• U bent ingelogd als:

Verlies van DTS Ede brengt VVZ ’49 op de onderste plaats

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De nederlaag tegen middenmoter DTS uit Ede hebben de Heeren van VVZ’49 op de onderste plek doen belanden. Een plek die we in november eerder in bezit hadden en toen juist na een overwinning op hetzelfde DTS overdroegen aan JSV. Ditmaal gaat JSV over ons heen, maar weten we vanuit november dat een opmars toch ook tot de mogelijkheden kan behoren.

Wederom primeurs .

Het is een seizoen dat we dingen mee maken die we niet vaak gezien hebben. Over de trainers hebben we het nu wel gehad, dat we daar een primeur beleefden dit seizoen is wel bekend. Nu mochten we in Ede grensrechter nummer 4 langs de lijn zien. Vanwege werk was Teus Verwoerd verhinderd en Luc de Goede was bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Een heel wat triester primeur was het feit dat trainer Melessen al voor rust 3 wissels moest toepassen. Drie spierblessures waren er de reden voor dat al voor rust alle wissels opgesoupeerd waren. Weg tactisch plan en ook alle mogelijkheden om verderop in de wedstrijd nog iets om te zetten waren verkeken.

Ondanks wissels alleszins redelijke eerste helft.

Dat het de Heeren van VVZ’49 niet mee zit, is waarschijnlijk het understatement van het jaar. Zo ook afgelopen zaterdag, want ondanks de wissels was het alleszins redelijk wat er op de mat werd gelegd. De gastheren wisten amper gevaarlijk te worden en zagen een inzet na 7 minuten gekeerd worden door Stijn Waals en vlak voor rust een inzet op de lat belanden. Daar tussenin hield VVZ’49 prima stand, maar wist het zelf ook amper gevaarlijk te worden. Verder de het begin van een mogelijkheid kwam men niet. Waarmee de brilstand bij rust makkelijk te verklaren was.

Na rust geen schijn van kans.

Na rust fout ging het helaas toch snel fout. Na 4 minuten bracht een steekbal de verdediging in verlegenheid en de eerste van de 3 tegendoelpunten lag er eenvoudig in. Iets wat eigenlijk ook van doelpunt nummer 2 en 3 gezegd kan worden. Het geloof zakte weg en dan is elke tegenstander je de baas. Ook als het een vandaag niet bijster imposant DTS is.

Aanvallend was het geloof er ook niet echt. Op een schot van Harry Hamstra na was er niet veel te noteren in het notitieblok.

Strijdend ten onder, of als een lam naar de slachtbank?

Zoals gezegd staan we ronduit beroerd voor. Onderaan en met voetbal en moraal die VVZ’49 onwaardig is. Uiteraard zijn er genoeg excuses aan te dragen, beleid, gerommel met trainers, spelers die de handdoek gooien, blessures en schorsingen. Maar als we dan toch moeten degraderen, dan op een manier die bij ons hoort. Ooit als voorzitter schreef ik maandelijks een voorwoord in ons clubblad. Altijd met hetzelfde eind. Vandaag sluit ik ook zo af, om dat die kreet wel weer van stal gehaald mag worden.

“Borst vooruit, kin omhoog en veel succes”

 

Thuis tegen SVL

Zaterdag 18 maart treden we aan tegen SVL uit Langbroek. Aanvang 14.30 uur.

 

Opstelling VVZ’49

Stijn Waals,

Luca Bade (15’ Bjorn Bosman), Ruben de Goede (34’ Joey Kam), Rik Sterkenburg, Benny Honing

Sergio Kok (18’ Niels van Duijn), Hidde Reitsma, Sven Kolle, Niels van Duijn

Tristan Wallet, Harry Hamstra.

 

Scheidsrechter: R. van der Wielen

Scoreverloop:

49’     0-1     Mike Molenaar

61’     0-2     Mart de Jong

81’     0-3     Mike Molenaar

Toeschouwers: 125

12-03-2017

Henk van der Pol