• U bent ingelogd als:

Verlies tegen koploper Delta Sports (2-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 6 wedstrijden zonder verlies, moest De Meern zaterdag aantreden tegen de winnaar van de 1e periode en koploper Delta Sports, waar Merenees Bastin Verweij assistent-trainer is.

 

Bij De Meern startte de niet-fitte Bart Scholts op de bank. Op zijn plek startte Jordy Martens. Verdediger Trevor Mulders is de komende maanden afwezig in verband met werkzaamheden in het buitenland. Op zijn positie speelde Pieter de Wit. De vorige week zwaar geblesseerd geraakte Sander van de Laar is deze week geopereerd aan meerdere botbreuken bij zijn enkel. Voor hem wacht weer een lange periode van herstel.

 

In de eerste fase van de wedstrijd was Delta Sports de bovenliggende partij, zonder echt te imponeren. Bij een hard ingekopte bal uit een corner bracht Martijn Smorenburg redding door de bal uit het doel te tikken. Al in de 20e minuut moest Tom Gentenaar geblesseerd het veld af en werd vervangen door Toine Pieper. Ondanks deze tegenslag voor De Meern, kwam het spel hierna meer in evenwicht en kreeg De Meern de grootste kans van de 1e helft. Jesse Schuin kwam in het 16-meter gebied vrij voor de keeper en leek de hoek voor het uitzoeken te hebben. In plaats van uit te halen, legde hij de bal breed op Remco de Smit, die het vizier niet op scherp had. En zo werd er gerust met een 0-0 stand.

 

In de 51e minuut kwam Delta Sports op 1-0. En wederom bij een goed en strak genomen corner, die uitstekend en onhoudbaar werd ingekopt door ex-Herculesspeler Roy Kelder. Bij De Meern werd Bart Scholts in het veld gebracht voor Jordy Martens. Helaas pakte deze ingreep onfortuinlijk uit, want 5 minuten later moest ook Scholts geblesseerd het veld af. Saul van de Vegt was zijn vervanger. In de 67e minuut voorkwam een snoekduik van Martijn Smorenburg nog de 2-0, maar halverwege de 2e helft werd het alsnog 2-0 uit een penalty. Deze werd door scheidsrechter Vriesenga gegeven omdat een Houtense aanvaller in het 16-metergebied van de bal werd gelopen door Pieter de Wit.

 

De Meern gaf zich echter niet gewonnen en stroopte de mouwen op. Delta Sports werd achteruit gedwongen en kwam in de problemen. De Meern kwam 10 minuten voor tijd terug in de wedstrijd via een doelpunt van Rick Hauwert. Met een getoucheerd schot verraste hij de goed keepende doelman van Delta Sports. (2-1). De Meern gooide er nog een schepje bovenop en creƫerde meerdere doelkansen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar De Meern was onzuiver in de afwerking, waardoor aan de ongeslagen reeks een einde kwam en de 3 punten toch in Houten bleven.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Tyrell Zinhagel, Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Pieter de Wit, Remco de Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl, Tom Gentenaar (23e Toine Pieper), Jordy Martens (57e Bart Scholts, 63e Saul van de Vegt), Jesse Schuin.

 

Wissels: Jay Veldhoen, Saul van de Vegt, Joey Engels, Bart Scholts, Toine Pieper

Geef een reactie