam de vermoeide selectie van coach Speelziek er nog genadig vanaf.

Hercules naar Den Haag; geheid een nederlaag. Deze Sinterklaas rijmregel is helaas van toepassing op Hercules. Want de afgelopen seizoenen werd er steevast kansloos verloren door Hercules in Den Haag. Zowel bij Quick als bij buurman HBS wil de Hercules-motor niet op toeren komen.

Na alle terechte loftuitingen na de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Groningen, volgde drie dagen later de ruwe landing terug op aarde in Den Haag. Daar waar Hercules donderdag streed voor iedere meter en soms brutaal de aanval zocht tegen de profs van Groningen; daar toonde het zich tegen het uit de hoofdklasse gepromoveerde Quick ongeïnspireerd en vermoeid. Dat laatste is een excuus voor het falen in Den Haag. De wedstrijd tegen Groningen heeft ongetwijfeld veel kracht gekost. Maar gebrek aan inspiratie is dodelijk voor een ploeg als Hercules, die heel goed kan voetballen, mits iedereen er vol voor gaat.

Dat gebeurde in Den Haag dus niet en daardoor ging het al heel snel mis. Terwijl de meeste supporters van Hercules door files op de A12 nog niet eens bij Quick waren gearriveerd, stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord. Welgeteld 6 minuten had Quick er voor nodig om Hercules in de touwen te slaan. Twee fouten in de defensie gingen daar aan vooraf. Daarna leek Hercules van haar roze wolk te zijn afgedaald en begon het in iets hoger tempo de aanval te zoeken. Dat leidde in de 23steminuut tot de aansluitingstreffer van Fouad Belarbi: 2-1. Even leek Hercules de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Een leep balletje van Jeffrey Vlug werd door de Haagse doelman uit de kruising getikt. Maar na tien minuten had de snel combinerende thuisploeg het lek al weer boven. Klungelig balverlies van Vlug leidde tot de 3-1. Een pegel in de kruising van Marc Boshoff waar doelman Fons Mulder alleen maar naar kon kijken.

Na die derde treffer bleef Quick eenvoudig overeind. Hercules stelde er slordig voetbal tegenover in een veel te laag tempo. Het middenveld van Quick was heer en meester en ook de snelle aanvallers van Quick hadden een makkelijke middag.

Na rust probeerde Hercules snel de aansluiting te forceren, maar het talrijke publiek op het zonovergoten terras, zag dat hun ploeg deze middag niets had te duchten van het vermoeide Hercules. Alle duels werden op snelheid en inzet gewonnen door de gretige thuisploeg en de 4-1 van Nabil Hadui, al vier minuten na rust, gooide de wedstrijd in het slot.

Het werd tien minuten later zelfs 5-1 en nu zag het er in de defensie en bij de doelman weer niet best uit. De hele defensie, inclusief de doelman, liet een vrije trap van Hadui ongemoeid in het doel in dwarrelen. Sommige Hercules supporters vonden het welletjes en begonnen aan de terugreis naar Utrecht. Zij die het wel op konden brengen om de gifbeker leeg te drinken, zagen Hercules in de voorlaatste minuut nog wat terug doen. Opnieuw was het Belarbi die de Haagse doelman kansloos liet. Het bleef 5-2. Daarmee was de schade nog niet afgerond, want de ziekenboeg is met hamstringblessures van Mensah, Vlug, Ligtermoet en Mijland nog wat voller gestroomd.

Eric Speelziek kan aan de bak deze week om de vermoeide selectie weer tot leven te blazen. Laten we hopen dat de wedstrijd tegen Quick een incident was. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel.