• U bent ingelogd als:

Verlies tegen Victoria (1-6)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de ruime nederlaag van vorige week tegen Loosdrecht (6-0), lijkt De Meern in de slotfase van de strijd om de 3e periode de weg te zijn kwijtgeraakt. Zaterdagmiddag werd opnieuw ruim verloren, nu tegen Victoria (1-6).

 

Ondanks de zeperd tegen Loosdrecht had De Meern het behalen van de derde periodetitel nog steeds in eigen hand met 1 punt voorsprong op de naaste belagers. Tegenstander Victoria was tot aan de winterstop de gedoodverfde kampioen, maar beleefde na de winterstop een slechte periode. Het zit nu in de wachtkamer voor een prijs en is afhankelijk van de resultaten van anderen. Bij De Meern is het precies andersom. Na de winterstop heeft het een goede periode gehad en heeft de degradatiezone verlaten. En het behalen van de 3e periode ligt binnen handbereik. Het verlies met grote cijfers tegen Loosdrecht zou een incident kunnen zijn. Onder deze beschouwingen, start de wedstrijd in dit pinksterweekeinde. De aanvang is een half uur later, vanwege het uitlopen van een eerdere wedstrijd op het hoofdveld, waar een jeugdspeler van IJsselmeervogels met een gecompliceerde enkelbreuk met de ambulance van het veld gehaald moest worden. Bij De Meern ontbreekt Tom Gentenaar vanwege een schorsing.

 

Victoria zet vanaf het beginsignaal direct druk op De Meern, dat daar niet direct raad mee weet. En al in de 5e minuut komt Victoria op voorsprong uit een penalty (0-1). Bij een aanval over rechts tikte Tyrell Zinhagel zijn tegenstander binnen de lijnen van het strafschop gebied aan. Je zou denken dat De Meern door deze vroege tegentreffer wakker geschud zou zijn, maar nee, drie minuten later was het weer raak. Bij het uitverdedigen werd er op het middenveld verkeerd gepasst, waarbij de bal bij een aanvaller van Victoria belandde. Deze speelde op links de verraste Lars Bootsma uit en rondde af in de verre hoek (0-2). En na een kwartier spelen leek De Meern nog steeds niet goed bij de les. Een diepe bal op rechts werd door een Victoria-aanvaller opgepikt en deze kon vrij voor onze keeper Martijn Smorenburg de 0-3 binnenschieten. Bij deze bal leek er sprake van buitenspel, maar het vlagsignaal van onze grensrechter Marcel van Doorn, werd door de scheidsrechter Vriesenga genegeerd. En zo was de wedstrijd eigenlijk al binnen een kwartier beslist.

 

Toch leek De Meern na een halfuur spelen weer grip op de wedstrijd te krijgen en met een tegentreffer terug in de wedstrijd te komen. Remco de Smit schoot een vrije trap door de Victoria-muur in het vijandelijke doel (1-3). Daarna wilde de jacht op de aansluitingstreffer maar niet ontbranden. Het elftal straalde niet de echte wil om te winnen uit. Het was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken. Dit heeft waarschijnlijk ook wel te maken met de kwaliteiten van Victoria. In de slotfase gooide Victoria de wedstrijd op slot met de 1-4. De volgende treffers waren nog voor de statistiek. Het laatste doelpunt viel uit een discutabele penalty, vanwege aangeschoten hands, waarbij de bal tegen de arm kwam van een De Meern-speler, die zijn arm stijf tegen zijn lichaam gedrukt hield.

 

De beslissing voor de 3e periode gaat nu vallen in de laatste competitieronde van volgende week. Het zaterdag kampioen geworden Geinoord staat nu bovenaan in de 3e periode. Als dat na de laatste competitieronde nog zo is, neemt Victoria als hoogstgeplaatste in de eindrangschikking, de periode over van Geinoord. Alleen als Geinoord volgende week verliest (van De Bilt), heeft De Meern een kans om alsnog de periode naar zich toe te trekken. Het zal dan zelf moeten winnen van Roda.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Trevor Mulders, Lars Bootsma, Remco de Smit, Tyrell Zinhagel, Kwabena (Kiki) Dua (30e Jesse Schuin), Tim Bijl (70e Max Versteeg), Indy van de Poll, Jordy Martens (70e Christian Rodriguez Aristayeta), Roel van Wiggen, Sjors Smeulders.

 

 Wissels: Tomas Kool, Max Versteeg, Jeffrey Burgers, Christian Rodriguez Aristayeta, Jesse Schuin